Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ και των πολιτών ζητά το ΚινΑλ

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ..

Την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα βάλει τίτλους τέλους στην πανδημία και την οικονομική κρίση, σχολιάζουν στο Κίνημα Αλλαγής, στέλνοντας το μήνυμα ότι μέχρι τότε, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι ο ‘Γολγοθάς’ είναι μπροστά μας και για αυτό απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα, από την ενίσχυση του ΕΣΥ στην πράξη, ως τη στήριξη των πληττομένων εργαζομένων και επιχειρηματιών. Την ίδια ώρα, ζητούν συγκεκριμένο σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, με μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση.
«Να θυμίσουμε στον κ.Μητσοτάκη ότι μέχρι ο εμβολιασμός να βάλει τέρμα στην πανδημία,, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι «η ανεμελιά του καλοκαιριού δεν πρέπει να επαναληφθεί». Αντ’ αυτού, τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει οδικός χάρτης για την προστασία της υγείας των πολιτών και για ασφαλές άνοιγμα, πράγματα στα οποία ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. «Τίποτα πάλι δεν είπε για τη στήριξη του ΕΣΥ και των υγειονομικών. Τίποτε για την αποκατάσταση της υγείας των πολιτών, με επιπλοκές από τον ιό. Τίποτα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την καραντίνα», λένε, προσθέτοντας άλλο ένα θέμα στο τραπέζι και θέτοντας τον πρωθυπουργό και για αυτό προ των ευθυνών του. Παίρνοντας το έναυσμα από όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εκκρεμείς συντάξεις, στο Κίνημα Αλλαγής θυμίζουν ότι αυτές ξεπέρασαν τις 300.000, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αδύναμοι πολίτες. «Δεν πείθει κανέναν με το όψιμο ενδιαφέρον», λένε, «δική του είναι η ευθύνη».

Σε κάθε περίπτωση, στο Κίνημα Αλλαγής, αναμένεται να εντείνουν την κριτική τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας όλο το επόμενο διάστημα, ενώ την τελευταία θα ενισχύουν με τον εμπλουτισμό συνεχώς των προτάσεων που έχουν καταθέσει για ένα ασφαλές άνοιγμα της χώρας, και μία διαφανή καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού.

http://www.matrix24.gr/2020/12/echoume-poli-dromo-brosta-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου