Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός - «Ελευθερία»: Εμβόλιο ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο για την Ελλάδα


Όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο δεδομένο ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα… ανάψει πράσινο φως για το εμβόλιο μία εβδομάδα νωρίτερα. Δηλαδή, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Η προμήθεια των πρώτων εμβολίων που θα φτάσουν στη χώρα μας θα γίνει άμεσα και οι εμβολιασμοί δύναται να ξεκινήσουν ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα. Στόχος; Να δομηθεί ένα υψηλό τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία και αυτό θα επιτευχθεί με τον εμβολιασμό του 60% έως 70% της κοινότητας.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πατρίδα μας καλείται να αναμετρηθεί με το νέο μεγάλο στοίχημα του μαζικού εμβολιασμού. Είναι μία ακόμα πρωτόγνωρη πρόκληση. Δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις, ούτε υπάρχει αποκρυσταλλωμένη εμπειρία. Υπάρχει, όμως, η αδήριτη, η αδιαπραγμάτευτη ανάγκη αυτή η μεγάλη άσκηση να ολοκληρωθεί με ταχύτητα και με επιτυχία. Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Υπουργός Υγείας, οργανώνει και εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου. Με προτεραιότητα την οποία θα καθορίσει, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε εργαλείο που θα έχει στα χέρια της και κάθε τρόπο επικοινωνίας, που θα αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της εκστρατείας ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες: 

  • Θα δημιουργηθούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, κατανεμημένα στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή.
  • Εκτιμάται ότι είναι δυνατό να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Εάν παραληφθούν περισσότερα εμβόλια -τον ίδιο μήνα- ενδέχεται, εφόσον χρειαστεί, να δρομολογηθεί η δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων.
  • Πρώτα θα εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.
  • Οι πολίτες θα μπορούν να προγραμματίσουν εμβολιασμό μέσω sms, διαδικτυακά, ή τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.
  • Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν.
  • http://www.topontiki.gr/article/420587/koronoios-eleytheria-emvolio-akoma-kai-mesa-ston-dekemvrio-gia-tin-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου