Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Ανδρουλάκης ή Δούκας; Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

Ποιος θα είναι ο νέος τους πρόεδρος αποφασίζουν σήμερα, Κυριακή 13/10 οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 και θα κλείσουν 12 ώρες αργότερα δηλαδή στις 19:00.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

 Σημαντικό ρόλο σήμερα θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021. Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα.

Για τα εκλογικά τμήματα του Αποδήμου θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη 2η εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον α’ γύρο. 

Ποιος γίνεται η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων
Για την ταυτοποίηση όσων θα προσέλθουν στις κάλπες απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου. Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δεν θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο. 

https://www.madata.gr/epikairotita/politics/930009-androylakhs-h-doykas-stis-kalpes-gia-thn-anadeixh-neoy-proedroy-oi-pshfoforoi-toy-pasok.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανδρουλάκης ή Δούκας; Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

Ποιος θα είναι ο νέος τους πρόεδρος αποφασίζουν σήμερα, Κυριακή 13/10 οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα....