Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Τι σημαίνει η νίκη Ανδρουλάκη για το κόμμα – Ποιες θα είναι οι πρώτες του κινήσεις

Μεγάλος νικητής του δεύτερου γύρου των εκλογών είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανανέωσε την θητεία του με την εκλογική βάση του Κινήματος δείχνοντας πως δικαίως από την αρχή έως το τέλος ήταν το απόλυτο φαβορί.

Οι πρώτες κινήσεις

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κατανοεί – κάτι που φάνηκε και από τις πρώτες τους δηλώσεις – ότι ο αγώνας του για το αύριο του Κινήματος είναι δύσκολος και γι’ αυτό τον λόγο θα προσπαθήσει να ανασυντάξει τον χώρο αλλά και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Πηγές κοντά στον αρχηγό του Κινήματος ξεκαθαρίζουν ότι η «η νίκη του είναι ισχυρή εντολή συνέχειας» και υπογραμμίζουν ότι «τώρα ο δρόμος μπροστά για σοβαρή προγραμματική αντιπολίτευση και τη μεγάλη νίκη απέναντι στη ΝΔ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του έβαλε ψηλά τον πήχη μιλώντας ξεκάθαρα για εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές. «Η χώρα μας χρειάζεται μεγάλες και γενναίες αλλαγές και για να έρθουν έχουμε χρέος πάνω απ’ όλα να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Θα δώσω, λοιπόν, όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν το νέο μεγάλο αγώνα και είμαι σίγουρος ότι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι σήμερα έγινε ακόμα ένα μεγάλο βήμα, με ένα σαφές μήνυμα. Έχουμε χρέος να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και την πατρίδα μας πιο ισχυρή. Αυτό, το πατριωτικό προοδευτικό κίνημα, πρέπει να αγκαλιάσει τις νεότερες γενιές. Πρέπει να ενώσει τον ελληνικό λαό σε ένα προοδευτικό σχέδιο, που θα αγωνιστούμε να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά στη χθεσινή του ομιλία.

Η γεωγραφία της κάλπης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε κατά κράτος τον Χάρη Δούκα στις χθεσινές κάλπες δείχνοντας πως η επόμενη μέρα για το Κίνημα είναι καθαρή σε ό,τι έχει να κάνει με τις πολιτικές του αποφάσεις. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κέρδισε τον Χάρη Δούκα και σε περιοχές, οι οποίες θεωρούνταν ότι είναι πιο δυνατές για τον δήμαρχο Αθηναίων. Για παράδειγμα στον Δήμο Αθηναίων ο Νίκος Ανδρουλάκης 59,02% και ο Χάρης Δούκας 40,98%. Ενώ στην Αρκαδία όπου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στήριζε τον Χάρη Δούκα κατάφερε να συγκεντρώσει 51,34% και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας 48,6%. Την ίδια ώρα και στην Χαλκιδική ο κ. Δούκας ηττήθηκε καθώς ήρθε δεύτερος με 48,3% με τον αρχηγό του Κινήματος να συγκεντρώνει 51,5%.
Αναλυτικά οι περιφέρειες:

Περιφέρεια Αττικής
Ανδρουλάκης 60,39%
Δούκας 39,61%

Περιφέρεια ΚρήτηςΑνδρουλάκης 82%
Δούκας 18%

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Ανδρουλάκης 66, 96%
Δούκας 33,04%

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Ανδρουλάκης 58,24%
Δούκας 41,76%

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & ΘράκηςΑνδρουλάκης 56,41%
Δούκας 43,59%

Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΑνδρουλάκης 57,7%
Δούκας 42,3%

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ανδρουλάκης 55,47%
Δούκας 44,53%

Περιφέρεια ΠελοποννήσουΑνδρουλάκης 54,03%
Δούκας 45,97%

Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΑνδρουλάκης 55,05%
Δούκας 44,95%

Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΑνδρουλάκης 55,18%
Δούκας 44,82%

Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΑνδρουλάκης 55,25%
Δούκας 44,75%

Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΑνδρουλάκης 52,97%
Δούκας 47,03%

Περιφέρεια ΗπείρουΔούκας 50,26%
Ανδρουλάκης 49,74%

Στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος το πρώτο που θα κάνει είναι να δείξει ότι τιμά τους συνυποψηφίους του και έχει τη βούληση να συνεργαστεί μαζί τους με εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Και, παράλληλα, να δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει στην κυβέρνηση, σε επίπεδο επικοινωνιακό και πολιτικό.
Πώς κύλησε η διαδικασία

Στις 22.20 μ.μ. ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και του Αποδήμου. Συνολικά ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του Κινήματος. Από τα 908 εκλογικά τμήματα της Χώρας και 19 εκλογικά τμήματα του Αποδήμου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 59,9% ενώ ο Χάρης Δούκας 40,1%.

Το στοίχημα είναι να δείξει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γρήγορα αντανακλαστικά και να προχωρήσει την επανεκκίνηση σε οργανωτικό, επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο.
https://www.topontiki.gr/2024/10/14/pasok-ti-simeni-i-niki-androulaki-gia-to-komma-pies-tha-ine-i-protes-tou-kinisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πορτογαλία: Φορο-παράδεισος για νέους, μήπως να το σκεφτούμε;

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός νέου ανθρώπου στην Ελλάδα, που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη και δεν θα κληρονομήσει την οικογενειακή επιχε...