Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

ΠΑΣΟΚ: Πώς βλέπουν την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις

Την ανάγκη να μην ταυτιστεί η στάση του ΠΑΣΟΚ με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη νιώθουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

Βλέποντας την στρατηγική της κυβέρνησης που ούτε λίγο, ούτε πολύ παίζει ήδη το χαρτί της «συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ» συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη βλέπουν το θέμα της παρακολούθησης ως ευκαιρία επανασυσπείρωσης του Δημοκρατικού κόσμου.
Παράλληλα σημειώνουν πως «το ΠΑΣΟΚ προχωρά στον δρόμο της αυτόνομης πορείας μέσω του θεσμικού δρόμου που εξ’ αρχής διάλεξε ο πρόεδρος του κόμματος».
Γι’ αυτό το λόγο το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης αλλά και του Μαξίμου, μιλώντας καθαρά για «κυβερνητική προπαγάνδα στο θέμα των παρακολουθήσεων η οποία έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Ηγετικά στελέχη του κόμματος μιλώντας στο topontiki.gr σημειώνουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο θεσμικός εγγυητής της χώρας. Την ίδια ώρα θεωρούν ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη πορεία.


Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη βλέπουν την «επίθεση φιλίας» του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ – κάτι που αποτυπώθηκε και την Δευτέρα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με την κοινή στάση στην επέκταση του χρονικού διαστήματος στο ζήτημα των παρακολουθήσεων – αλλά επιμένουν στην αυτόνομη πορεία του κόμματος.

Κατηγορούν μάλιστα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα για καιροσκοπισμό καθώς όπως τονίζουν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν από λίγο καιρό έβλεπαν συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που έλεγε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Παύλος Πολάκης δεν είχε σταματήσει τις επιθέσεις του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι οποίες ήταν σχεδόν καθημερινές. Τώρα ξαφνικά τι άλλαξε;» αναρωτιέται ηγετικό στέλεχος μιλώντας στο topontiki.gr.


«Η στρατηγική μας είναι αυτόνομη πορεία αποτυπώνεται καθημερινά και μάλιστα με θεσμικό τρόπο», συμπληρώνει το στέλεχος.


Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ότι στη βάση του κόμματος υπάρχει ένα πολύ έντονο και ισχυρό «ΑντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο.

Ξέρουν μάλιστα πως ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά προσπαθεί να το σπάσει. Βλέπουν την «επίθεση φιλίας» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν την θέλουν.

Βλέπουν επίσης και την «επίθεση προπαγάνδας» από την κυβέρνηση για συμπόρευση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να την αντικρούσουν.

Όλο το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί με βάση την στρατηγική: «Ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης. Κανένας από τους δύο δε μπορούσε να εγγυηθεί την λειτουργία των θεσμών».
https://www.topontiki.gr/2022/08/23/pasok-pos-vlepoun-tin-prosengisi-tou-siriza-gia-tis-parakolouthisis-ti-lene-sinergates-tou-androulaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου