Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Να ειπωθεί όλη η αλήθεια για την παρακολούθηση …θεσμικά

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με αφορμή το θέμα της παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη. Στόχος, «αυτή την φορά να ειπωθεί όλη η αλήθεια στη Βουλή και στους πολίτες για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, του Θανάση Κουκάκη και όλων των υπολοίπων προσώπων από την ΕΥΠ, και την παγίδευση με το Predator», όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Mega. Νομικός στο επάγγελμα ο ίδιος, έσπευσε να διαβεβαιώσει, διαψεύδοντας τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ότι δεν υπάρχει καμία πρόσκληση της ΕΥΠ ή άλλης κρατικής αρχής προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος

Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, το γραφείο του ή τους νομικούς του παραστάτες προς παροχή ενημέρωσης. «Μία τέτοια πρόσκληση θα ήταν και εντελώς εκτός θεσμικού πλαισίου, διότι πρώτον, δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο να ενημερωθεί ο παρακολουθούμενος και δεύτερον, θα έπρεπε αυτό να μη γίνει στο αυτί ή στα κλειστά γραφεία, αλλά στη Βουλή των Ελλήνων», είπε, επαναλαμβάνοντας ρητά την απόφαση του κόμματος του να κινηθεί θεσμικά. Τούτου δοθέντος, προέταξε το αίτημα της Χαριλάου Τρικούπη για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ευθυνών, αλλά και των πραγματικών περιστατικών που άπτονται της υπόθεσης του κ.Ανδρουλάκη.

Όσο για τα περί προτάσεως της ΝΔ να διευρυνθεί ο χρόνος της έρευνας εκ μέρους της Εξεταστικής Επιτροπής, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένουν και πάλι θεσμικά. Για του λόγου το αληθές, διαμηνύουν πως αν η κυβερνητική παράταξη έχει χειροπιαστές ενδείξεις ή στοιχεία για αντίστοιχα αδικήματα στην περίοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή επί διακυβέρνησης Σαμαρά, θα πρέπει να τα προσκομίσει στη Βουλή. Αν όχι, διαμηνύουν ότι «καμία συσκότιση ή απόπειρα συμψηφισμού, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το πραγματικό ζήτημα», που για εκείνους είναι προφανές ότι είναι η παρακολούθηση από την ΕΥΠ και η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του προέδρου του κόμματος με το κακόβουλο, κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

http://www.matrix24.gr/2022/08/na-ipothi-oli-i-alithia-gia-tin-parakolouthisi-thesmika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου