Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Δεν θα κάνουμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, αν δεν πάρουν αυτοδυναμία

Ως ‘πιο επίκαιρο από ποτέ’ περιγράφουν στην Χαριλάου Τρικούπη το από παλιά ειπωθέν ‘όχι Μητσοτάκης, όχι Τσίπρας’. Το εμπλέκουν εξάλλου, με τη στάση των δύο μεγάλων κομμάτων απέναντι στους θεσμούς, όπως τους αντιμετώπισαν ως κυβερνήσεις.

«Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε το ‘όχι Μητσοτάκης, όχι Τσίπρας’, είπε -μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι «δε θα τους κάνουμε πρωθυπουργούς από την πίσω πόρτα, αν δεν πάρουν αυτοδυναμία.

Στην πραγματικότητα, το σκεπτικό στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργοί δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν τη λειτουργία των θεσμών, αντίθετα τους χρησιμοποίησαν μόνο για κομματικά οφέλη. «Πλέον ο πολίτης έχει όλη την εικόνα για να καταλάβει τι έγινε στην χώρα με τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις και κατανοήσει ότι για να υπάρξει μια διαφορετική κουλτούρα διακυβέρνησης, πρέπει να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

Απευθείας στον πρωθυπουργό καταλόγισε την πολιτική ευθύνη για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης. «Ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπαγάγει την ΕΥΠ στην ευθύνη του ως πρώτη πολιτική απόφαση αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, είναι ο άμεσα πολιτικός υπεύθυνος για αυτό το οποίο συμβαίνει στην χώρα σήμερα και προκαλεί εύλογη ανασφάλεια όχι μόνο σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, αλλά σε όλους τους πολίτες που πραγματικά δεν ξέρουν τι γίνεται, γιατί γίνεται και από ποιον κατευθύνεται», είπε μιλώντας στον Σκάι, στοχεύοντας απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Άρα, η πολιτική ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε την άμεση εποπτεία της ΕΥΠ και ο οποίος έφερε τροπολογία ‘φωτογραφική’ για να τοποθετηθεί ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ στη θέση του άνευ πτυχίου», συνέχισε, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή περιστατικά, που συνέβησαν όλα επί Μητσοτάκη.

Για πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού μίλησε και ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος στο Mega. «Επιλέγει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης να πάει να τσακωθεί στη Βουλή με τον κ.Τσίπρα, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του θέματος», είπε, τονίζοντας ότι έχουν περάσει τόσες εβδομάδες και πλέον «είναι αδιανόητο να προσπαθεί ο κ.Μητσοτάκης -που έχει προσωπική ευθύνη και πρέπει να απολογηθεί πλέον στον ελληνικό λαό- και η κυβέρνηση, να συγκαλύψουν αυτό το τεράστιο σκάνδαλο». Αναρωτήθηκε, δε, αν είναι δυνατόν σε μία προηγμένη Δημοκρατία, ένας πρωθυπουργός, εάν το επιλέξει, να παρακολουθεί οποιονδήποτε πολιτικό του αντίπαλο…

http://www.matrix24.gr/2022/08/den-tha-kanoume-prothipourgo-ton-mitsotaki-i-ton-tsipra-an-den-paroun-aftodinamia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου