Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Αύριο η πολιτική διακήρυξη του Ανδρέα Λοβέρδου

 Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να έχει ‘ανεβάσει στροφές’, δηλώνοντας ‘παρών’ με συνεχείς παρεμβάσεις της, προκειμένου αφενός να εντείνει την αντιπολιτευτική στάση του κόμματός της, αφετέρου να ξεχωρίσει η δική της υποψηφιότητα στην πορεία προς την εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής σε λίγους μήνες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι δεν κινούνται στο παρασκήνιο, ή ακόμα και στο προσκήνιο.

Ειδικά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, που έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, τώρα κάνει ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας το πολιτικό του όραμα για το μέλλον της παράταξης. Ειδικότερα, αύριο Τετάρτη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει την πολιτική διακήρυξη αρχών και θέσεών του, σε σχετική εκδήλωση,

απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα πανστρατιάς. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν συνομιλητές του, εξάλλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να «ανοίξει τις πόρτες» σε 11 εκατομμύρια πολίτες, καλώντας τους απανταχού Έλληνες «να τους ξανακούσουν, να τους κρίνουν αυστηρά, να έρθουν κοντά τους και να ενισχύσουν την φωνή τους». Θα απευθυνθεί ξεχωριστά σε όλες τις δυνάμεις που πλαισίωσαν την Ελιά, τη Δημοκρατική Παράταξη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου «να παλέψουν για το μέλλον της Ελλάδας και του κόμματος», ενώ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θα καλέσει «όλους τους πολίτες που ήταν μαζί τους στο παρελθόν, που έδωσαν μάχες στη Βουλή, που αγωνίστηκαν στην Αυτοδιοίκηση και τον Συνδικαλισμό, να δώσουν και πάλι το παρόν, όλους τους πολίτες που δεν εγκατέλειψαν την πιο ιστορική παράταξη της Ελλάδας, που βρέθηκαν μαζί στις τραγικές μέρες του 2010, του 2012, του 2015-19 και κράτησαν ψηλά τη σημαία τους, να ανασυντάξουν το κόμμα και να το φέρουν ξανά στο προσκήνιο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το κείμενο της διακήρυξης που θα παρουσιάσει ο πρώην υπουργός, το οποίο είναι αποτέλεσμα δουλειάς επτά διαφορετικών ομάδων και δικής του προσωπικά, θα δημοσιοποιηθεί διαδικτυακά και θα τεθεί στην κρίση των πολιτών μέσω διαβούλευσης, προκειμένου να τύχει νέας επεξεργασίας και να κατατεθεί ολοκληρωμένο τον Σεπτέμβριο ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Η τελευταία, θα κληθεί να καταλήξει και στον ‘οδικό χάρτη’ προς την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση.

http://www.matrix24.gr/2021/06/avrio-i-politiki-diakirixi-tou-andrea-loverdou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...