Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο από το Κίνημα Αλλαγής

 «Επί ποδός πολέμου» βρίσκονται στη Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, δηλώνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών και προσπαθώντας, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, να σπάσουν τη «σιωπή των αμνών» που επιχειρούν να επιβάλουν τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Με νέες ωμές παρεμβάσεις στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η κυβέρνηση κατέθεσε το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή» αναφέρει σε σχόλιό του το Κίνημα

Αλλαγής. «Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις εργαζομένων, συνδικάτων, επιστημονικών οργανώσεων, για την αντίθεση της κοινωνίας, η Ν.Δ. αποκαλύπτει τον ιδεοληπτικά συντηρητικό εαυτό της και σπεύδει απροκάλυπτα να ικανοποιήσει τους εντολείς της: Τα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν την ασυδοσία στους εργασιακούς χώρους» προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Θυμάμαι τον κ. Μητσοτάκη να κάνει ανακοινώσεις σε Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΒ. Και τώρα έρχεται να εξαργυρώσει όλα αυτά τα γραμμάτια» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο εργασιακό νομοσχέδιο, στη συζήτηση που είχε με εργαζόμενους στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

«Έρχεται το εργασιακό νομοσχέδιο, που έφτασε στη Βουλή χειρότερο από ό,τι ξεκίνησε. Δεν άκουσαν τίποτα στην κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, ούτε από τα κόμματα, ούτε από τους εργαζόμενους, ούτε από τους συνδικαλιστές. Προχωρούν στον δρόμο που χάραξαν, αμετανόητοι, σε αυτή τη σκληρή πολιτική» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σε αυτό το πλαίσιο η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το εργασιακό νομοσχέδιο, του οποίου η επεξεργασία ξεκίνησε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, «καταργεί εργασιακά δικαιώματα, μας επιστρέφει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων. Αφαιρεί το δικαίωμα της συλλογικής σύμβασης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στην πράξη καταργείται το οκτάωροΗ ψηφιακή κάρτα, που είναι δικό μας νομοθέτημα και που τη διεκδικεί η ΓΣΕΕ, φαίνεται ότι θα δοκιμαστεί πειραματικά».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ακόμα πως «πλέον οι εργαζόμενοι που θα δικαιώνονται στα δικαστήρια, που παράνομα θα έχουν απολυθεί, δεν θα επαναπροσλαμβάνονται. Υπονομεύει και υποβαθμίζει τους ελέγχους, μετατρέποντας την Επιθεώρηση Εργασίας, το Σώμα των Επιθεωρητών Εργασίας, σε μία ανεξάρτητη αρχή. Χτυπά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες: Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις απεργίες και δεν υπάρχει πια σοβαρή προστασία των συνδικαλιστών».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τόνισε χαρακτηριστικά πως η Ν.Δ. «νομοθετεί για τον δήθεν εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας με αντεργατικά μέτρα και κυρίως χωρίς κανένα σχέδιο διαμόρφωσης συνθηκών για αξιοπρεπή εργασία και υγιή επιχειρηματικότητα. Χωρίς καμία μέριμνα για τους νέους, τη διαγενεακή αλληλεγγύη και το σύγχρονο κοινωνικό συμβόλαιο που επιβάλλεται από τις συνθήκες του μέλλοντος».

https://www.topontiki.gr/2021/06/10/kinal-omes-paremvasis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...