Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Νέο ρωσικό εμβόλιο: Άνω του 80% η αποτελεσματικότητα του CoviVac

 Ποσοστό προστασίας άνω του 80% εμφανίζει στις κλινικές μελέτες ένα νέο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το CoviVac, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο που παράγει η Ρωσία, και τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανέφερε το Ομοσπονδιακό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας Τσουμάκοφ δείχνουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα στις κλινικές μελέτες, οδηγώντας τον έλεγχο του σκευάσματος πλέον στο τελικό του στάδιο.

Το Κέντρο Τσουμάκοφ είναι πλέον σε θέση να παράγει έξι φορές περισσότερες δόσεις του εμβολίου αυτού τον χρόνο από την αρχική πρόβλεψη για 10 εκατ. δόσεις ετησίως, ανέφερε το πρακτορείο Interfax.

Το CoviVac έχει κατατεθεί ως πατέντα στο ρωσικό υπουργείο Υγείας από τις 19 Φεβρουαρίου, η παραγωγή του άρχισε τον Μάρτιο.

https://www.msn.com/el-gr/news/world/%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%ac%ce%bd%cf%89-%cf%84%ce%bf%cf%85-80percent-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-covivac/ar-AAKCpX9?ocid=mailsignout&li=BBqxHCu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...