Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ταχύτερη επιστροφή στις αγορές βλέπει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ δημιουργεί προϋποθέσεις για την ταχύτερη και ίσως με καλύτερους όρους έξοδο της Ελλάδα στις αγορές, υποστηρίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, με άρθρο του στην «Ημερησία του Σαββάτου».
Ο υπουργός Οικονομικών γράφει ότι η περίοδος αποπληρωμής των δανείων ήταν το τελευταίο "κάστρο" της αμφισβήτησης για τους οικονομικούς αναλυτές, ιδιαίτερα όσον αφορά στις ανάγκες άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές, το 2014 και 2015.
Η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου μπορεί να άρει κάθε επιφύλαξη για το αν η Ελλάδα θα μπορεί να αποπληρώνει τα δάνειά της και μετά το 2013 και να σταματήσει έτσι τα σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους, επισημαίνει.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται ως το 2012, γεγονός που δεν επιτρέπει εφησυχασμό. "Η λύση του προβλήματος χρέους της Ελλάδας βρίσκεται στην έκταση και στο βάθος των διαρθρωτικών αλλαγών που θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες", διευκρινίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Βελόπουλος ζητάει «συλλήψεις» των τράπερς και επαναφορά της ποδιάς στα σχολεία

«Να συλληφθούν οι τράπερς που υποκινούν τα παιδιά μας στη βία… Επαναφέρετε την ποδιά. Παιδιά στη Δυτική Αθήνα δεν έχουν καλά ρουχαλάκια και ...