Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

"Λίγες" περικοπές ακόμα ζητά ο Παπακωνσταντίνου...

thumb
Με επιστολές του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητά τη λήψη πρωτοβουλιών για τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ και στις θυγατρικές τους επιχειρήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος υπογραμμίζει τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, ενώ οι παραινέσεις του επεκτείνονται ακόμα και σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη εφαρμόσει μισθολογικές περικοπές, ζητώντας τους να προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων και της λειτουργίας.
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε και από δημόσιες επιχειρήσεις, στις οποίες είχαν ήδη εφαρμοσθεί μισθολογικές περικοπές με τον Ν.3833/15-3-2010, να προβούν αντίστοιχα σε πρωτοβουλίες που θα εξορθολογούν περαιτέρω τη χρήση πόρων, λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας, συνεκτιμώντας, ωστόσο, τη μείωση των αποδοχών που είχε ήδη εφαρμοστεί.
Τέλος, όσον αφορά στη μείωση του μισθολογικού κόστους στις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις, θα δρομολογηθεί με την άσκηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου, ως μετόχου, στις γενικές συνελεύσεις όλων των εταιρειών που εξαιρέθηκαν από τον πρόσφατο νόμο 3899/2010 περί ΔΕΚΟ, προκειμένου οποιαδήποτε πρόταση για μισθούς να συμβαδίζει με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...