Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Με «αιχμές», κόντρες και καλοκαιρινές στρατηγικές συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας

Εν αναμονή της ΕΔΕΚΑΠ

Πριν τα… μπάνια του λαού αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) και συγκεκριμένα την εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα. Εκτός από τον αναλυτικό οδηγό προς τους υποψήφιους θα επιχειρηθεί να δοθεί και λύση για το ασυμβίβαστο του Χάρη Δούκα εξαιτίας ενός άρθρου του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι «αγκάθι» για την συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο σε καμιά υποψηφιότητα και ο σκοπός του είναι να πολιτικοποιηθεί η διαδικασία.
Όπως είχε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ το topontiki.gr επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος μπορεί μετά την συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ να μπει όρος ότι η συμμετοχή υποψηφίου μπορεί να προσβληθεί μόνο από συνυποψήφιο και όχι από μέλη οργάνων ή απλά μέλη. Μία άλλη σκέψη είναι να γίνει ένα σύντομο και διαδικτυακό συνέδριο το οποίο μπορεί να ξεπεράσει το «πρόβλημα» με την αλλαγή του καταστατικού.

Σε κάθε περίπτωση οι πάντες στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι όλα θα ξεπεραστούν και πως δε θα προκύψει κανένα πρόβλημα με την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων. Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση υποψηφιότητας προς την αρμόδια επιτροπή προϋποθέτει και την υποβολή 5.000 υπογραφών από τη βάση των μελών ή το 15% της Κεντρικής Επιτροπής.

Περιοδείες υποψηφίων

Οι υποψήφιοι αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε νησιά και περιφέρεια. Στην Σύρο με φίλους του κόμματος βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης όπου σε ανάρτηση του στα Social Media έγραψε: «Σε κάθε γωνιά της χώρας μας, η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι η κοινωνική του βάση. Τα χιλιάδες μέλη μας που έμειναν στα δύσκολα χρόνια, κράτησαν την παράταξη όρθια και δούλεψαν σκληρά ώστε να πατάει πλέον γερά στα πόδια της. Απέναντι τους, έχουμε χρέος να θωρακίσουμε την ενότητα και την πολιτική μας αυτονομία. Βάζοντας μπροστά την πολιτική και τις θέσεις μας. Έτσι θα κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, έτσι θα πάμε την παράταξη ακόμη ψηλότερα. Αυτό είναι το μήνυμα που μετέφερα στα μέλη και τους φίλους της παράταξής μας στη Σύρο, τους οποίους και ευχαριστώ από καρδιάς για την υποδοχή». Σε Ηγουμενίτσα, Βόνιτσα και Πρέβεζα βρέθηκε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος επέλεξε να επιτεθεί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Μία κυβέρνηση, που εμφανίζεται με ένα κεντρώο προσωπείο, κατάφερε να ξεγελάσει αρκετούς. Προδόθηκε, όμως, από το πολιτικό της DNA, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων.Οι πολίτες αναζητούν διέξοδο. Εμείς είμαστε η εναλλακτική λύση», είπε μεταξύ άλλων στους παρευρισκόμενους ο Χάρης Δούκας.
Ανακοινώνει η Διαμαντοπούλου

Τη δική της προετοιμασία κάνει η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία σύμφωνα με το περιβάλλον της είναι σίγουρη για τις υπογραφές που χρειάζονται αλλά και για τα πολιτικά της μηνύματα. Όπως πρώτο έγραψε το topontiki.gr η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – θα γίνει την Τρίτη και θα έχει το πλάνο της για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τις πολιτικές προτεραιότητες που έχει ανάγκη η χώρα.
https://www.topontiki.gr/2024/07/15/pasok-me-echmes-kontres-ke-kalokerines-stratigikes-sinechizete-o-proeklogikos-agonas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για «νεκρή ζώνη» στο Κουρσκ μιλά ο Ζελένσκι, ρωσικό σφυροκόπημα από αέρος στο Κίεβο

Τους στόχους του Κιέβου μετά την εισβολή ουκρανικών δυνάμεων σε ρωσικά εδάφη επιχείρησε να περιγράψει σε μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής, ο...