Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Καθημερινότητα, Κοινωνικό Κράτος και …Εθνικά στον μύλο της αντιπαράθεσης

Προσηλωμένοι στον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεύτερο κόμμα και με ισχυρό ποσοστό το βράδυ της 9ης Ιουνίου, παραμένουν οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη.

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, καλεί ανοιχτά τους ψηφοφόρους, εντός δημοκρατικού τόξου ό,τι και αν ψήφισαν την προηγούμενη φορά, να εμπιστευθούν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, στέλνοντας με την ψήφο τους διπλό μήνυμα. Από τη μία μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την άλλη μήνυμα στηριξης στη Δημοκρατική Παράταξη, προκειμένου η χώρα την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών να αποκτήσει ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα περιορίσει την αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης, αλλά και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, σε βάθος χρόνου και στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε για πέντε μέρες στην Κρήτη, στέλνοντας το μήνυμα ότι θέλει να ‘αυγατίσει’ και να ‘κεφαλαιοποιήσει’ τη δεύτερη θέση του κόμματός του στο νησί, επεκτείνοντάς την στην Επικράτεια. Το επόμενο διάστημα, ωστόσο, έμφαση θα δοθεί στο Λεκανοπέδιο, όπου οι επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δεν είναι καλές. Και ενώ πρόεδρος και κορυφαία στελέχη θα ‘οργώσουν’ την Ελλάδα, οι περιοδείες θα έχουν όλες τον χαρακτήρα ‘καμπάνιας’, με πολύ περπάτημα και χαιρετισμούς στον δρόμο, και μικρές μόνο ομιλίες με ένα μικρόφωνο στο χέρι ανάμεσα στον κόσμο, οι κεντρικές εκδηλώσεις όπως τις ξέραμε θα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ειδικότερα, προετοιμάζεται ήδη η κεντρική εκδήλωση του κόμματος στην Αθήνα, θεωρητικά θα ακολουθήσουν δύο ακόμα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με τη τελευταία να είναι υπό συζήτηση ακόμα, και η προεκλογική περίοδος για τον Νίκο Ανδρουλάκη θα κλείσει ξανά από το Ηράκλειο της Κρήτης, αφού το πολιτικό του ‘κάστρο’ δεν τον έχει ποτέ προδώσει.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτίθεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό, με κάθε ευκαιρία, πρωτίστως με ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική του απέναντι στην Ακρίβεια και τα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και την Υγεία, την Παιδεία και το σύνολο αυτού που αποκαλούμε ‘κοινωνικό κράτος’. Εσχάτως, δε, πεδίο δόξης λαμπρό έχει βρει στα εθνικά θέματα, που όσο και αν υποστηρίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν ενδείκνυνται για εσωτερικές έριδες, δεν μπορούν παρά να σχολιάσουν τις κινήσεις της κυβέρνησης και τις συνέπειές τους.
https://www.matrix24.gr/2024/05/kathimerinotita-kinoniko-kratos-ke-ethnika-ston-milo-tis-antiparathesis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου