Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Μπλερ: Η κυριαρχία της Δύσης φτάνει στο τέλος της

Ο Τόνι Μπλερ απηύθυνε έκκληση στις χώρες της Δύσης να συστρατευτούν για να αναπτύξουν μια κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της Κίνας ως «της δεύτερης μεγαλύτερης υπερδύναμης στον κόσμο».

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η εποχή της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας της Δύσης φτάνει στο τέλος της.

Υποστήριξε ότι οι δυτικές δυνάμεις πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες για να διατηρήσουν τη στρατιωτική υπεροχή τους επεκτείνοντας παράλληλα την «ήπια» ισχύ τους μέσω της οικοδόμησης δεσμών με τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Την ίδια στιγμή, ζήτησε να μπει τέλος στην «τρέλα» που χαρακτηρίζει την εγχώρια πολιτική ζωή και να επανέλθει η λογική και η στρατηγική.

«Πώς έφτασε η Βρετανία στο σημείο να διαμορφώνουν την πολιτική πραγματικότητα για ένα σύντομο αλλά καθοριστικό χρονικό διάστημα ο Νάιτζελ Φάρατζ και ο Τζέρεμι Κόρμπιν; Ή οι ΗΠΑ σε ένα μέρος όπου το αν έκανες το εμβόλιο αντανακλούσε τις κομματικές σου προτιμήσεις;» τόνισε ο Μπλερ.
https://www.msn.com/el-gr/news/other/%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%81-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%86%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82/ar-AAZEtSV?ocid=mailsignout&li=BBqxHCu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...