Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Στο χαμηλότερό τους επίπεδο από τον Απρίλιο οι τιμές πετρελαίου

Με απώλειες αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας, που άγγιξαν έως και το -5%, έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, υποχωρώντας στο χαμηλότερο τους επίπεδο από τον Απρίλιο.  

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 52 σεντς ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 95,78 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 47 σεντς ή 0,5% στα 99,10 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.  Οι τιμές του πετρελαίου ακολουθούν σταθερά καθοδική πορεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες εντάθηκαν οι

ανησυχίες για επερχόμενη οικονομική ύφεση η οποία θα επιφέρει πλήγμα στη ζήτηση της ενέργειας.

"Οι ανησυχίες σχετικά με την παραπαίουσα ζήτηση αρχίζουν να ξεπερνούν τις ανησυχίες για την προσφορά που συνδέονται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και αυτό ασκεί πίεση στις προθεσμιακές αγορές ενέργειας αυτή την εβδομάδα", δήλωσε στη MarketWatch ο Tyler Richey, συν-εκδότης της Sevens Report Research. 

"Η  προσοχή στην εξίσωση του πετρελαίου εστιάζεται ξεκάθαρα τώρα στην πλευρά της ζήτησης. Η χθεσινή εβδομαδιαία έκθεση στις ΗΠΑ έδειξε σημαντικές αυξήσεις στα αποθέματα προϊόντων",  επισημαίνει ο αναλυτής της PVM Oil Associates Τάμας Βάργκα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "το παράπλευρο πλήγμα από τους αυξανόμενους φόβους για τον πληθωρισμό είναι το ισχυρό δολάριο, το οποίο πιέζει επίσης τις τιμές του πετρελαίου. Είναι ενδιαφέρον ότι οι φυσικές αγορές εξακολουθούν να είναι ισχυρές, αλλά επί του παρόντος κυρίαρχη δύναμη αναδεικνύεται η αλλαγή στο κλίμα των χρηματοοικονομικών επενδυτών".

Σημειώνεται πως τα στοιχεία στις ΗΠΑ δείχνουν μείωση της ζήτησης, η οποία υποχώρησε στα 18,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021, ενώ παράλληλα τα αποθέματα στη χώρα αυξήθηκαν μετά από ακόμα μία μεγάλη αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων.

Αύριο, Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα βρεθεί στη Σαουδική Αραβία, όπου θα παραστεί σε σύνοδο κορυφής των συμμάχων του Κόλπου και θα τους ζητήσει να αυξήσουν την άντληση πετρελαίου.

https://www.msn.com/el-gr/money/economy/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85/ar-AAZA2nM?ocid=mailsignout&cvid=52c7c98556534fed8f97ef0c64c106cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...