Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Πλήρης έγκριση από τον FDA για το εμβόλιο της Pfizer - Ανοίγει ο δρόμος για υποχρεωτικότητα στις ΗΠΑ

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε τη Δευτέρα πλήρη έγκριση για το εμβόλιο κατά της COVID-19 που κατασκευάστηκε από την Pfizer και τη γερμανική BioNTech για χρήση σε άτομα άνω των 16 ετών, η πρώτη τέτοια έγκριση για εμβόλιο COVID-19.

Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση από τον Δεκέμβριο και περισσότεροι από 204 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες το έλαβαν, με βάση τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή. Αλλά κανένα από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19 δεν είχε λάβει προηγουμένως πλήρη έγκριση από τον FDA.
Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας ελπίζουν ότι θα πείσει περισσότερους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Η διστακτικότητα μερικών Αμερικανών να εμβολιαστούν υπονόμευσε την ανάκαμψη των ΗΠΑ.

Περίπου το 51% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί πλήρως μέχρι στιγμής, ακόμη και όταν μια πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων που προκλήθηκε από τη μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα μαστίζει περιοχές της χώρας με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Ο δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα στο Associated Press ότι ήλπιζε να αρχίσουν τα εμβόλια να λαμβάνουν τις πλήρεις εγκρίσεις "εντός του Αυγούστου", συμπληρώνοντας ότι η σχετική κίνηση θα οδηγήσει περισσότερες εταιρείες αλλά και σχολεία στο να καταστήσουν τον εμβολιασμό υποχρεωτικό.

Γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στον αμερικανικό στρατό

Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 θα γίνει υποχρεωτικός στον αμερικανικό στρατό μετά την οριστική έγκριση του σκευάσματος των Pfizer/BioΝTeck, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

"Τώρα που το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε, το υπουργείο θα εκδώσει οδηγία που θα απαιτεί από όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να εμβολιαστούν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.
https://www.msn.com/el-gr/news/world/%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-fda-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-pfizer-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%87%cf%81%ce%b5%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b7%cf%80%ce%b1/ar-AANDlBB?ocid=mailsignout&li=BBqxHCu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου