Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Ανεμβολίαστοι-αναστολές: «Φέρνουν» ιδιώτες για να καλυφθούν κενά στο Δημόσιο (ειδικότητες)

Σχέδιο για την αντικατάσταση των ανεμβολίαστων που θα βγουν σε αναστολή με εργαζόμενους λοιπού προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες για να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Όπως είχε σημειώσει η aftodioikisi.gr, το τελικό κείμενο της τροπολογίας, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που ψηφίσθηκε από την Βουλή, πέρα από τις αναστολές, άνοιγε «παράθυρο» και για απολύσεις εργαζομένων και «ορέξεις» για την παράδοση υπηρεσιών στους ιδιώτες, σε Δήμους και Περιφέρειες.
Για το παραπάνω θέμα μάλιστα είχε τοποθετηθεί σε ανακοίνωσή της και η συνδικαλιστική
παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ «αποκαλύπτοντας» σκοπιμότητες να μετατραπεί το εμβόλιο από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία και σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών.

Συγκριμένα, η ΔΑΣ-ΟΤΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «στο όνομα δυσκολιών στη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών και μονάδων, εξαιτίας της παραπέρα έλλειψης προσωπικού που θα προκαλούν οι διαθεσιμότητες, ανοίγει ο δρόμος για νέες εκχωρήσεις δημοτικών αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες εργολάβους».

Αυτό το σενάριο φαίνεται πως τελικά επιβεβαιώνεται, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του OPEN


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σκέψεις στο Υπ. Υγείας –κυρίως στα νοσοκομεία- για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας, με το μεγαλύτερο ζήτημα να δημιουργείται στο λοιπό προσωπικό, καθώς ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό το οποίο πρόκειται να γίνει για να καλυφθούν τα κενά είναι, εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, ακόμα και διοικητικό προσωπικό να αντικατασταθούν με εξωτερική ανάθεση.

Nα δοθεί δηλαδή σε ιδιωτικές εταιρείες η ανάθεση αυτή προκειμένου να καλυφθούν αυτά τα κενά όσο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα είναι σε αναστολή.


Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να προετοιμάσουν αυτό το πλάνο και να αναφέρουν πόσα άτομα χρειάζεται να αντικαταστήσουν καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώστε, ότι κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε αναφορικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΣΥ ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί»…

https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/anemvoliastoi-anastoles-mpainoyn-ergazomenoi-apo-idiotikes-etaireies-gia-na-kalyfthoyn-kena-deite-se-poies-eidikotites/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου