Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Σε …προεκλογικούς ρυθμούς η Χαριλάου Τρικούπη

Μπορεί παραδοσιακά ο Αύγουστος να είναι συνδεδεμένος με κάποια …ραστώνη, στην Χαριλάου Τρικούπη όμως, φέτος, δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια πολυτέλεια. Αιτία, το γεγονός ότι στα τέλη του χρόνου, προγραμματίζονται -εκτός μεγάλου απροόπτου- οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία, συνεχίζουν κανονικά το προεκλογικό τους πρόγραμμα και ας μην έχει αρχίσει ακόμα επισήμως η προεκλογική περίοδος. Για του λόγου το αληθές, τις συναντήσεις της με στελέχη και πρώην στελέχη του χώρου, φορείς και κυρίως

πολίτες σε όλη την χώρα, συνεχίζει η Φώφη Γεννηματά, που έχοντας κάνει πλέον ‘σημαία’ της το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, βάλθηκε να το ‘ταξιδέψει’ σε όλη την Επικράτεια. Ήδη, μάλιστα, έχουν αρχίσει να αποδίδουν οι επαφές της, με σειρά στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για παράδειγμα, να τάσσονται το ένα μετά το άλλο στο πλευρό της νυν προέδρου, στην κούρσα για την ανάδειξη ηγεσίας. Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται προσωπικότητες όπως αυτές του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, του δημάρχου Ήλιδας και επικεφαλής της παράταξης του Κινήματος Αλλαγής στην ΚΕΔΕ Γιάννη Λυμπέρη, του δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, του δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου και πολλών ακόμα.

Την ίδια ώρα, τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, συνεχίζει ακάθεκτος ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ανακοίνωσε δεύτερος την υποψηφιότητά του, με το περιβάλλον του να περιγράφει τον Αύγουστο ως ‘οργανωτικό’ μήνα. Από Σεπτέμβριο, εξάλλου, προγραμματίζει να αρχίσει να γίνεται πιο συγκεκριμένος επί παντός επιστητού, μιλώντας πια για την χώρα και όχι για το κόμμα.

Στην Κρήτη, που σε μεγάλο βαθμό θεωρείται η ‘έδρα’ του, βρίσκεται ήδη ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, που μιλά ανοιχτά για ένα «σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και ανοιχτό κόμμα», με ομάδα επιστημόνων να εργάζονται ήδη για την κατάρτιση των πολιτικών θέσεών του. Οι τελευταίες, θα διατυπωθούν αναλυτικά και σε εκδήλωση επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, βέβαιο θεωρείται πλέον ότι την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα διεκδικήσει και ο Χάρης Καστανίδης. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ωστόσο, σκοπεύει κατά πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του, να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του θεσμικά, στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος και πάντως μέσα στον Σεπτέμβριο, καθώς φέρεται να μην θέλει να γίνει μέρος μίας άκαιρης συζήτησης στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, την ώρα μάλιστα που κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία μέχρι τότε.

http://www.matrix24.gr/2021/08/se-proeklogikous-rithmous-i-charilaou-trikoupi-2/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου