Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ψηλά στην ατζέντα του ΚινΑλ τα εργασιακά

Πολύ ψηλά στην ατζέντα της Χαριλάου Τρικούπη παραμένουν τα εργασιακά θέματα, με το Κίνημα Αλλαγής να κατηγορεί στην πραγματικότητα το Μέγαρο Μαξίμου, ότι επιχειρεί να αλώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, ακόμα και αυτά που δεν κατάφερε να θίξει η τρόικα, την περίοδο των μνημονίων. Στρέφει δε τα βλέμματα κατευθείαν στον πρωθυπουργό, ‘δείχνοντας’ εκείνον ως τον βασικό υπεύθυνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ερωτηθείς για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, υποστήριξε (Alpha 989) ότι δεν θα πρέπει να το αποκαλούμε πια έτσι, αφού έχει την πλήρη υποστήριξη του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος και έχει υπερασπιστεί ό,τι πιο εργασιακά σκληρό περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο. «Η κυβέρνηση και στα εργασιακά καταφεύγει στην προσφιλή της τακτική κι επιδίδεται σε ψέματα για να κρύψει την πικρή, για τον κόσμο της εργασίας, αλήθεια: για την έξοδο από την κρίση, θα δουλέψουν λιγότεροι εργαζόμενοι, περισσότερες ώρες, με λιγότερα λεφτά», είπε, περιγράφοντας τις μοναδικές δύο επιλογές που παρέχει στους νέους σήμερα η κυβέρνηση ως εξής : Είτε να μεταναστεύσουν είτε να γίνουν μισθοσυντήρητοι νομάδες που θα δουλεύουν εξαντλητικά δεκάωρα σε περιόδους υψηλής παραγωγής ή την τουριστική σεζόν. «Αντί για διάλογο και συναινέσεις, επιμένει στο αντεργατικό της σχέδιο που αποδεικνύει το όραμά της για μία κοινωνία άνιση και άδικη», είπε, σημειώνοντας ότι η εργασία είναι πολύτιμο δικαίωμα του καθενός . «Η καθαρή, τίμια εργασία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε πολίτης εξελίσσει τη ζωή του και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να την μετατρέψει σε ένα καθεστώς αυξημένης πίεσης προς τον εργαζόμενο οποίος θα είναι έρμαιο του εργοδότη που θα θέλει να δουλέψει περισσότερες ώρες με λιγότερες αποδοχές», είπε, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση με αυτό τον τρόπο θα ξεφύγει και η εργασιακή ζούγκλα θα θριαμβεύσει.
Στο Κίνημα Αλλαγής, όμως, δεν μένουν στα λόγια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά είχε το Σάββατο τηλεδιάσκεψη με 30 προέδρους εργατικών κέντρων της χώρας, με θέμα ακριβώς το εργασιακό νομοσχέδιο. Τονίζοντας κατά τη διάρκεια της τελευταίας ότι «η ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη χωρίς την στήριξη των εργαζομένων και την κοινωνική συνοχή», δε, έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα της στο εξής, αλλά και της ιδεολογικοπολιτικής διαφοροποίησής του από τη ΝΔ.
http://www.matrix24.gr/2021/05/psila-stin-atzenta-tou-kinal-ta-ergasiaka/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...