Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της GPO

Η ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newpost βρίσκεται στη δεύτερη θέση με χαμηλή συσπείρωση και ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων της περνά στο χώρο της αδιευκρίνιστης ψήφου των αναποφάσιστων. Το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκδήλωση της Κεντροαριστεράς των 58, βρίσκεται σε αμφίβολα όρια εκλογικής ύπαρξης. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα της ΔΗΜΑΡ. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σε υψηλά δημοσκοπικά επίπεδα, αν σκεφθεί κανείς όλες τις εξελίξεις. Το ΚΚΕ καταγράφει μικρή αλλά σταθερά ανοδική τάση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, παρά τη σημαντική κάμψη τους από τις εκλογές, διατηρούνται σε επίπεδα αξιοσημείωτης παρουσίας.

Σε ό,τι αφορά τις Ευρωεκλογές το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξάνει ακόμη περισσότερο.Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν εισπράττουν περισσότερες ψήφους, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Η πιθανότητα μεγάλης αποχής φαίνεται ισχυρή, αλλά σε κάθε περίπτωση το κλίμα για τις Ευρωεκλογές δεν είναι οριστικά διαμορφωμένο.
Πρόθεση ψήφου των πολιτών για τις βουλευτικές εκλογές και Ευρωεκλογές Α΄ Αθήνας
aatikisb aattikis

Πρόθεση ψήφου των πολιτών για τις βουλευτικές εκλογές και Ευρωεκλογές Β΄ Αθήνας
battikisbbattikis


Πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές στην Περιφέρεια Αττικής
perifereia1perifereia
Η ΝΔ στη δημοσκόπηση βρίσκεται στη δεύτερη θέση με χαμηλή συσπείρωση και ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων της περνά στο χώρο της αδιευκρίνιστης ψήφου των αναποφάσιστων. Εισπράττει τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο προβάδισμα στη Β’ Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής και προηγείται δημοσκοπικά για πρώτη φορά και στην Α’ Αθήνας. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται κυρίως χάρη στο γεγονός ότι πλέον έχει εισροές από όλα τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκδήλωση της Κεντροαριστεράς των 58, βρίσκεται σε αμφίβολα όρια εκλογικής ύπαρξης. Στις ηλικίες κάτω από τα 50 ανιχνεύεται ελάχιστα δημοσκοπικά. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα της ΔΗΜΑΡ. Σε αυτό το χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι είναι πολιτικά ανέστιοι.
http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας; – Τι θα κρίνει τη μάχη της Κυριακής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας το βράδυ της Κυριακής θα μάθουν ποιος από τους δύο θα είναι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα – τουλ...