Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Γ. Μπουτάρης: Αντίθετος σε αυτοδιοικητικές εκλογές σε ημερομηνία άλλη από των ευρωεκλογών

Αν οι κυβερνητικές εξαγγελίες γίνουν πράξη, φοβάμαι πως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα βρεθεί μόνο στα λόγια να ρητορεύει υπέρ της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την αντίθεσή του στον ορισμό του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε άλλη ημερομηνία από αυτή των ευρωεκλογών (25 Μαΐου) δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια υποβιβασμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε «εργαλείο εξυπηρέτησης κοντόφθαλμων τακτικισμών».
Όπως ανέφερε, «δεν κατανοώ γιατί τόση σπουδή από πλευράς της κυβέρνησης να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε άλλη ημερομηνία από εκείνη των Ευρωεκλογών, εφόσον στον 'Καλλικράτη' αναφέρεται ρητά πως οι δύο εκλογικές κάλπες θα πρέπει να λάβουν χώρα την ίδια ημέρα».
Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, «αν τυχόν οι κυβερνητικές εξαγγελίες γίνουν πράξη, φοβάμαι πως για
άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα βρεθεί μόνο στα λόγια να ρητορεύει υπέρ της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην πράξη θα την έχει υποβιβάσει σε άλλο ένα εργαλείο εξυπηρέτησης κοντόφθαλμων τακτικισμών. Χώρια που θα θέσει σε κίνδυνο και την αξιοπιστία της εκλογικής αναμέτρησης».
http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας; – Τι θα κρίνει τη μάχη της Κυριακής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας το βράδυ της Κυριακής θα μάθουν ποιος από τους δύο θα είναι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα – τουλ...