Ανατροπή και έξοδο από την ευρωζώνη σύστησε ο Αλέκος Αλαβάνος αναλύοντας το σχέδιο Β στην εκπομπή Κόντρα στο Μνημόνιο(Kontra Channel) και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Μούτσο.
«Ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας για την Ελλάδα είναι έξω από το ευρώ» είπε, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιμένει στο ότι το εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ.
Ο κος Αλαβάνος σχολίασε δυσμενώς τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «γενική και αόριστη την επαναδιαπραγμάτευση που ευαγγελίζεται».
Ερωτηθείς για την θεωρία των δύο άκρων χαρακτήρισε ανευθυνότητα του πρωθυπουργού να θεωρεί
το ΣΥΡΙΖΑ τον αντίπαλον δέος της Χρυσής Αυγής. « Γνωρίζω τις συνιστώσες στο ΣΥΡΙΖΑ και η κριτική μου είναι η υποχωρητικότητά του και όχι η ακρότητά του. Υποχωρητικότητα απέναντι στην ευρωζώνη και σε όλα αυτά τα ζητήματα» σχολίασε.
Για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή ο κος Αλαβάνος καταλόγισε ευθύνες σε όλα τα πολιτικά κόμματα – και στο ΣΥΡΙΖΑ- επειδή δεν συζητήθηκε ποτέ στη βουλή το θέμα της Χρυσής Αυγής εκτενώς και με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία πριν γιγαντωθεί. «Το κοινοβούλιο έδωσε το λίπασμα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να έχει τη δύναμη να είναι απέναντι στο σύστημα» είπε χαρακτηριστικά.
http://newpost.gr