Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τι είναι ο φασισμός και η φρίκη του, του Νάνου Βαλαωρίτη

Έζησα από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια τη φρικη του φασισμού και δεν θα ξέχασω ποτέ οτι μας ντύνανε με μπλε στολες και μας βαζανε αναγκαστικά να κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις για τις παρελάσεις.

Η απέχθεια όλων μας ήταν γενική. Μισούσαμε αυτά τα άχρηστα γυμνάσια και βέβαια πολύ γρήγορα φτιαχναμε με φίλους ομαδες όπου μοιράζαμε και διαβάζαμε απαγορευμένα βιβλία περιφρονώντας τα ανόητα αυτά φασιστικά μέτρα λογοκρισίας, και ιδιαίτερα τα μαρξιστικά που ήταν τα πιοεπικίνδυνα στο στόχαστρο του υπουργού εσωτερικών Μανιαδάκη αρχηγού της αστυνομίας. Οταν ήρθαν τα αληθινά τάγματα των δαιμόνων από βορρά και δύση μετά την θαυμαστή
αντίσταση του ελληνικού λαου εναντίον του Ιταλικού φασισμού, οι Γερμανοι ΣΣ με τη Γκεστάπο με την Βέρμαχτ, αρχίσαμε να αντιστεκόμαστε στο Πανεπιστήμιο ανοιχτά και άφοβα και να σχηματιζονται τα μέτωπα. Ολα τότε έγιναν παράνομα και εμείς οι ίδιοι.

Δρασκελιζαμε μαυρισμένα πτώματα για να φτάσουμε στα αμφιθέατρα. Και εξω απ'την νομική σχολή ήταν καθε πρωί κάρα γεμάτα πτώματα μαζεμένα από την νύχτα. Η πείνα ήταν κατι το απίστευτο και χτυπούσε όλα τα στρώματα, τα φτωχότερα θανάσιμα. Στον τρομερό χειμώνα είχαμε όλοι κρυοπαγήματα στα χέρια και τα πόδια από την έλλειψη τροφίμων. Αυτός ο χειμώνας τσακισε τους Γερμανούς στη Ρωσσία με την απίστευτη αντίσταση του ρωσσικού λαού. Ας μην ξεχνάμε τι ακολούθησε από σφαγές και κατατρεγμούς φυλακίσεις βασανιστήρια στη χώρα μας. Τι τραβηξε η Κρήτη από αντίποινα για την ηρωική αντίσταση της στους αλεξιπτωτιστές του Χιτλερ. Αυτός είναι ο εφιάλτης του φασισμού και μερικοί άρρωστοι ψυχικά θέλουν να μας τον ξαναεπιβάλουν. Αλλά το χειρότερο είναι ότι πολλοί νέοι που δεν υπέστησαν ουτε κατα διανοια τίποτα τέτοιο νομίζουν οτι είναι παιχνίδι να ντύνεσαι στα μαυρά να τρομοκρατείς και να παρελευνεις να ξυλοκοπάς και να δολοφονείς όποιον σου κατέβει.

Και ότι αυτά γίνονται ατιμωρητί. Η γενιά μου αντιστάθηκε με διαδηλώσεις, με ανταρτικα, με μάχες μέσα στις πόλεις και θα φοβηθούμε μια χούφτα από καραγκιοζηδες που μαιμουδίζουν τους χιτλερικούς. Αλοίμονο μας τότε. Η Ελλαδα θά γινόταν τριπλά αποδιοπομπαία οικονομικά και πολιτιστικά και από τους ευρωπαίους θα δικαιώνονταν οι Γερμανοί, να μας λενε τιποτένιους απατεώνες, παράσιτα. Οι διεθνείς αντιρατσιστικοί οργανισμοί θα μας έδιωχναν από τις ευρωπαικές επιτροπές και τα χρήματα θα στέρευαν και για αποζημιώσεις ούτε δεκάρα. Οσο για τους νεοναζι μας είναι μια κουλτούρα ΒΟΥΝΤΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΝΑ ΤΑΥΤΊΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΤΕ ΘΎΤΕΣ ΜΑΣ…. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ακρον άωτον του παραλογισμού, και του εξευτελισμού κάθε δήθεν πατριωτισμού που θα βύθιζε τη χώρα μας στην διεθνή απαξίωση και γελοιοποίηση.

Οσοι δεν το βλέπουν από τους ψηφοφόρους έχουν πάθει σκοτοδίνη του μυαλού και ας ξυπνήσουν πριν βρεθούν και αυτοί πικρά μετανιωμένοι για την κακή τους επιλογή. Οσο για τα καθαρά χέρια των ολοκληρωτικών καθεστώτων δεν υπάρχουν πιο διεφθαρμένα από κάθε άποψη , όταν θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να προδιδουν τους γονείς, όταν θα παίρναν το χρυσάφι από τα δόντια των εβραίων και θα τα στέλναν μαζυ με τα άλλα λάφυρα στην Ελβετία όταν οι ημέτεροι μόνο έβρισκαν υποστηριξη από τους ΣΣ στην κατοχή μαυραγορίτες και άλλοι δοσίλογοι για επιχειρήσεις μαύρης αγοράς. Οταν η αρπαγή ήταν το κοινό μέσο να παίρνεις ότι ανήκε στον άλλον χωρίς καμμιά συζήτηση, όταν στην Χούντα μας πουλήθηκαν τα οπλα του στρατου από τις αποθήκες και γέμισαν τα κιβώτια πέτρες.΅Αυτοί είναι οι μεγάλοι πατριώτες. Σήμερα έχουμε τρεις εχτρούς. Την Ευρωπαική οικονομική ελιτ την εσωτερική διαφθορά και την άνοδο του φασισμού. Το νου σας λοιπόν κι απότις τρείς πλευρές να πολεμηθούν με νόμιμα μέσα. Την δημοκρατία δεν την καταργείς με την ελευθερία της αλλά την βελτιώνεις.
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...