Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δεν θέλει τη δημαρχία Αθηνών ο Λοβέρδος

«Πρέπει να δοθεί τέλος στην ακρωτηριασμένη Αυτοδιοίκηση, που δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις αποφάσεις και τις ενέργειές της» επεσήμανε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη τύπου όπου παρουσίασε τις βασικές θέσεις του κόμματός του για τους ΟΤΑ αλλά και τα κριτήρια για την στήριξη των υποψηφιοτήτων.
Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους που θα στηρίξει η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα ο Α. Λοβέρδος ανέφερε ότι προτεραιότητά του κόμματός του «είναι οι προτάσεις τους, ο συμβολισμός του προσώπου τους και οι συνδυασμοί τους και όχι το προσωπείο μιας στενής και άνευ νοήματος κομματικής στήριξης» καθώς «η εποχή των “χρισμάτων” ευτυχώς αποτελεί παρελθόν».
Οι 58
Σχολιάζοντας το «κείμενο των 58» ο κ.Λοβέρδος παραδέχεται ότι εκφράζει αγωνία, επιμένοντας όμως ότι οι λύσεις δύνονται στον στίβο του αγώνα. Ο ίδιος πάντως, αν και διατηρεί –όπως συνηθίζει
να λέει- τη δυνατότητα να ξανασυναντηθεί με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, θυμίζει με νόημα ότι διεγράφη από το κόμμα του Ευάγγελου Βενζέλου, επαναλαμβάνοντας ότι «αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να ενταχθεί στον τρίτο πόλο, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει πολιτικά αν η συμμαχία με τη ΝΔ είναι στρατηγικής σημασίας».
Όσο για το κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην κεντροαριστερά, ο κ.Λοβέρδος παραδέχεται πως υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ανήκουν, το αντίστοιχο κομμάτι της ηγεσίας όμως είναι μειοψηφικό.
http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...