Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

To Spiegel… ανακοίνωσε το νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα

Angela-Merkel-Wolfgang-Schaeuble

Την… αναγγελία ενός νέου Μνημονίου για την Ελλάδα, χωρίς να διευκρινόζει αν το καινούριο αυτό πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της Αθήνας θα συνδέεται και με “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, κάνει το γερμανικό περιοδικό “Spiegel”, το οποίο παραδοσιακά έχει προνομιακά καλή πληροφόρηση για τις σκέψεις της γερμανικής κυβέρνησης, και πιο συγκεκριμένα του Υπουργού Οικονομικών του Βερολίνου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Spiegel”, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας υιοθετεί σε εσωτερικό έγγραφό της την εκτίμηση ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα υποχρεωθούν να εγκρίνουν ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, το αργότερο εντός του 2014.
Η Bundesbank διατυπώνει την εκτίμηση ότι υπάρχει αβεβαιότητα γύρω από το κατά πόσο θα οδηγήσει
σε αποτέλεσμα η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά, λόγω των σοβαρών αντιδράσεων που συναντά, χαρακτηρίζοντας “μετά βίας ικανοποιητικές” τις επιδόσεις της Αθήνας, και αποδίδοντας στην πολιτική αναγκαιότητα την έγκριση εκταμίευσης της τελευταίας δόσης από το Eurogroup.
Η συζήτηση περί της αναγκαιότητας ενός νέου Μνημονίου για την Ελλάδα δεν είναι… τωρινή στη Γερμανία, και συνδέεται ευθέως με το νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί αυτό βιώσιμο. Κάτι που αρνούνται μέχρι σήμερα τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...