Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Αρνήθηκε και πάλι ο Γ. Στουρνάρας την πρόθεση να επιβληθεί νέος φόρος στα ακίνητα

Αρνήθηκε και πάλι ο Γ. Στουρνάρας την πρόθεση να επιβληθεί νέος φόρος στα ακίνητα. Συνάντηση με Σαμαρά, βιομήχανους και ΣΕΒ στο Μαξίμου
«Κλειστά» κράτησε τα χαρτιά του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε ό,τι έχει να κάνει με τον επικείμενο νέο φόρο στα ακίνητα. Ο κ. Στουρνάρας, συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο και εκπροσώπους των βιομηχανιών. Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους αποχωρώντας από τη συνάντηση, απέφυγε να δώσει πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα του νέου φόρου. Αντίθετα, επέμεινε πως «δεν υπάρχει νέος φόρος» και πως «προσπαθούμε να ενοποιήσουμε όλους αυτούς τους φόρους σε έναν ει δυνατόν», ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά δεν συζητήθηκε το θέμα της φορολογίας ακινήτων, αλλά το κόστος ενέργειας στη βιομηχανία. «Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Είναι συζητήσεις που συνεχίζονται και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που περνάει σήμερα ο τόπος. Αλλά, επίσης, έχουμε συναίσθηση και των δυσκολιών του κόσμου. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ όλων αυτών των στόχων».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα σενάρια για εφαρμογή αφορολόγητο ορίου 50.000 ευρώ στον ενιαίο φόρο, ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να πει περισσότερα, καθώς, όπως ανέφερε, «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε αυτό».

Ανησυχία για το κόστος ενέργειας
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος και εκπρόσωποι των βιομηχανιών που είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας, συναντήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, με τον πρωθυπουργό, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, «είχε εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στις παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες της βιομηχανίας το απαράδεκτα για ευρωπαϊκά δεδομένα υψηλό κόστος ενέργειας στον ηλεκτρισμό και στο φυσικό αέριο».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «μονάδες έχουν ήδη κλείσει και άλλες είναι στα πρόθυρα να σταματήσουν τη λειτουργία τους», ενώ «η παραγωγή, οι εξαγωγές και οι θέσεις εργασίας μειώνονται με γοργούς ρυθμούς». Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς συζητήθηκαν προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος στο πλαίσιο τόσο της οικονομικής συγκυρίας όσο και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγραφή Σαλμά: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ και ο φόβος για ξήλωμα του γαλάζιου πουλόβερ

Για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία η διαγραφή Σάλμα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της συμπεριφοράς που είχε τους τελευταίους μήνες απέναντι...