«Γνωρίζουμε την συγκεκριμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει τη συμμόρφωση του εθνικού δικαίου με το Ελληνικό Σύνταγμα», απάντησε ο επίτροπος Οικονομίας σε ερώτηση του Νίκου Χουντή. Όπως ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οι δικαστές του ελεγκτικού συνεδρίου έκριναν ότι οι διατάξεις του ν.4093/2012 για θέματα συνταξιοδότησης προσκρούουν στην συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας.
Νέα ερώτηση για τον κατώτατο μισθό

Ο Νίκος Χουντής κατέθεσε και νέα ερώτηση, με τη διαδικασία του επείγοντος, για το θέμα του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.
«Προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω “παρερμηνείες”, μπορεί ο Επίτροπος να διαβεβαιώσει κατηγορηματικά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα ή να συναινέσει στη μείωση, με οποιαδήποτε μορφή, του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, και ότι συμφωνεί με αυτό που λέει η ελληνική κυβέρνηση ότι, «δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού ο οποίος έχει ήδη κατέβει σε πολύ χαμηλά επίπεδα»;» ερωτά ο ευρωβουλευτής.
Matrix 24