Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ντάισελμπλουμ: «Ακαδημαϊκή» η συζήτηση για τα λάθη του ΔΝΤ


«Aκαδημαϊκή» χαρακτήρισε τη συζήτηση γύρω από την ομολογία του λάθους του ΔΝΤ στην εφαρμογή της δημοσιονομικής προσαρμογής, ο νέος επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάιζελμπλουμ σε δηλώσεις του λίγο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Εκτίμησε δε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε σωστή τροχιά, ενώ σημειώσε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup για την επόμενη δόση, θα ληφθεί στις 21 Φεβρουαρίου. Αποφάσεις για την Κύπρο αναμένονται το Μάρτιο.Ο κ. Ντάιζελμπλουμ ανέφερε ότι η δόση του Ιανουαρίου προς την Ελλάδα έχει πληρωθεί και δήλωσε ενήμερος ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων για τη δόση
του Φεβρουαρίου» κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα της προώθησης τριετών προϋπολογισμών στους φορείς με οροφή στις δαπάνες.

«Περιμένουμε την οριστικοποίηση των δράσεων» για να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου, ανέφερε.
Απαντώντας σε ερώτηση επισήμανε ότι αν όλα είναι «εντάξει» το θέμα της δόσης θα τεθεί στο ερχόμενο Euroworking Group το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει αρκέστηκε να δηλώσει αισιόδοξος, προσθέτοντας πάντως ότι πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν.
Ο ίδιος χαρακτήρισε πάντως ακαδημαϊκή τη συζήτηση περί λάθους στους δημοσιονιομικούς πολλαπλασιαστές: «Παρακολουθούμε την ακαδημαϊκή συζήτηση που γίνεται αναφορικά με το θέμα».
Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο σημείωσε ότι συζητήθηκε το πρόγραμμα το οποίο θα οριστικοποιηθεί το Μάρτιο, μετά τις εκλογές στο νησί. Εμφαση δόθηκε στο θέμα του «ξεπλύματος χρήματος».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγραφή Σαλμά: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ και ο φόβος για ξήλωμα του γαλάζιου πουλόβερ

Για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία η διαγραφή Σάλμα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της συμπεριφοράς που είχε τους τελευταίους μήνες απέναντι...