Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Παπανδρέου: Η Αθήνα θα ξαναβρεί την ψυχή της

Με τον Θόδωρο Πάγκαλο να αναλαμβάνει μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή, ο Γιώργος Παπανδρέου ευελπιστεί να δοθούν οι λύσεις που χρειάζονται ώστε να «καθαρίσει» η Αθήνα, με την προώθηση άμεσων μέτρων, προαναγγέλλοντας μάλιστα ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητά μας. Οι παρεμβάσεις όμως δεν θα περιοριστούν σε αυτό αλλά θα έχουν στόχο να ξαναβρεί η Αθήνα την ψυχή της. Η Αθήνα θα βυθιστεί αν συνεχίσει η βία».
Υπογράμμισε ακόμα πως «...απαιτείται νέα θέσπιση της δημοκρατίας στη χώρα. Δημοκρατίας που θα εγγυηθεί θεσμούς οι οποίοι θα καλλιεργούν τη συμμετοχή και θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών».
Αναφερόμενος ειδικά σε ορισμένες από τις προωθούμενες δράσεις και επεμβάσεις, ο πρωθυπουργός, όπως προαναφέρθηκε, μίλησε για ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ αλλά και για ένα «ειδικό σχέδιο
αστυνόμευσης του κέντρου με καθημερινές πεζές περιπολίες, εποχούμενες περιπολίες οχημάτων αλλά και των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ».
Προανήγγειλε τέλος μεγάλες επιχειρήσεις γενικών αστυνομικών ελέγχων (τις λεγόμενες επιχειρήσεις – σκούπα) τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ενώ επισήμανε ακόμα τη μείωση του αριθμού των απαιτούμενων ενσήμων για την έκδοση αδειών παραμονής και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος εργοδοτών που απασχολούν παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...