Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Crash test για την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

 Τα όσα συνέβησαν με την τρόικα και την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιπαρατεθεί με τους εκπροσώπους της με όσα είπαν στην συνέντευξη Τύπου, σαφώς δεν είναι τυχαία καθώς αυτή τη χρονική περίοδο, στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται νέες κοινωνικές αναταραχές, την ίδια στιγμή που αυτή την εβδομάδα θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή δύο «καυτά» νομοσχέδια: Οι αστικές συγκοινωνίες και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, στην κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει ήδη τα τηλεφωνήματα στους επίφοβους βουλευτές για να δουν ποια είναι η στάση τους και να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται ιδιαίτερα τι θα κάνει η ομάδα που αποτελείται από 20 βουλευτές και δραστηριοποιείται χωρίς... έλεγχο και αυτό έχει φανεί αρκετές φορές. Μάλιστα, είχε δοθεί εντολή και από την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρμόδιοι υπουργοί να μιλήσουν με συγκεκριμένα στελέχη, κάτι που φυσικά έπραξαν για να προλάβουν τα χειρότερα.
Οι... ήρωες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης μιλώντας στην εκπομπή INTERVISTA στο ΚΑΝΑΛΙ 10, έχουν να ξεπεράσουν κάβους και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα μετά την συνέντευξη Τύπου της τρόικα η οποία ως γνωστόν άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου και προκάλεσε ποικίλα σχόλια αλλά και την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και του Κινήματος. Πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα πως ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος μίλησε από την πρώτη στιγμή με το Μέγαρο Μαξίμου, δέχθηκε την σφοδρή επίθεση από τις περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος αλλά πολύ περισσότερο από τους συνδικαλιστές, με αποτέλεσμα να βγάλει μια σκληρή δήλωση όταν επισήμανε τα εξής: «..Οι εκπρόσωποι της τρόικας, ξεπέρασαν τα όρια. Τα όσα είπαν, χθες, είναι απαράδεκτα και αποδοκιμαστέα. Τελεσιγραφικές υποδείξεις και εντολές για το πώς θα αξιοποιηθεί η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, η περιουσία του ελληνικού λαού, δεν δεχόμαστε από κανένα. Και από κανένα, δεν δεχόμαστε να κουνά το δάκτυλο του στον ελληνικό λαό, μέσα στο σπίτι του. Να το κουνάνε στα δικά τους σπίτια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, ξέρουν ποια είναι τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και αυτά υπηρετούν με επιτυχία. Γι αυτό πήραμε σκληρές αποφάσεις και σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, για αυτό προχωράμε σε ριζικές αλλαγές για να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από την κρίση. Για να μην χρειαστούμε ξανά ούτε Μνημόνια ούτε τρόικες και φυσικά ούτε τους εκπροσώπους τους».
Πάντως, αυτή η σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα, κρύβει πολλές παγίδες και πολλοί λένε σήμερα πως ο Γιώργος Παπανδρέου, σκέφτεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Μάλιστα, μίλησε με συγκεκριμένους υπουργούς που σημειωτέον του έκαναν έντονες παρατηρήσεις ότι δεν γνώριζαν τι θα έλεγαν στην τρόικα και το έμαθαν από το ΜΜΕ. Στις συζητήσεις, οι πρόωρες εκλογές ήταν από τα θέματα που εξετάστηκαν, με τους περισσότερους πλέον να του λένε ανοιχτά πως τα νέα μέτρα, πρέπει να έχουν νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...