Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ευαγ. Βενιζέλος: Ασκούνται πιέσεις για τους εξοπλισμούς

Η κυβέρνηση δέχεται άμεσες και έμμεσες πιέσεις για την αγορά όπλων, ενίοτε «μεταμφιεσμένες» ως δήθεν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, δήλωσε στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Υποστήριξε ωστόσο, ότι "έχουν γνώση οι φύλακες" και το μήνυμα αυτό έχει σταλεί προς κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο. Ανέφερε ότι πλέον η Βουλή όχι απλώς ενημερώνεται, αλλά έχει την δυνατότητα ασκεί  έλεγχο και λαμβάνει γνώση όλων των εγγράφων
Τοποθετούμενος για το ζήτημα των γερμανικών υποβρυχίων και τα δημοσιεύματα για μίζες, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι έχει στείλει έγγραφο προς τον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με το οποίο ζητά να δηλώσει το Δημόσιο παράσταση πολιτικής αγωγής, τόσο ενώπιον της γερμανικής όσο και της ελληνικής δικαιοσύνης. Παράλληλα, δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να προετοιμάσει το έδαφος, ώστε το Δημόσιο να προβάλλει αξιώσεις κατά των εμπλεκομένων νομικών και φυσικών προσώπων.
Υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού η τιμή των ελληνικών υποβρυχίων ήταν κατώτερη σε σχέση με τις παραγγελίες άλλης χώρας.
Ο Ευαγ. Βενιζέλος ενημέρωσε την επιτροπή για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για τη σύναψη νέας διακρατικής συμφωνίας-πλαισίου για τους εξοπλισμούς. Όπως είπε, έχουν ανταλλαγεί τα κείμενα του σχεδίου της συμφωνίας, που θα καλύπτει τόσο τις μελλοντικές, όσο και τις ισχύουσες συμβάσεις. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες.
Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τη Γαλλία για την αγορά φρεγατών, ο υπουργός δήλωσε ότι προετοιμάζεται συμφωνία αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών και διακρατική συμφωνία-πλαίσιο.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγραφή Σαλμά: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ και ο φόβος για ξήλωμα του γαλάζιου πουλόβερ

Για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία η διαγραφή Σάλμα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της συμπεριφοράς που είχε τους τελευταίους μήνες απέναντι...