Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σαχινίδης: «Δεν γίνεται καμία συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης»

thumb
«Δεν γίνεται καμία συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης», δήλωσε στο Reuters ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, διαψεύδοντας δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» που αναφέρει ότι το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμες πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα αναμένεται να μπορέσει να χρησιμοποιήσει πιστώσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ως αντάλλαγμα για την εφαρμογή αυστηρών πολιτικών δημοσιονομικής σταθεροποίησης.
Το δημοσίευμα διέψευσε επίσης και ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, τονίζοντας πως η Γερμανία δεν σχεδιάζει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Στο μεταξύ, με αφορμή το δημοσίευμα, το κόστος ασφάλισης (CDS) των ελληνικών κρατικών ομολόγων και το spread των 10ετών τίτλων κινήθηκαν ανοδικά.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...