Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΤ: «Παραμένει στην Ευρωζώνη, όποια χώρα προχωρά σε αναδιάρθρωση του χρέους της.»

thumb
Καθησύχασε τις ανησυχίες των επενδυτών για τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρω-περιφέρειας, ο Έβαλντι Νοβότνι, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τη δήλωσή του πως «οποιαδήποτε χώρα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.»
«Ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, αυτή η χώρα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Οποιαδήποτε εναλλακτική λύση θα ήταν χειρότερη», υπογράμμισε ο κ. Νοβότνι, σε συζήτηση σε πάνελ στην Βιέννη χωρίς, πάντως, για ευνόητους λόγους, να αναφερθεί σε συγκεκριμένες χώρες.

Από την άλλη, ο Κριστιάν Νουαγέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ τάχθηκε υπέρ της αγοράς ομολόγων από τον μηχανισμό διάσωσης της Ευρωζώνης (EFSF). Το να δοθεί στο EFSF αυτή η δυνατότητα «θα αποτελούσε ένα μάλλον ενδιαφέρον εργαλείο σε μερικές περιπτώσεις, αν μη τι άλλο για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις αγορές», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

Παράλληλα, κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τάσσεται για μία ακόμη φορά ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εικασίες, για το εάν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει το βάρος του χρέους της. Για το λόγο αυτό προτείναμε να δοθούν στην Αθήνα όπως και στο Δουβλίνο επτά χρόνια για να επιστρέψει τη βοήθεια»», λέει ο κ. Ρεν.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο επιχειρούν να βάλουν στην υποψηφιότητα του Κασσελάκη οι «100»

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται στάνταρ όμως την ίδια ώρα το κόμμα έχει οικονομικά προβλήματα. Μετ...