Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Παπανδρέου: Στην Ελλάδα χτίζουμε κάτι διαφορετικό, ας το πράξει και η Ευρώπη

«Χτίζουμε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα, το ίδιο οφείλει να πράξει και η Ευρώπη, να αλλάξει τα πράγματα και να πάρει τη μοίρα στα χέρια της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο γεύμα εργασίας που πραγματοποιεί το "Euro 50 Group" με θέμα «η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι».
«Η κρίση ανέδειξε κενά στο κοινό μας νόμισμα. Είναι ένα νόμισμα "χωρίς αφεντικό" και χωρίς κοινό υπουργείο Οικονομικών», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε ένα ισχυρό μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης ώστε να αποτραπούν εξελίξεις που, αν αφεθούν, θα δημιουργήσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα».
«Πρέπει να υπάρξει μετεξέλιξη σε μια Ευρώπη με κοινή οικονομική πολιτική. Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει το "άλμα" που απαιτείται γι΄αυτό», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα επανέλαβε τις προτάσεις του για την έκδοση του ευρωομολόγου υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «ισχυρό εργαλείο που είναι κρίμα να μην διαθέτει η ΕΕ».
«Πολλοί παραμένουν απαισιόδοξοι ότι η Ευρώπη είναι καταδικασμένη στη χαλαρότητα και την αδυναμία λήψης αποφάσεων. Απέναντι σε αυτούς και τα επιχειρήματά τους η Ελλάδα αντιτάσσει τη δική της διαδρομή, ότι τίποτε δεν είναι ανέφικτο και τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Η Ευρώπη θα διαψεύσει τους επικριτές της όπως ακριβώς και οι Ελληνες διέψευσαν εκείνους που μας είχαν, τέτοιο καιρό πέρσι, ξεγραμμένους», πρόσθεσε.
Στην τακτική συνάντηση του «Euro50 Group», συμμετείχαν ακαδημαϊκοί, τραπεζίτες και εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού κλάδου από τον ευρωπαϊκό χώρο, ενώ στο γεύμα εργασίας συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέρδη και απώλειες στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Σκαμπανεβάσματα έχουν συνεχώς οι προσπάθειες για «ενωτικό» κλίμα στο ΠΑΣΟΚ . Πάντως μετά την Ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής, η οποία...