Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Eκδήλωση για τον αγώνα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων

thumb
Ύστερα από 62 χρόνια βίαιης κατοχής, βασανισμών, προσφυγιάς, δολοφονιών και φυλακίσεων, ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί ν’ αντιστέκεται στο κράτος του Ισραήλ και στις ναζιστικές πρακτικές του, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς όλου του κόσμου.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, στις 20.00, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη, είσοδος από Στουρνάρη) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με προσκεκλημένο και κεντρικό ομιλητή τον Muath Abu Al Qumssan, πρώην πολιτικό κρατούμενο από το στρατόπεδο προσφύγων της Τζαμπάλιγια, στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Muath Abu Al Qumssan θα μιλήσει για την εμπειρία του στο στρατόπεδο και για τον αγώνα των Παλαιστινίων ακόμα και πίσω από τα σύρματα. Για τον αγώνα που δίνουν οι περισσότεροι από 11.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έχουν δημιουργηθεί για την κράτησή τους. Για τις γυναίκες, τα παιδιά και όλους όσοι δεν έχουν περάσει από δικαστήρια και βρίσκονται έγκλειστοι υπό το καθεστώς διαρκούς βίας και τρομοκρατίας. Για τους ανθρώπους που αγωνίζονται για μια Παλαιστίνη ελεύθερη.
Την εκδήλωση διοργανώνει η «Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση» σε συνεργασία με τον παλαιστινιακό σύλλογο «AL-AWDA» (το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους), στο πλαίσιο εκδηλώσεων με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό (29 Νοεμβρίου), ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α.
Μετά τη συζήτηση, θ’ ακολουθήσει συναυλία με τους Ναμπίλ Αλ Σάεγ με παλαιστινιακά και αραβικά τραγούδια και τα Ματζαφλάρια με ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...