Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

«Aξιόπιστο» νόμισμα το ευρώ, δηλώνει ο Τρισέ

thumb
Το ευρώ είναι «αξιόπιστο» και «δεν βρίσκεται σε κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, την Παρασκευή, μια μέρα μετά τη συνεδρίαση των κυβερνητών της τράπεζας, οι οποίοι παρέτειναν την ισχύ των κατ΄ εξαίρεσιν μέτρων.
Επίσης, τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL πως «έχουμε προβλήματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που οφείλονται στην δημοσιονομική κρίση σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» και εξήγησε ότι η ΕΚΤ αποφάσισε την Πέμπτη «να συνεχίσει να προσφέρει απεριόριστη ρευστότητα διάρκειας μίας εβδομάδας, ενός μηνός, τριών μηνών στην ευρωπαϊκή οικονομία».
«Διατηρήσαμε τα επιτόκια στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν από τη συνεδρίαση, στο 1%, και θεωρούμε ότι αυτό είναι που πρέπει να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας...τη σταθερότητα των τιμών που είναι η αποστολή μας. Αποφασίσαμε ότι είναι σωστό, δεδομένων ακριβώς όσων διαπιστώνουμε, και ο στόχος είναι να φθάσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή μετάδοση της νομισματικής μας πολιτικής», διευκρίνισε.
Ο ίδιος υποστήριξε, ακόμα, ότι δεν πιστεύει πως οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη σπρώχνουν βαθύτερα στην ύφεση τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Τέλος, ο κ. Τρισέ, που βρίσκεται στο Παρίσι, θα συναντηθεί αργότερα εντός της ημέρας με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για να συζητήσουν «την κατάσταση στην Ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...