Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026

Οι ''εφιάλτες της Ομογένειας'' HΠΑ: Θαυμάστε πρόεδρους Ομοσπονδιών ελληνικών συλλόγων

Με αφορμή την υπόθεση ''ψήφος στους Απόδημους και εκλογή 3 ως βουλευτών'', εκτός από τους διαχρονικούς τυχοδιώκτες του συμφέροντος, δηλ. ''μητσοτακικούς διαματάρηδες'', μας προέκυψαν τώρα και κουτοπόνηροι που είναι πρόεδροι Ομοσπονδιών ελληνικών Συλλόγων, στις ΗΠΑ και λειτουργούν ως ''παπαγαλάκια'' της κυβέρνησης του ''καθεστώτος Μητσοτάκη'', πράξη που τους ευτελίζει.

'Εχουν και ονόματα. Δύο από αυτούς είναι, ο (φανατικός υποστηρικτής του Ισραήλ) πρόεδρος της (μισοπεθαμένης) Ομοσπονδίας ελληνικών Συλλόγων Νέας Υερσέης και ισόβιος προεδροπαράγοντας, Πάνος Σταυριανίδης και ο (νέος) πρόεδρος της (πεθαμένης) ελληνικής Ομοσπονδίας ''Ενωσης'' Ιλλινόις (Σικάγο), Γιώργος Ρεβελιώτης.

Νέα αποκάλυψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλα 8 κυβερνητικά στελέχη στο μικροσκόπιο για το σκάνδαλο

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων "ΤΑ ΝΕΑ" και "ΤΟ ΒΗΜΑ", Βασίλη Λαμπρόπουλο, πρόκειται για ξεχασμένη" ουσιαστικά έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που είχε γίνει την περίοδο 2021-2022, προτού αναδειχθεί πρόσφατα το σκάνδαλο.

Τότε είχαν εξεταστεί 140 CD, είχαν καταγραφεί 140 CD, είχαν εξεταστεί και παρακολουθηθεί 16 στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ εκείνη την περίοδο και είχαν παρακολουθηθεί συνολικά 44 τηλέφωνα.

Αυτή η υπόθεση, αυτή η έρευνα δεν είχε αναδείξει τίποτα, είχε οδηγηθεί στα συρτάρια δικαστικών λειτουργών και όταν υπήρξε η νεότερη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και προέκυψαν από την περίοδος 2024-25 τα νεότερα στοιχεία, όπως αποκαλύπτουν και "ΤΑ

«Καρφί» Παναγόπουλου για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Είπε πολλά στη χθεσινή του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, για την υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων για τους ανέργους, στην οποία εμπλέκεται το όνομά του.

Ωστόσο, πιο παρατηρητικοί φίλοι της στήλης έσπευσαν να θέσουν υπόψη της και ένα «καρφί» – τι «καρφί», κοτζάμ «ταβανόπροκα» – που ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας άφησε για το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα από το οποίο προέρχεται, και το οποίο του ανέστειλε την κομματική ιδιότητα.

Ερωτηθείς, λοιπόν, για την ΠΑΣΚΕ, τη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παναγόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η ΠΑΣΚΕ έχει ποσοστά 40% και όχι 12% και 13% – φράση που θεωρήθηκε ως έμμεση αναφορά στις τελευταίες δημοσκοπικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ.
Στη Χαριλάου Τρικούπη προτίμησαν να μην απαντήσουν στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ωστόσο, η

Δεν απέκλεισε την άμεση εμπλοκή του στην πολιτική ο Παύλος ντε Γκρες

Με τη φράση «πολλά περνάνε από το μυαλό μου», ο Παύλος ντε Γκρες άφησε ανοιχτό παράθυρο για την άμεση εμπλοκή του στην πολιτική ζωή της χώρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο γιος του τελευταίου άνακτα της Ελλάδας ρωτήθηκε για το παράδειγμα του τέως βασιλιά Συμεών της Βουλγαρίας, ο οποίος δημιούργησε κόμμα και μπήκε στη βουλή και απάντησε ότι «πολλά περνάνε από το μυαλό μου, με ενδιαφέρει η πολιτική πάρα πολύ, η ζωή μου έχει αλλάξει λόγω της πολιτικής, σπούδασα διεθνείς σχέσεις στην Αμερική αλλά δεν είμαι πολιτικός. Η πολιτική είναι μια τέχνη που λύνει τα προβλήματα μιας κοινωνία, εγώ προσπαθώ να βρω δικούς μου τρόπους να βοηθήσω την κοινωνία».
Ο καθένας μπορεί να μεταφράσει τη φράση αυτή όπως θέλει. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026

Ελληνοτουρκικά: Aπό το "Μητσοτάκης γιοκ" στον "πολύτιμο φίλο μου" - Παραμένουν οι διαφωνίες αλλά σε ήρεμα νερά

Η θετική ατζέντα κυριάρχησε. Τα χαμόγελα και οι χειραψίες περίσσεψαν, οι υπογραφές σε έξι συμφωνίες "έπεσαν", οι κόκκινες γραμμές παρέμειναν, χωρίς όμως να προκαλούν ένταση.

Ενδεικτικό της... ωραίας ατμόσφαιρας ήταν το γεγονός ότι στην Άγκυρα φιγούραραν αφίσες των δύο ηγετών με μήνυμα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τουρκική πρωτεύουσα: "Καλώς όρισε αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας" ανέφερε η ηλεκτρονική αφίσα, δείγμα του κλίματος που επικρατεί. Μπορεί η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, να άργησε ενάμιση χρόνο, αλλά προς ώρες φαίνεται ότι πέρασε από το "Μητσοτάκης γιοκ" στον "πολύτιμο φίλο μου".
Το 6ο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας …στέφθηκε με επιτυχία λόγω του θετικού κλίματος και της προσπάθειας και από τις δύο πλευρές να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για δύο χώρες που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και καταδικασμένες από την γεωγραφία να συνυπάρχουν.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026

Έπσταϊν: Έβαλε χέρι στην κατάρρευση της Ελλάδας – Η πρόσβαση σε ελληνική ΜΚΟ και οι «άκρες» στη Μοσάντ

Φρίκη, αποτροπιασµό αλλά και σοβαρά εύλογα ερωτήµατα προκαλούν τα στοιχεία που έφερε στο φως της δηµοσιότητας το υπουργείο ∆ικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά µε τον Τζέφρι Επσταϊν, ο οποίος είχε απλώσει τα δίχτυα του και στην Ελλάδα. Ο διαβόητος χρηµατοοικονοµικός σύµβουλος, που βρέθηκε απαγχονισµένος στο κελί του στις 10 Αυγούστου 2019, φαίνεται να διατηρούσε επαφές µε ορισµένα από τα «µεγάλα σαλόνια» των Αθηνών.

Παράλληλα, φρόντιζε ώστε πρόσωπα του στενού κύκλου του να απολαµβάνουν τα καλοκαίρια τους στη χώρα µας, κατά προτίµηση στο νησί της Πάτµου, καλλιεργώντας επαφές µε «ισχυρές προσωπικότητες», ενώ ταυτόχρονα επιδίωκε κέρδη µε φόντο την οικονοµική περιπέτεια της χώρας, για την οποία είχε σαφή εικόνα και τακτική ενηµέρωση µέσω των ισχυρών φίλων του.

Παναγόπουλος: Να γιατί δεν παραιτείται από πρόεδρος της ΓΣΕΕ - Η ΠΑΣΚΕ απειλεί το ΠΑΣΟΚ με διάσπαση

Με διάσπαση και αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ, λόγω της υπόθεσης Παναγόπουλου, απειλεί η Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ).

Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, στελέχη της ΠΑΣΚΕ που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, κάνουν λόγο για μια "περίπου μονοπρόσωπη οργάνωση" που "δεν συνεδριάζει ποτέ", η οποία "έσπευσε να υιοθετήσει τα ψευδέστατα στοιχεία ενός non paper που έντεχνα διακίνησαν στα ΜΜΕ παραθεσμικοί παράγοντες που συνεργάστηκαν με πανίσχυρους επιχειρηματικούς κύκλους στο χώρο της κατάρτισης".
Η ΠΑΣΚΕ εκφράζει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση

Η Μιλένα και οι δημοσκοπήσεις

Προβληματισμό – για να μην πούμε κάτι… βαρύτερο – έχουν προκαλέσει στη Χαριλάου Τρικούπη οι δημοσκοπήσεις που (εκτός του ότι δεν… κουνάνε τη βελόνα) δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να «παίζει» μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης, ενίοτε πίσω από την Πλεύση Ελευθερίας.

Το μέγεθος του προβληματισμού αυτού «περιέγραψε» εμμέσως πλην σαφώς η Μιλένα Αποστολάκη σε πρόσφατη ομιλία της στη Θεσσαλονίκη.

«Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό, κατακερματισμένο, με δημοσκοπήσεις που προκαλούν σκεπτικισμό. Τη μια εβδομάδα, τη Δευτέρα, το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, την Τετάρτη είναι τέταρτο, την Παρασκευή είναι τρίτο και την άλλη Δευτέρα είναι πάλι δεύτερο», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους «σε αυτούς που προσπαθούν

Γεροβασίλη: Το «όλοι ίδιοι είναι» της Καρυστιανού το έχουμε ακούσει από τη Χρυσή Αυγή

Η Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε σήμερα σε συνέντευξή της στο Action24, ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα δεν σχετίζεται με τις ενέργειες της Μαρίας Καρυστιανού.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, μάλιστα, ότι το προοδευτικό μέτωπο δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο που επιχειρεί να διαμορφώσει η Μαρία Καρυστιανού.

«Οι θέσεις της είναι άκρως συντηρητικές έως ακροδεξιές», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στις τοποθετήσεις της Μαρίας Καρυστιανού για το μεταναστευτικό και τα εθνικά ζητήματα.
«Το “όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι” της Μαρίας Καρυστιανού το έχουμε ακούσει από την Χρυσή Αυγή», πρόσθεσε.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026

Ελένη Καραγεωργοπούλου: Η "βελούδινη" επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Πλεύση Ελευθερίας και τα "ναι μεν αλλά"

Να αμβλύνει τις αντιθέσεις με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσπάθησε κατά την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας, η Ελένη Καραγεωργοπούλου, καθώς στην επιστολή παραίτησής αναφέρει μεταξύ άλλων "η επιλογή αυτή δεν συνιστά πράξη αντιπαράθεσης, αλλά πολιτική διαφοροποίηση ως προς την κοινοβουλευτική κατεύθυνση και τον τρόπο άσκησης του ρόλου μου".

Ειδικότερα, η κα βουλευτής Ανατολικής Αττικής μοιάζοντας να επιδιώκει ένα "βελούδινο διαζύγιο" με το κόμμα της κας Κωνσταντοπούλου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι "η απόφασή μου να συνεχίσω ως ανεξάρτητη Βουλευτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφορετικής πολιτικής στάθμισης ως προς τον τρόπο άσκησης του κοινοβουλευτικού ρόλου και την ανάγκη ενίσχυσης του ουσιαστικού κοινοβουλευτικού ελέγχου".

Ελληνική παρέλαση Νέα Υόρκη... Κερκυραίοι / καταγγελίες

Ενδοκερκυραϊκός πόλεμος'' έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ''γκέττο Αστόριας και περιχώρων'', με αφορμή την συμμετοχή φιλαρμονικής από την Κέρκυρα στην ετεροχρονισμένη (πάντα) παρέλαση- καρνάβαλο στο Μανχάτταν, γιά την έναρξη της Επανάστασης 1821, που οι απαίδευτοι διοργανωτές, της διαλυμένης, διασπασμένης Ομοσπονδίας ελληνικών Σωματείων, αποκαλούν ''παρέλαση γιά την ελληνική ανεξαρτησία'', επειδή -ως ανιστόρητοι- αγνοούν ότι η ανεξαρτησία έγινε 9 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης (Φεβ. 1830).

Ο ''πόλεμος'' έγινε και δημόσιος με αναρτήσεις από τα... ''παγανέλια'', στο ''φατσοβιβλίο''.
Η παρέλαση- καρνάβαλος εφέτος θα γίνει τέλη Απριλίου '26, αντί γιά τέλη Μαρτίου, επειδή προηγούνται οι ''μπίζνες'' της Αρχιεπισκοπής πριν το ''πάσχα''. Υποτίθεται ότι υπάρχουν

Ο Δρυμιώτης έχει άποψη για όλα: «Η Καρυστιανού είναι ο νέος Κασσελάκης»

Σε κορυφαίο “αποψάκια” εξελίσσεται ο – κατά πολλούς απλά φερόμενος ως – πολιτικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης. Αυτή τη φορά αποφάσισε να ασκήσει κριτική στη Μαρία Καρυστιανού για τις θέσεις που διατυπώνει αλλά και στο ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση των ονομάτων της Επιτροπής Διεύρυνσης.
Όπως είπε στο Action 24 για τη Μαρία Καρυστιανού «είναι ο νέος Κασσελάκης, όσο ανοίγει το στόμα της τόσο χάνει. Το έχει πάρει και η ίδια χαμπάρι και έχει πει ότι δεν θα κάνει συνεντεύξεις μέχρι τις εκλογές».
«Ο Κασσελάκης πώς ξεκίνησε; Ξεκίνησε και έλεγαν ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Το ίδιο είναι και η Καρυστιανού. Είναι δυνατόν να ζητά από τον πρωθυπουργό την ατζέντα για τη συνάντηση με τον Ερντογάν και πώς θα την κρίνει;» συμπλήρωσε.

Υπέρ της κατάργησης του άρθρου 86 ο Βασίλης Φλωρίδης – Τι πρότεινε για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Υπέρ της κατάργησης του άρθρου 86 τάχθηκε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Φλωρίδης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, εξηγώντας παράλληλα το σύστημα που προτείνει για την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

«Κάθε θεσμική προσπάθεια που γίνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση η οποία έχει σαν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας μας, είναι προφανώς καλή όποτε και να γίνει. Επομένως και στην περίπτωση αυτή, που ζητείται με πρόταση του Πρωθυπουργού να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, θεωρώ πως είναι μία πάρα πολύ καλή συγκυρία γιατί επιτέλους πρέπει σε αυτή τη χώρα να γίνουν ορισμένα βασικά θεσμικά βήματα, που έχουν ήδη γίνει σε άλλες χώρες εδώ και πάρα

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026

Πέρασε η πρόταση Κασσελάκη για το νέο όνομα – Αντιπρόεδροι οι Θ. Τζάκρη και Μ. Κοροβέση

Δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία έγινε η πρόταση αλλαγής ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Έκτακτου Συνεδρίου.

Ετσι, το όνομα που είχε προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης «πέρασε» και πλέον η τελική απόφαση θα ληφθεί/επικυρωθεί με δημοψήφισμα των μελών που θα διεξαχθεί εσωκομματικά το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, εξελέγησαν από το συνέδριο οι δυο αντιπρόεδροι του κόμματος που είναι η Θεοδώρα Τζάκρη, δικηγόρος και βουλευτής Πέλλας, και η Μυρτώ Κοροβέση, με εξειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι καταργήθηκε ως όργανο το Εθνικό συμβούλιο και ορίστηκε ότι πλέον οι αντιπρόεδροι του κόμματος εκλέγονται από το Συνέδριο.

Επτά χρόνια η Νέα Δημοκρατία υποτιμά την εργασία και τους εργαζόμενους

Φίλες και φίλοι,

Όταν σε μια χώρα ο εργαζόμενος δουλεύει περισσότερο, πληρώνεται λιγότερο και προστατεύεται όλο και λιγότερο, τότε το πρόβλημα δεν είναι εκείνος, αλλά οι πολιτικές επιλογές.

Η εργασία στην Ελλάδα υποτιμάται συστηματικά. Και αυτό δεν είναι άποψη, είναι στοιχεία.

Την Δευτέρα μίλησα, στη Βουλή, για 14 δεδομένα που αποτυπώνουν την πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Εδώ δείτε την ομιλία μου: https://www.youtube.com/watch?v=iqlPYh6Dgfs

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη, αμείβονται με

Με «κόκκινες γραμμές» στην Άγκυρα: Πώς διαμορφώνεται το τοπίο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Σαφή όρια σε ό,τι αφορά το εύρος των συνομιλιών με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο και τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) ανάμεσα στις δύο χώρες. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Foreign Policy» ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε τις ελληνικές «κόκκινες γραμμές», καθώς δήλωσε ότι «η μία βασική διαφορά που αναγνωρίζουμε αφορά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο». Προσέθεσε, δε, ότι στην Άγκυρα «θα διατυπώσει ξεκάθαρες θέσεις ως προς τη βασική μας διαφορά».

Στο Μαξίμου δεν έχουν προσδοκίες ότι μπορεί να υπάρξει κάποια πρόοδος σε ό,τι αφορά το μείζον στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, «όσο η Τουρκία προσθέτει σε αυτό το “μενού”

Νέα δηλητηριώδες σχόλιο Βενιζέλου για κυβέρνηση – Της καταλογίζει αναθεωρητικό λαϊκισμό

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στο άρθρο του με τίτλο: «Η παγίδα του αναθεωρητικού λαϊκισμού», ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επισημαίνει πως θα ήταν «επικίνδυνο και βλαπτικό για τους θεσμούς να αφήσουμε να εξελιχθεί η αναθεώρηση σε μια παγίδα συνταγματικού λαϊκισμού».

»Χρειάζεται μεγάλη και ευρείας συμμετοχής και στήριξης προσπάθεια προκειμένου η συζήτηση για την αναθεώρηση να καταστεί άσκηση θεσμικής αυτογνωσίας και μοχλός για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής» τονίζει.

Τα… ζυγίζει η κυβέρνηση για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ

Όπως έγινε γνωστό μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Ελλάδα να συμμετάσχει στο διαβόητο Συμβούλιο Ειρήνης που ίδρυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Επίσης, είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι έχουν πει όχι στο συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο φαίνεται ότι επιχειρεί να υποκαταστήσει δομές και φορείς του ΟΗΕ.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, λένε ότι στο Μαξίμου – μετά την πρόταση Τραμπ – το… ζυγίζουν το πράγμα και ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στις 19 Φεβρουαρίου στην Ουάσινγκτον.
Από τη μία, η Αθήνα θα ήθελε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερες σχέσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Από την άλλη, αναγνωρίζουν ότι το σχέδιό του αποτελεί άλλη μια αμφισβήτηση στο διεθνές status quo και στην «παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες».

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026

Ποιοι 18άρηδες υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση το 2026 και ποιοι εξαιρούνται

Η συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας δεν σημαίνει μόνο ενηλικίωση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και την πρώτη άμεση επαφή με την εφορία. Χιλιάδες νέοι και νέες που έγιναν 18 ετών μέσα στο 2025 ενδέχεται φέτος να υποχρεωθούν να υποβάλουν για πρώτη φορά δική τους φορολογική δήλωση, ανεξάρτητα από το αν εξακολουθούν να θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους.

Η βασική αρχή είναι απλή: κάθε ενήλικος που απέκτησε μέσα στο 2025 εισόδημα ή έχει στο όνομά του περιουσιακά στοιχεία που δημιουργούν τεκμήρια διαβίωσης, πρέπει να υποβάλει φορολογική δήλωση. Η υποχρέωση αυτή ισχύει ακόμη και αν το εισόδημα είναι μικρό ή προέρχεται από περιστασιακή εργασία.

Συγκεκριμένα, δήλωση απαιτείται όταν ο 18άρης απέκτησε εισόδημα από μισθωτή εργασία,

Δένδιας: Η αγορά ή η παραγωγή εξοπλισμών δεν αρκεί, πρέπει να κάνουμε περισσότερα στην Ευρώπη

Η Ινδία δεν θεωρείται με κανέναν τρόπο απειλή για την ΕΕ ή οποιαδήποτε χώρα μέλος της ΕΕ, «αυτό όμως δεν ισχύει για όλες τις χώρες που φιλοδοξούν να συμμετέχουν στον μηχανισμό SAFE», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα (Σάββατο, 7/2) σε συζήτηση στο 1ο «The India – EUForum». Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ, στους εξοπλισμούς και στη δημιουργία αμυντικής ομπρέλας για την Ευρώπη, λέγοντας πως «πρέπει να κάνουμε περισσότερα στην Ευρώπη. Είμαστε όμως στον σωστό δρόμο».

Στo Forum, το οποίο συνδιοργανώθηκε στο Νέο Δελχί από το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας και το think tank «Ananta Centre», ο Νίκος Δένδιας προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ινδία. Ο υπουργός έθεσε ως στόχο τη δημιουργία βαθιών συνεργειών και συνεργασιών ανάμεσα στο αμυντικό οικοσύστημα της Ινδίας και «το μικρό αλλά φιλόδοξο» όπως είπε χαρακτηριστικά ελληνικό οικοσύστημα και το σύστημα των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Την κληρονομιά της ΝΔ θέλει ο Σαμαράς και όχι αποκόμματα…

Μεγάλη ξανά η ταραχή για τον Σαμαρά και όσα είπε, αλλά η ουσία βρίσκεται σε αυτά που ο πρώην πρωθυπουργός… δεν κάνει.

Παραδείγματος χάριν δεν κάνει κόμμα, όπως εδώ και πολλούς μήνες, κόντρα στο κλίμα της εποχής, εκτιμούσαμε, καθώς ουδέποτε υπήρξαν οι προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν ένα τέτοιο διάβημα.

Μάλιστα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι όσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο της δημιουργίας κόμματος τόσο ο Σαμαράς θα οξύνει τη ρητορική του κατά του Μητσοτάκη, με τον οποίο οι σχέσεις του δεν θα αποκατασταθούν ποτέ.

Αν όμως ένα δικό του κόμμα είναι οριστικά ένα ουτοπικό ενδεχόμενο, το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι αν ο Μεσσήνιος βετεράνος της πολιτικής είναι διατεθειμένος να στηρίξει κάποιο άλλο σχήμα στις επόμενες εκλογές.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026

Στις 19 Φεβρουαρίου η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα

Στις 19 Φεβρουαρίου σχεδιάζει ο Λευκός Οίκος να πραγματοποιηθεί η πρώτη σύγκληση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios που επικαλείται Aμερικανό αξιωματούχο και διπλωμάτες από τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στον διεθνή οργανισμό που ίδρυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα είναι η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης και μια διάσκεψη για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανοικοδόμηση της Γάζας», δήλωσε ο Aμερικανός αξιωματούχος στο Axios.

Το Συμβούλιο Ειρήνης, του οποίου προεδρεύει ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει επί του παρόντος 27 μέλη.

Η ηθική ασυνέπεια της Μαρίας Καρυστιανού και η βύθισή της στα σκοτάδια του ρατσισμού και της υπερσυντηρητικής δεξιάς

Υπάρχουν στιγμές που οι λέξεις δεν είναι απλώς λέξεις. Είναι πολιτική πράξη. Είναι ιδεολογική δήλωση. Είναι στρατόπεδο. Όταν η Μαρία Καρυστιανού επιλέγει να μιλήσει για «εισβολείς» αναφερόμενη σε ανθρώπους που πνίγηκαν στη θάλασσα της Χίου, δεν πρόκειται για ένα λεκτικό ατόπημα της στιγμής. Πρόκειται για συνειδητή υιοθέτηση ενός λεξιλογίου που εδώ και χρόνια αποτελεί θεμέλιο λίθο της ακροδεξιάς ρητορικής: της ρητορικής που αποανθρωποποιεί, που μετατρέπει τα θύματα σε απειλή και τον θάνατό τους σε “παράπλευρη απώλεια”.

Διότι «εισβολείς» δεν είναι όρος περιγραφικός. Είναι όρος πολεμικός. Δεν περιγράφει ανθρώπους, αλλά εχθρούς. Δεν αφήνει χώρο για συμπόνια, μόνο για καταστολή. Και όταν χρησιμοποιείται για μανάδες και παιδιά που στοιβάζονται σε φουσκωτά, τότε δεν μιλάμε απλώς για σκληρότητα – μιλάμε για ηθική κατάρρευση.

Φάμελλος: «Η ακρίβεια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης»

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της ακρίβειας εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για «φυσικό ή ευρωπαϊκό φαινόμενο», αλλά για «πολιτική επιλογή της κυβέρνησης». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την ανάγκη να υιοθετηθούν άμεσα οι προτάσεις του κόμματος, ενώ έθεσε και το θέμα του υπέρογκου κόστους στέγασης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, 6 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι τα μηνιαία τους εισοδήματα επαρκούν μόλις για 18 ημέρες, πριν χρειαστεί να αρχίσουν να «κόβουν» από αναγκαίες δαπάνες.

Ο Σωκράτης Φάμελλος είχε σήμερα συναντήσεις με το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), την Ένωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα Της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ). Μετά τις συναντήσεις, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026

(επιστολική) Ψήφος Απόδημων. Η νέα μεγάλη ΑΠΑΤΗ

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο, πιστεύοντας -ακόμα- ότι οι απόδημοι 'Ελληνες είναι ''χρήσιμοι ηλίθιοι''. Σύμφωνα με το ''σχέδιο νόμου'', το 1/5 του 'Εθνους (20%), δηλ. οι εκτός συνόρων ενεργοί ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες, με επιστολική ψήφο, θα εκλέγουν το... 1 % της Βουλής (3 βουλευτές), ψηφίζοντας υποψήφιους ''εξωτερικού'' που θα τους επιλέγουν οι... πολιτικές- κομματικές ''συμμορίες'' Ελλάδας !!!

Το ''γεγονός'' ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του ''καθεστώτος Μητσοτάκη'', στο υπουργικό Συμβούλιο 26 Ιαν. '26. Πρότεινε την δημιουργία ''Ειδικής Τριεδρικής Περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού'', με αφορμή την επέκταση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου από 'Ελληνες του εξωτερικού (και) σε εθνικές εκλογές.

Λούκα Κατσέλη: Δίκαιη και σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου

Σημαντική χαρακτηρίζει η Λούκα Κατσέλη την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τον τρόπο υπολογισμού του τόκου στα δάνεια που υπάγονται στον Νόμο 3869/2010 («Νόμος Κατσέλη»), υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια δίκαιη και κοινωνικά υπεύθυνη απόφαση. Η πρώην υπουργός, σε σημερινή της ανακοίνωση, επισημαίνει ότι η απόφαση προβλέπει ο τόκος να υπολογίζεται επί της μηνιαίας δόσης και όχι επί του συνολικού άληκτου κεφαλαίου του δανείου, κάτι που, όπως σημειώνει, συνιστά ουσιαστική ανακούφιση για χιλιάδες οφειλέτες.

Η κυρία Κατσέλη τονίζει ότι, μέσα σε μια περίοδο οικονομικής αστάθειας και συνεχών αυξήσεων στο κόστος διαβίωσης, μια πρόσθετη επιβάρυνση των δανειοληπτών θα οδηγούσε σε νέο κύμα πλειστηριασμών, σε διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και σε απόγνωση για πολλές οικογένειες. Όπως υπογραμμίζει, «η συγκεκριμένη απόφαση αποτρέπει μια ακόμη

Το τεντωμένο σχοινί του Μεταναστευτικού

Η τραγωδία ανοιχτά της Χίου δεν είναι «είδηση» που καταναλώνεται και ξεχνιέται, είναι το ανείπωτο ανθρώπινο δράμα που επανέρχεται για να θυμίσει πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία ανάμεσα στην πολιτική των συνόρων και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε τέτοιες στιγμές το καθήκον της Πολιτείας είναι διπλό: να σκύψει πάνω από τους τραυματίες και τους διασωθέντες με κάθε μέσο που διαθέτει και ταυτόχρονα να διερευνήσει χωρίς σκοπιμότητες τι ακριβώς συνέβη. Αντί, όμως, η δημόσια συζήτηση να ανταποκριθεί στη σοβαρότητα του συμβάντος, η πολιτική σκηνή έσπευσε για άλλη μια φορά να εκπέμψει σε χρόνο dt το αταβιστικό αντανακλαστικό της πόλωσης. Από τη μια πλευρά, η κυβέρνηση «εκπροσωπήθηκε» στη Βουλή από τη χοντροκομμένη προπαγάνδα του αρμόδιου υπουργού Θάνου Πλεύρη αλλά και τον μανιχαϊσμό του, ο οποίος ουσιαστικά χωρίζει τους πολίτες και τα κόμματα ανάμεσα σε πατριώτες και φιλότουρκους. Από την άλλη, η

«Μικρό καλάθι» κρατά η Αθήνα για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Μέσα σε ένα βεβαρημένο κλίμα, αφού πολλά έχουν αλλάξει από τη τελευταία σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, μέχρι την επόμενη Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν θα συναντηθούν για να πιάσουν τα πράγματα από εκεί που τα είχαν αφήσει στην τελευταία τους συνάντηση πριν από ενάμιση χρόνο.

Διπλωματικοί κύκλοι έλεγαν πάντως ότι δεν αναμένονται θεαματικά αποτελέσματα από τη συνάντηση αυτή.
Η συγκυρία ωστόσο, παίζει και εδώ τον ρόλο της αφού κάτω από την σκιά της πρόσφατης τραγωδίας στη Χίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα για καλύτερη συνεργασία στο μεταναστευτικό, κάτι που αναμένεται να τεθεί και στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Οι αποστάσεις Φάμελλου από το κόμμα Καρυστιανού και το «δεν θα πάμε όλοι στον Τσίπρα» του Πολάκη

Ηλεκτρισμένο το κλίμα, που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το μέλλον του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, την Πέμπτη, κράτησε αποστάσεις από το υπό σύσταση κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, ενώ ο Παύλος Πολάκης φέρεται να ζήτησε από τον κ. Φάμελλο να προβεί σε δημόσια δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές.

«Δεν θα πάμε όλοι στον Τσίπρα», φέρεται να είπε ο Παύλος Πολάκης.
«Στηρίξαμε και θα στηρίξουμε όλους τους αγώνες για την απόδοση δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την Μαρία Καρυστιανού, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η απάντηση στο αίτημα της κοινωνίας για πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να είναι η αντιπολιτική και η ισοπέδωση».

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026

Ποιόν ηγέτη φοβάται ο Τραμπ... δεν τον ήθελε στο Νταβός

Μόνο έναν ηγέτη χώρας- μέλους της ευρωπαϊκής 'Ενωσης, φοβάται ο Τραμπ. Toυ ζήτησε να μην πάει στο Νταβός... Γιατί ο πρόεδρος ΗΠΑ ανακάλεσε, φοβισμένα, τα περί ''στρατιωτικής επέμβασης στην Γροιλανδία'' και δασμούς.
O πρόεδρος των ΗΠΑ πήγε στο Νταβός (21 Ιαν. '26) γιά το ''οικονομικό φόρουμ'', με τον ''αέρα'' του ''παγκόσμιου ηγέτη'' και με δασμούς σε όσους Ευρωπαίους είναι αντίθετοι στις επιθυμίες του γιά ''κατάκτηση'' της Γροιλανδίας.
Και ξαφνικά, τα γύρισε και γιά ''πιθανή στρατιωτική επέμβαση'' στην Γροιλανδία και ανακάλεσε τους δασμούς.
'Ολοι αναρωτήθηκαν πως και γιατί η ξαφνική απότομη αλλαγή του πρόεδρου Τραμπ. Η εξήγηση δεν άργησε να γίνει γνωστή...
Ο Τραμπ γνωρίζει ότι στρατιωτική εισβολή στην Γροιλανδία, θα δημιουργούσε έντονες αντιδράσεις και από τους συμμάχους (ΝΑΤΟ), που τους έχει στο περιθώριο, αλλά και μέσα στις ΗΠΑ.

Δένδιας: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της “Γαλάζιας Πατρίδας”»

Σε συζήτηση που διοργάνωσε το FDD (The Foundation for Defense of Democracies), με θέμα τις τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις στα ζητήματα Άμυνας και Ασφάλειας, στο πλαίσιο του “Delphi Economic Forum Washington D.C. VII”, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τη διαβεβαίωσή του ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ αντιδρούν σε κοινές προκλήσεις και δεν επιχειρούν να κρατήσουν την Τουρκία εκτός, αποκλείοντας την.

Ο κ. Δένδιας συμμετείχε στο φόρουμ την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ουάσιγκτον. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τον οποίο προλόγισαν ο ιδρυτής και πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκος, και ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδης, είχε συζήτηση συγκεκριμένα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FDD Τζόναθαν Σάντζερ.

Νόμος Κατσέλη: Αύριο η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόκκινα δάνεια – Ο εκτοκισμός στις αποφάσεις του ν. 3869/2010 ως νομικό και κοινωνικό ορόσημο

Αύριο αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου επί ενός ζητήματος με άμεσο και βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα – του τρόπου εκτοκισμού των δικαστικών αποφάσεων υπαγωγής στον ν. 3869/2010. Πρόκειται για κρίση που αφορά στη βιωσιμότητα περίπου 200.000 δικαστικών ρυθμίσεων, οι οποίες αποτέλεσαν, επί μία ολόκληρη δεκαετία, το τελευταίο ανάχωμα προστασίας για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα.

Στον πυρήνα της εκκρεμότητας βρίσκεται το ερώτημα πώς και επί ποίου αντικειμένου υπολογίζεται ο τόκος στις αποφάσεις υπαγωγής στον ν. 3869/2010. Κατά την άποψη των δανειοληπτών, οι αποφάσεις αυτές δεν αναπαράγουν τη συμβατική σχέση δανείου, αλλά ανασυντάσσουν δικαστικά την ενοχή, θεμελιώνοντας ένα νέο, αυτοτελές καθεστώς καταβολών, αποκομμένο από τη λογική της τραπεζικής κερδοφορίας και προσαρμοσμένο στις πραγματικές δυνατότητες του οφειλέτη.

Τα έμμεσα «καρφιά» Ρουσόπουλου σε Σαμαρά και Καραμανλή

Αν και επισήμως η κυβέρνηση δεν απάντησε στους μύδρους του Αντώνη Σαμαρά, μια αποστροφή του λόγου του Θοδωρή Ρουσόπουλου – προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του 16ου συνεδρίου της ΝΔ – ερμηνεύτηκε ως αιχμή προς τον Μεσσήνιο πολιτικό, αλλά και τον έτερο πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Μιλώντας στο πρώτο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα, ο Θ. Ρουσόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο πραγματικός εχθρός μας είναι αλλού. Είναι στις φαντασιώσεις εκείνων που υπόσχονται ότι, αν έρθουν στην εξουσία, θα τα λύσουν όλα. Μαγικές λύσεις, εύκολες απαντήσεις, υποσχέσεις χωρίς κόστος. Η φαντασία προσθέτει στην πολιτική. Η φαντασίωση βλάπτει. Οι λαϊκιστές, όταν γίνονται εξουσία, δεν πλήττουν τον εαυτό τους. Πλήττουν κοινωνίες, θεσμούς και χώρες. Αυτόν τον οίστρο τον ζήσαμε. Τον πληρώσαμε. Και δεν πρέπει να το ξεχάσουμε».

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Το άμεσο σχόλιο μου στο σημερινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη περί αναθεώρησης του Συντάγματος περιλαμβάνει τρία σημεία :

Πρώτον, ο σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του, αυτή είναι η αρχή που πρέπει να διαπερνά όλες μας τις αντιδράσεις σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης χωρίς αυτό να έχει αποκατασταθεί μετά την οικονομική κρίση και τη λεγόμενη επιστροφή στην κανονικότητα. Η αναθεώρηση του Συντάγματος καθίσταται συνεπώς ζήτημα τεχνικό και κοινωνικά αδιάφορο, αν δεν υπάρξει ένα πειστικό και ευρείας αποδοχής νέο αφήγημα εθνικής συνοχής και κοινωνικής συμπερίληψης.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026

Η εθνική μας ακεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη

Φίλες και φίλοι,

Αυτή την εβδομάδα βρέθηκα ξανά σε γειτονιές, σε χώρους δουλειάς, σε συζητήσεις χωρίς μικρόφωνα και κάμερες. Εκεί όπου η πολιτική δεν είναι σύνθημα, αλλά ανάγκη.

Πιστεύω βαθιά ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να εκφράσει μια διαφορετική πολιτική κουλτούρα. Λιγότερο θόρυβο, περισσότερη ουσία. Λιγότερες επιστροφές στο χθες, περισσότερη φυγή προς τα μπρος.

Αυτή η αντίληψη της ευθύνης αποτυπώθηκε καθαρά και στη Βουλή, στη σύγκρουσή μου με τον Μακάριο Λαζαρίδη, όταν επέλεξε να μιλήσει για «γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο από το ΠΑΣΟΚ».
Δεν ήταν απλώς μια πολιτική υπερβολή. Του έδωσε την ευκαιρία να ανακαλέσει τρεις φορες.
Ήταν μια δήλωση που ακουμπά επικίνδυνα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Αντέδρασα άμεσα και καθαρά, γιατί στα εθνικά δεν χωρούν ούτε συμψηφισμοί ούτε μικροκομματικά παιχνίδια.

Πιάνει δουλειά η ομάδα Τσίπρα – Ποιοι απαρτίζουν το στενό επιτελείο του

Tις μηχανές μπροστά για την ίδρυση του νέου κόμματος βάζει ο Αλέξης Τσίπρας αναθέτοντας σε ομάδα στελεχών από το ινστιτούτο του να δημιουργήσει το πρόγραμμα θέσεων και προτάσεων που θα πηγάζουν από τη σοσιαλδημοκρατία, την οικολογία και την Αριστερά.

Η εντολή του πρώην πρωθυπουργού είναι να διαμορφωθεί ένα συγκροτημένο κείμενο πολιτικών αρχών και κατευθύνσεων, που θα δίνει το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα και θα αποτυπώνει, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, τη νέα κοινή προγραμματική και αξιακή αφετηρία.
Αυτό είναι το πλαίσιο που θα κινηθεί απευθυνόμενος στους πολίτες και όχι η βάση για μια προγραμματική συμφωνία με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις.
Οπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Αμαλίας, «η συζήτηση για τη συνάντηση της

Κίνημα Δημοκρατίας: Ο Κασσελάκης στέλνει στην επιτροπή δεοντολογίας τον Θανάση Οικονόμου

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους του Θανάση Οικονόμου και την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Ο Θανάσης Οικονόμου, σε ανάρτησή του, μιλούσε με επιθετικούς χαρακτηρισμούς τόσο εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του Κινήματος Δημοκρατίας, όσο και κατά του ίδιου του προέδρου Στέφανος Κασσελάκη.

"Με αφορμή πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπενθυμίζω ότι ο δημόσιος λόγος των μελών οφείλει να αντανακλά τις αρχές και τις αξίες μας.
Ως Πρόεδρος και εγγυητής της ενότητας του κόμματος και των μελών του, έχω την υποχρέωση να αποφασίσω την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους του κ. Θανάση Οικονόμου, βάσει των άρθρων 13, 14, 16 και 20 του Κώδικα Δεοντολογίας (ΚΔ), έως τη σύγκληση της νέας

Γκίλφοϊλ: Προανήγγειλε επίσκεψη Τραμπ στην Ελλάδα – «Ελπίζω να έρθει και η Μελάνια»

Είδηση «φωτιά» έβγαλε η πρεμιέρα της ταινίας «Melania» στο «Κέντρο Αθηνών», καθώς η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, αποκάλυψε στις κάμερες πως ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους: «Ελπίζω να έρθει (η Μελάνια). Γνωρίζω ότι ο Πρόεδρος θα έρθει και ανυπομονώ πραγματικά να έρθουν και οι δύο για να επισκεφθούν την Ελλάδα. Θα είναι μια απίστευτη τιμή για τη χώρα, ναι».

Νωρίτερα η κ. Γκίλφοϊλ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την Μελάνια Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς την «αναμορφωτική» και «λαμπρή» Πρώτη Κυρία. «Είναι μια τόσο απίστευτη τιμή, η εκπληκτική Πρώτη Κυρία, πιστεύω η πιο αναμορφωτική Πρώτη Κυρία που είχαμε στις

«Το τζάμπα πέθανε»: Η κυνική δήλωση της Χριστίνας Αλεξοπούλου με τα 14 ακίνητα και την Porsche που την μετέφερε σε περιοδεία της στη Λέσβο το 2024

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της βουλευτού Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνας Αλεξοπούλου, σχετικά με το δυσβάσταχτο κόστος στέγασης των εκπαιδευτικών.

Σε συνέντευξή της στο MEGA NEWS, όταν ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής τη ρώτησε πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός με μισθό 800 ευρώ το μήνα, που καλείται να πληρώνει 400 ευρώ σε ενοίκιο, να τα βγάλει πέρα, η απάντησή της ήταν κυνική και προκλητική: «Το τσάμπα πέθανε, όλοι θέλαμε το τσάμπα, αλλά ποιος θα το πληρώσει;». Η απάντησή της έγινε viral και προκάλεσε αρνητικά σχόλια για την αλαζονεία της απέναντι στους εκπαιδευτικούς που καλούνται να εργαστούν με πενιχρό μισθό και τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις.
Και θα αναρωτηθεί κανείς πως προκύπτει η μεγάλη άνεση της κας Αλεξοπούλου που μπορεί

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026

ΠΑΣΟΚ: Το κρίσιμο συνέδριο και η δύσκολη διεύρυνση

Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που οι δημοσκοπήσεις έφερναν χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη. Κι όμως κάποτε ήταν σημείο αναφοράς για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το 20% που έγραφε το ποσοστό του κόμματος στις έρευνες μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Από τότε η πολιτική τράπουλα ανακατεύτηκε πολύ και μεσολάβησαν αναρίθμητα σκηνικά εσωστρέφειας με συγκρούσεις μεταξύ κορυφαίων στελεχών του. Με τα σημερινά δεδομένα η «βελόνα» των ποσοστών έχει κολλήσει, και μάλιστα με τάση να κινηθεί μεν, αλλά προς τα κάτω. Τη συνθήκη αυτήν αναγνώρισε και ο Ανδρουλάκης.
Διεύρυνση με πρόσωπα, αλλά και εμπόδια
Λίγο πριν από το συνέδριο του κόμματος στις 27-29 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: Ομόφωνα εκλέχτηκε ΓΓ της ΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «Οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ ολοκληρώθηκαν σήμερα με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Η Κεντρική Επιτροπή στην πρώτη της συνεδρίαση, εξέλεξε ομόφωνα Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια των εργασιών του 22ου Συνεδρίου «μίλησαν συνολικά 85 σύνεδροι. Στη συζήτηση εκφράστηκε η ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις και την Εισήγηση της ΚΕ, μεταφέρθηκε σημαντική πείρα από τη δράση όλων των Οργανώσεων Περιοχής για τα εργατικά λαϊκά προβλήματα.

Τα τρία αγκάθια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων το 2026: Μίδας, υποχρεωτικές ηλεκτρονικές πληρωμές και ασανσέρ

Σε μια χρονιά - ορόσημο για την ακίνητη περιουσία εξελίσσεται το 2026, καθώς η ψηφιακή γραφειοκρατία και οι νέες κανονιστικές ρυθμίσεις δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Όπως επισημάνθηκε στο 43ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, παρά τις θετικές εξαγγελίες για φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και επιδοτήσεις προκειμένου να ανοίξουν κλειστά ακίνητα, το τοπίο στην κτηματαγορά μοιάζει με "κινούμενη άμμο", γεμάτο νέες προθεσμίες και αυστηρούς ελέγχους.

Τρεις είναι οι μεγάλες αλλαγές που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και θα απαιτήσουν την άμεση κινητοποίηση των φορολογούμενων: η δημιουργία του Μητρώου Ιδιοκτησίας (ΜΙΔΑ), η υποχρεωτική διατραπεζική πληρωμή των ενοικίων και η απογραφή των ανελκυστήρων.

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026

Από σήμερα οι αυξήσεις μισθών από τις φοροελαφρύνσεις: Ποιοι κερδίζουν περισσότερα, δείτε παραδείγματα

Αυξήσεις θα δουν σήμερα οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μετά από αλλαγές στις κρατήσειες.

Οι καθαρές αυξήσεις κυμαίνονται από περίπου 7 ευρώ έως και 378 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την ηλικία και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων, ενώ σε ετήσια βάση το όφελος μπορεί να φτάσει έως και τα 4.800 ευρώ.

Τα μεγαλύτερα οφέλη καταγράφονται για εργαζόμενους έως 30 ετών και για μισθωτούς με προστατευόμενα τέκνα, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Αντίθετα, για χαμηλόμισθους χωρίς παιδιά το όφελος παραμένει περιορισμένο, καθώς μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους καλύπτεται ήδη από το αφορολόγητο.

Αυλωνίτης – Μάλαμα: Προς τα πού «κοιτάζουν» οι πρώην βουλευτές του Κασσελάκη

Για όσους παρακολουθούν τα συμβαίνοντα στο Κίνημα Δημοκρατίας η αποχώρηση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη δεν ήταν έκπληξη. Ούτε όμως και εκείνη της Κυριακής Μάλαμα προ ολίγου καιρού.

Οι σχέσεις είχαν ήδη σπάσει, οι διαφωνίες φούντωναν και η κρίση στις σχέσεις τους με τον Στέφανο Κασσελάκη σοβούσε για μήνες.

Με το ΚΙΔΗ να κινείται στα ρηχά έτσι κι αλλιώς και την ιδεολογική του κατεύθυνση να μοιάζει θολή, η ρήξη κατέστη αναπόφευκτη.

Το θέμα δεν είναι πλέον γιατί και πώς έγινε όλο αυτό. Αλλά τι θα κάνουν την επόμενη ημέρα οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές.
Η έντονη αίσθηση για τον κ. Αυλωνίτη είναι πως «λοξοκοιτάζει» προς την Πλεύση Ελευθερίας. Ο βουλευτής Κέρκυρας φαίνεται να έχει μία καλή επικοινωνία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Τουρκία απαντά για τη Navtex αορίστου χρόνου: "Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο"

Με τη NAVTEX αυτή, η Άγκυρα ζητά να συντονιζόμαστε για τις έρευνες στο Αιγαίο και να μην κάνουμε ασκήσεις στα νησιά που εκείνη λέει ότι πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα!

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για "τεχνικό ζήτημα" και πως "επιθυμούμε τη διατήρηση της ηρεμίας στο Αιγαίο, δεν θέλουμε ένταση".

Διαμηνύουν πάντως ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της Τουρκίας για το Αιγαίο σε σχέση με το παρελθόν. Οι νέες Navtex δεν λένε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και εάν μπορεί η Ελλάδα να εκδίδει Navtex ή μπορεί να διεξάγει δραστηριότητες στο Αιγαίο σε περιοχή που η Τουρκία  θεωρεί ότι

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Η Ελλάδα δεν είναι παθητικός θεατής στο ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης, είναι πρωταγωνιστής»

«Το 2025 ήταν η πιο σημαντική χρονιά στην πρόσφατη ιστορία των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας», υπογράμμισε η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, σε ομιλία της στην εκδήλωση του Economist: “The World Ahead 2026: Athens Gala Dinner” και έκανε αναφορά σε ενίσχυση της συνεργασίας σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς όπως το εμπόριο και η άμυνα.

«Όπως λέει ο Πρόεδρος Τραμπ, η οικονομική ασφάλεια είναι εθνική ασφάλεια, και η κινητήρια δύναμη πίσω από την οικονομική ασφάλεια είναι η ενέργεια», τόνισε χαρακτηριστικά, και σημείωσε πως «η στρατηγική της Μόσχας είναι απλή: να κρατήσει την Ευρώπη εξαρτημένη από τεχνητά φθηνό φυσικό αέριο, να καταστείλει τον ανταγωνισμό και να τιμωρήσει την ανεξαρτησία».

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026

Ξυπνώντας τρομαγμένος…

Τι θα μάθουμε; Τι θα ακούσουμε; Τι θα δούμε στις τηλεοράσεις και στα social σήμερα; Πάντα υπάρχει το «κακό». Την Τρίτη 27 του μηνός, σαν να βγήκε ο Χάρος σεργιάνι και μοίραζε ειδήσεις της δυστυχίας. Breaking News. Δεν μου πάει σε τέτοιες περιπτώσεις το Εκτακτη Είδηση. Βρες κάτι άλλο… Η φοβερή είδηση ήταν ότι επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ που ξεκίνησαν μαζί με άλλους φίλους τους, με μίνι βαν, να πάνε στη Γαλλία για να δουν την ομάδα τους, σκοτώθηκαν σε τροχαίο. Σοκαρίστηκα! Νόμιζα ότι κάποιος έκανε πλάκα. Γιατί 37 χρόνια πριν, το 1999, πάλι φίλοι του ΠΑΟΚ, αμούστακα παιδιά, ξεκίνησαν να πάνε στην Αθήνα για να δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται εκεί με τον Παναθηναϊκό. Πήραν καλό αποτέλεσμα. Το ταξίδι της επιστροφής ήταν γλυκό και χαρούμενο. Ευτυχείς και αποκαμωμένοι έγειραν για ύπνο. Και δεν ξύπνησαν ποτέ. Δυστύχημα στα Τέμπη! Οταν συνήλθα (γιατί και εμείς τότε, τα φιλαράκια μου της ΑΕΚ, ανεβαίναμε στη Θεσσαλονίκη για να «σκίσουμε» τον ΠΑΟΚ), πάγωσα. Εγραψα τότε ένα κείμενο στην «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Αφιερωμένο εξαιρετικά» στα παιδιά του ΠΑΟΚ. Πέρασε αρκετός καιρός (ίσως και κάποια χρόνια), για να μάθω ότι έγινε viral. Και την Τρίτη, σερφάροντας για να δω τα νεότερα από τη νέα τραγωδία, έπεσα πάλι σε εκείνο το παλιό δημοσίευμα. Που,

Οι αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που καταβάλλονται σήμερα - Λόγω φοροελαφρύνσεων [παραδείγματα]

Ειδικές πρόνοιες για νέους εργαζόμενους και οικογένειες οδηγούν σε μεγάλα οφέλη, όπως ο μηδενισμός του φόρου εισοδήματος για εργαζόμενους έως 25 ετών και πολύτεκνους, με εξοικονόμηση έως και δύο μισθών χάρη στις μειωμένες κρατήσεις για ζευγάρια με παιδιά. Στόχος η αύξηση των αποδοχών των νοικοκυριών, ειδικά για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Τις πρώτες αυξήσεις στις αποδοχές τους χάρη στη φορολογική μεταρρύθμιση που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ θα δουν την Παρασκευή περίπου 2 εκατομμύρια μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, με πρόσθετες σημαντικές φοροελαφρύνσεις για τους νέους εργαζόμενους και τις οικογένειες με παιδιά, που ισοδυναμούν ακόμα και με έναν ή δύο επιπλέον μισθούς σε ετήσια βάση για τρίτεκνα και πολύτεκνα ζευγάρια.

"Παντελώς ανυπόστατη" η μόνιμη τουρκική Navtex, λέει το ΥΠΕΞ - "Δεν έχουμε εντάσεις, αλλά ούτε βάσεις για συζήτηση"

Την υποβάθμιση της πολυμέρειας στη σημερινή διεθνή συγκυρία, την κεντρική θέση του ΟΗΕ στη διαχείριση κρίσεων και τις εξελίξεις σε Κύπρο, Γάζα, Λιβύη, Συρία και ελληνοτουρκικά ανέδειξε ανώτερη διπλωματική πηγή, μετά από επαφές υψηλού επιπέδου στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βασικός στόχος της επίσκεψης ήταν "το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα", ενώ υπογραμμίστηκε ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής αρχιτεκτονική ασφαλείας επαναπροσδιορίζεται.

Κυπριακό

Για το Κυπριακό, η ανώτατη διπλωματική πηγή χαρακτήρισε τη συγκυρία "κρίσιμη", σημειώνοντας ότι "δεν προκύπτει μείζονα εξέλιξη που θα δημιουργούσε μεγάλη δυναμική", αν

Άλλο ένα βήμα προς το νέο κόμμα: Ο Τσίπρας συστήνει ομάδα εργασίας για τη σύγκλιση σοσιαλδημοκρατίας και αριστεράς

Μπορεί κάποιος να το πει και ως… πολιτικό στίγμα του πρώην πρωθυπουργού, εν αναμονή και των ανακοινώσεων για το κόμμα που ετοιμάζει.

Εν πάση περιπτώσει, το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε ότι συγκροτεί ομάδα εργασίας η οποία θα καταλήξει σε κείμενο θέσεων για τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας. Στόχος της ομάδας θα είναι «να εμπλουτίσει τον θεωρητικό προβληματισμό και να προχωρήσει την κοινή προβληματική των τριών ρευμάτων. Κεντρική μας επιδίωξη είναι η συλλογική ανανέωση του πολιτικού λόγου και η διαμόρφωση ενός συνεκτικού πλαισίου αρχών και κατευθύνσεων, που θα προασπίζεται όσα μας ανήκουν από κοινού, συγκροτώντας μια πειστική εναλλακτική στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού».

Οι ''εφιάλτες της Ομογένειας'' HΠΑ: Θαυμάστε πρόεδρους Ομοσπονδιών ελληνικών συλλόγων

Με αφορμή την υπόθεση ''ψήφος στους Απόδημους και εκλογή 3 ως βουλευτών'', εκτός από τους διαχρονικούς τυχοδιώκτες του συμφέ...