Ignore the one who marginalizes the weak_ the poorest_ the man with a disability_ the immigrant_ the homeless .. Blogger Dimitris Nikogloy_ Blog Εn Αrxikos Politis_ news republication and not only_ daily news without bosses ..
mail nikogloydhm@hotmail.com nikogloydhm@gmail.com
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Ο Βενιζέλος δεν βλέπει να απογειώνεται το κόμμα Τσίπρα – Τι είπε για Καρυστιανού
Εξηγώντας την άποψή του ότι η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη, διευκρίνισε ότι, ο όρος μη διακυβερνήσιμη δεν σημαίνει ότι, η χώρα δεν έχει κυβέρνηση ή ότι δεν μπορεί να αποκτήσει, έχει μετά από πρώτες, δεύτερες, τρίτες εκλογές, κυβέρνηση. Δεν έχει όμως τις προϋποθέσεις για να κάνει σοβαρά πράγματα, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις εποχής. Δεν υπάρχει καμία συναίνεση, δεν υπάρχει ούτε καν πλαίσιο συζήτησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.
Και προσθέτει ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης, διότι με τη συμπεριφορά της μπορεί να
Αλληλεγγύη στη Γροιλανδία
Μετά απ' την παγκόσμια αντίδραση, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να καταλάβει τη Γροιλανδία. Στη συνέχεια, προσποιήθηκε ότι συμφώνησε σε μια «μελλοντική συμφωνία» με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, νομίζοντας ότι μπορεί απλά να αποκλείσει τον λαό της Γροιλανδίας απ’ τις αποφάσεις που αφορούν την ίδια του την πατρίδα.
Ε λοιπόν, δεν μπορεί!
👉 Ένωσε τη φωνή σου με 500.000 ανθρώπους που υποστηρίζουν τον λαό της Γροιλανδίας!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε παρακάτω το email που στείλαμε νωρίτερα:
Ο Τραμπ κάνει bullying στη Γροιλανδία. Βοήθησε να στείλουμε ένα κύμα αλληλεγγύης με μια
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Τέλος στο «κρυφτό» των μισθών: Η επανάσταση της διαφάνειας από το 2026
Η ρύθμιση, που πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική νομοθεσία έως τις 7 Ιουνίου 2026, στοχεύει στην εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των φύλων και στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων.
Τι αλλάζει στις αγγελίες εργασίας
Η πιο άμεση αλλαγή για τους υποψηφίους αφορά τις αγγελίες εργασίας. Οι εποχές του «ανταγωνιστικού πακέτου αποδοχών» χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις τελειώνουν. Οι εργοδότες θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να αναγράφουν:Τον αρχικό μισθό ή ένα συγκεκριμένο
Από τον Μιχαλολιάκο στην Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού είναι εκ των πραγμάτων ένα από τα πρόσωπα των ημερών, όχι αναγκαστικά για καλό λόγο, ούτε και αυτοδικαίως. Αυτό συμβαίνει επειδή κάποιοι το επιτρέπουν, κάποιοι υποστηρίζουν το εγχείρημα και ορισμένοι άλλοι προσφέρουν βήμα και ευχέρεια δημόσιας παρέμβασης σε ένα πρόσωπο που αυτή τη στιγμή δεν έχει σαφή και συγκεκριμένη ιδιότητα. Εως και πρόσφατα εκπροσωπούσε τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών. Αφότου απομακρύνθηκε από τον Σύλλογο που είχε ιδρυθεί μετά από την τραγωδία, όμως; Ωσπου να ιδρύσει το κόμμα που λέει ότι θα ιδρύσει, είναι απλώς μία διασημότητα, όπως και αν θέλει κανείς να αξιολογήσει αυτήν την ιδιότητα. Οσοι την προσκαλούν λοιπόν και της προσφέρουν την ευκαιρία της δημόσιας παρέμβασης, οφείλουν να τα γνωρίζουν αυτά.
Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Ανδρουλάκης
Στην προσύνοδο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, με έμφαση στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις, καθώς και τις προτεραιότητες της σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας ενόψει των επόμενων ευρωπαϊκών αποφάσεων.
Η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εντάσσεται στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής του στις διεργασίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης.
Ο Τραμπ έκανε πίσω στο Νταβός για τη Γροιλανδία - Συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι στις Βρυξέλλες, επιφυλακτική η Αθήνα
"Βάσει μιας πολύ παραγωγικής συνάντησης που είχα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, έχουμε διαμορφώσει το πλαίσιο μιας μελλοντικής συμφωνίας σε σχέση με τη Γροιλανδία και, στην πραγματικότητα, ολόκληρη την Αρκτική Περιοχή. Αυτή η λύση, εάν ολοκληρωθεί, θα είναι εξαιρετική για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και όλα τα κράτη του
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Μάχη για … τρεις: Τα δυνητικά ποσοστά των κομμάτων Καρυστιανού, Τσίπρα, Σαμαρά και οι δεξαμενές τους
Τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσε το κόμμα Καρυστιανού, με το 16.1% να δηλώνει πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει ένα «κόμμα Καρυστιανού» και το 13.2% αρκετά πιθανό. Το άθροισμα της δυνητικής ψήφου αθροίζεται στο 29.3% . Λίγο πιθανό απαντά το 12.4% και καθόλου πιθανό το 54.1%.
Το 27.1% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης, το 24% των ψηφοφόρων της Νίκης, 23.7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 18.5% των ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας λένει ότι
Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,2% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας 13,4%. Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν οι Κυριάκος Βελόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.
τα ποσοστά των κομμάτων:
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ είναι στο 30,2% έχοντας διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στο 13,4%. Τρίτο κόμμα ανεβαίνει η Πλεύση Ελευθερίας με 10,4% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 8,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4.2% , η Φωνή Λογικής 4,2%, το ΜέΡΑ25 2,4%, η Νίκη 2,1%, το Κίνημα Δημοκρατίας 1,5%, οι Σπαρτιάτες 1,1%, με το "άλλο" στο 7%.
Τι ακριβώς εκπροσώπησαν οι κυβερνητικοί που πήγαν στην κηδεία της Ειρήνης;
Θεώρησε η κυβέρνηση αναγκαίο και επιβεβλημένο να εκπροσωπηθεί σε ένα τέτοιο αποχαιρετισμό; Να συμπαρασταθεί στους Γλίξμπουργκ για την απώλειά τους; Τι ακριβώς θέλησε να μας πει το Μαξίμου επ’ αυτού;
Αναγνωρίζεται μήπως υπογείως και κοινωνικώς, κάνας… θεσμός, «βασιλείας» ας πούμε; Επειδή κάνουν διάφοροι κυβερνητικοί παρέα στην Αθηναϊκή Λέσχη και όπου αλλού παρέα με τους Παύλους και τους Νικολάους στα γκαλά, πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να το εκφράζουν αυτό και με την επίσημη πολιτική ιδιότητά τους, εκπροσωπώντας το Κράτος με αυτό τον τρόπο;
Κασσελάκης: Σε Βουλή και κυβέρνηση υπάρχουν πολλοί gay που κρύβονται γιατί φοβούνται για την εικόνα τους
Συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολλοί gay στη Βουλή αλλά και στην κυβέρνηση που κρύβονται, επειδή φοβούνται ότι θα πληγεί η εικόνα τους», σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΚΡΗΤΗ TV, η οποία αναμένεται να προβληθεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου.
Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ξεκάθαρα ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποκτήσει έναν πρωθυπουργό που δεν την προδίδει – και ας είναι gay», ασκεί κριτική στις δημοσκοπήσεις που χαρακτηρίζει «παντελώς άχρηστες», μιλά για τη θητεία του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, το Πόθεν Έσχες του, τις πολιτικές συνεργασίες και τη συνολική ανάγκη για πολιτική ανανέωση με καθαρότητα και ειλικρίνεια.
Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Άνοιγμα Ανδρουλάκη στην κεντροαριστερά – «Να μην γίνουμε θεατές των εξελίξεων» λέει ο Γερουλάνος, στο ψήφισμα επιμένει ο Δούκας
Η επικείμενη έλευση των νέων κομμάτων στο πολιτικό σκηνικό από την Μαρία Καρυστιανού και τον Αλέξη Τσίπρα κάνει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πατά το γκάζι για ένα προσκλητήριο
Ραντεβού στα τυφλά: Γιατί η συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών δεν φέρνει αισιοδοξία για λύση των μπλόκων
Παρ όλα αυτά και μόνο το γεγονός ότι γίνεται αυτή η συνάντηση έχει το ενδιαφέρον της αφού και οι δύο πλευρές εμφανίζονται κουρασμένες να αναζητούν μία διέξοδο.
Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι πόσο αποφασισμένες είναι οι δύο πλευρές να κάνουν βήματα πίσω προκειμένου να βρεθεί μία συμβατή λύση η εάν θα οχυρωθούν πίσω από μία σκληρή γραμμή τινάζοντας την όλη διαδικασία στον αέρα.
Γιατί προφανώς το ερώτημα που προκύπτει είναι μετά από αυτή την συνάντηση τί; Πως θα
Υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη για πρώτη φορά η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup
Eurogroup: H ατζέντα της πρώτης συνεδρίασης υπό την προεδρία Πιερρακάκη
Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης είναι η εκλογή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όπως επισημαίνεται, το Eurogroup θα εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ποιος θα είναι ο εκλεκτός, με έξι υποψηφιότητες από έξι διαφορετικές χώρες και απαιτούμενο ποσοστό συγκέντρωσης ψήφων 65% για την εκλογή.
Από εκεί και πέρα, στην ατζέντα βρίσκονται οι διαδικασίες πλήρους υιοθέτησης του ευρώ στη
Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Παπαργύρης (GPO): Η Καρυστιανού έχει τη δυναμική να διεκδικήσει τη 2η θέση - Πόλος εξουσίας μαζί με Τσίπρα
Η ανάλυση ξεκίνησε από τα στοιχεία της GPO του Δεκεμβρίου, που επανήλθαν στο προσκήνιο μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, και επικεντρώθηκε στις μετακινήσεις ψηφοφόρων και τις πιθανές επιπτώσεις τους στη σύνθεση του εκλογικού σώματος.
Αυτό που σημειώθηκε στη συζήτηση είναι ότι όταν μετρήθηκαν για πρώτη φορά οι πιθανές μετακινήσεις ψηφοφόρων προς την Καρυστιανού, εκείνη δεν είχε ακόμη ανακοινώσει επισήμως τη δημιουργία κόμματος. Πλέον, όμως, η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να
ΕKT: Γιατί επιμένει ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ευρώπη – Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυξήσεις τιμών
Ο γενικός δείκτης τιμών τροφίμων διαμορφώθηκε στο 2,9% σε μέσα επίπεδα το 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2025, υψηλότερα από τον μακροχρόνιο μέσο όρο πριν από την πανδημία (2,2%), με αιχμή τις αυξήσεις στο κρέας, τον καφέ, το τσάι, το κακάο, τη σοκολάτα και τα γλυκά. Οι μεγάλες ανατιμήσεις στα προϊόντα αυτά εξηγούν πάνω από το 50% της αύξησης του ετήσιου πληθωρισμού τροφίμων, παρά το ότι ο συντελεστής στάθμισής τους στον σχετικό δείκτη είμαι χαμηλότερος από 25%. Σε αντίθεση με τα προϊόντα αυτά, οι
Τι μπορεί να φέρει το 2026 στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Μετά τις εθνικές εκλογές του 2023 και ειδικότερα μετά από την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, τον Δεκέμβριο του ίδιους έτους, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εισήλθαν στην εποχή των «ήρεμων νερών», όπως είναι η έκφραση που δημοσίως χρησιμοποιείται από ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους για να περιγράψει τη σημερινή κατάσταση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Με δεδομένο ότι την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2020, οι δύο χώρες έφτασαν πολύ κοντά στη σύγκρουση εξαιτίας της «κρίσης του Ορούτς Ρέις», της σοβαρότερης ίσως κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών μετά από εκείνη των Ιμίων του 1996, το τρέχον status quo στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ξεκάθαρα προτιμητέο τόσο για την Αθήνα όσο και για την Άγκυρα –αν και φυσικά για διαφορετικούς λόγους. «Ηρεμα νερά», διαφορετικές προσεγγίσεις και
Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι στρατιωτικοί ενάντια στον νέο νόμο που ψηφίστηκε
Του Χρήστου Μαζανίτη
Έτοιμη να προσφύγει σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), με τον πρόεδρο Ηλία Κολλύρη να ανακοινώνει ότι η Ένωση θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα και για κάθε μέλος ξεχωριστά της Ένωσης που θα προσφύγει εναντίον του νομοσχεδίου.
Η Νίνα Κασιμάτη στα ραντάρ της Χαριλάου
Οι σχέσεις που έχει η βουλευτής με το κόμμα της, τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να έχουν διαρραγεί για τα καλά, αν και το ρευστό τοπίο που επικρατεί στον ευρύτερο χώρο, δεν επιτρέπει προβλέψεις.
Ωστόσο το ενδιαφέρον από τη Χαριλάου μοιάζει σαν βέβαιο και απομένει να φανεί πότε και πώς θα εκδηλωθεί.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Κασιμάτη θα πει το ναι σώνει και καλά.
Και επίσης έχει ενδιαφέρον εάν και πώς θα αντιδράσει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που ήταν ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Πειραιά το 2023 – το Κίνημα δεν έβγαλε όμως έδρα.
Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Χρηστίδης: «Για το ΠΑΣΟΚ, ο πολιτικός αντίπαλος ήταν και παραμένει η ΝΔ»
Διερωτήθηκε γιατί έπρεπε να περάσει τόσος καιρός με κλειστούς τους δρόμους, λέγοντας: «Δεν υπήρχε δημοσιονομικός χώρος πριν; Ένα μήνα μετά δίνει το αφορολόγητο στην αντλία που όταν το προτείναμε εμείς, μας έλεγαν “πράσινο ΣΥΡΙΖΑ”. Υπάρχουν δίκαια αιτήματα των
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026
Γεραπετρίτης: Καλούμε το καθεστώς του Ιράν να απέχει από την επιβολή και εκτέλεση ποινών κατά διαδηλωτών
"Η θανατική ποινή σε βάρος νέων ανθρώπων, απόρροια άσκησης οικουμενικού δικαιώματος, αποτελεί όνειδος μη ανεκτό από την παγκόσμια κοινότητα. Καλούμε σε απόλυτη αποχή από κάθε τέτοια ενέργεια", τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, "τα θεμελιώδη δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και αυτά της ελευθερίας της έκφρασης και της συνάθροισης, πρέπει να γίνονται σεβαστά από
Η μπόρα Καρυστιανού φέρνει ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για την πτώση Τσίπρα αλλά συναγερμό για τις επιπτώσεις
Τα στοιχεία των μετρήσεων επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις Ανδρουλάκη
Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε στα χέρια του μετρήσεις με στοιχεία τα οποία μοιράστηκε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ. Με βάση αυτά είχε υποστηρίξει ότι δεν θα έχει πρόβλημα το δικό του κόμμα από το ανακάτεμα
Νέο πρόγραμμα με επιδότηση για μητέρες ανήλικων τέκνων: «Ανοίγουν» 10.000 θέσεις εργασίας – Τα ποσά της επιχορήγησης
Το πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων γυναικών ηλικίας 18 ετών και άνω, με έμφαση σε μητέρες ανήλικων τέκνων ηλικίας έως 15 ετών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος και τα ποσά επιχορήγησης
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.
Νέα κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά στην Καλαμάτα
Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, λοιπόν θα βρεθούν μαζί στην Καλαμάτα με την ευκαιρία του εορτασμού της πολιούχου της πόλης Υπαπαντής, αλλά και γιατί ο Δήμος της πόλης θα ανακηρύξει τον Κώστα Καραμανλή ως επίτιμο δημότη της.
Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Κλειδώνει το συνέδριο για τέλος Μαρτίου, όχι Ανδρουλάκη σε ψήφισμα κατά της συνεργασίας με την ΝΔ
Με τη συνταγή αυτή την λογικής και παράλληλα δυναμικής προγραμματικής αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ θα πορευτεί μέχρι τις κάλπες, φιλοδοξώντας να αντέξει την νέα πίεση, από κόμματα-μεσσίες όπως τα χαρακτηρίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Ακριβώς για αυτό τον λόγο το ΠΑΣΟΚ ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα ζητήματα των αγροτών,
Πώς πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος;
Στον τράνζιτ δρόμο και τα σύνορα Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, από την πλευρά της Ανατολικής υπήρχαν σκοπιές σε ύψος 10 μέτρων. Με μεγάφωνα. Οσο πλησίαζες, τα σύνορα τα σήματα για την ταχύτητα του αυτοκινήτου έπεφταν. Μέχρι που έφταναν τα 10 χλμ./ω. Τα τελευταία 500 μέτρα έπρεπε να πηγαίνεις με 10. Και οι Ανατολικογερμανοί το εννοούσαν. Ετσι και πήγαινες με 15, από τα μεγάφωνα της σκοπιάς ακουγόταν: «Το αυτοκίνητο με τον αριθμό κυκλοφορίας BER7848 να μειώσει την ταχύτητα». Και ήξερες ότι θα το πουν μία, δύο, τρεις και μετά δεν θα λένε, αλλά θα κάνουν. Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’80 έκανα τη διαδρομή Σόφια – Αθήνα οδηγώντας ένα Suzuki 750GS. Λίγο πριν από το Μπλαγκόεβγκραντ πάνω σε ένα βουνό, ύστερα από μια στροφή πετάγεται πίσω από ένα θάμνο ένας αστυφύλακας που κάνει σήματα. Δίπλα του ένας φίλος του με πολιτικά. Ο
Καβγάς Καιρίδη - Ανεστίδη για τα μπλόκα: "Με έχετε ταλαιπωρήσει πολύ στα Μάλγαρα" - "Καλά σας κάναμε"
Αφορμή στάθηκαν τόσο η χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων, όσο και η απόφαση του μπλόκου των Μαλγάρων να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας πως τα κυβερνητικά μέτρα δεν καλύπτουν τα αιτήματά του.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Καιρίδης απευθύνθηκε στον κ. Ανεστίδη, ρωτώντας τον αν υπάρχει άλλος κλάδος που να έχει απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο και να απολαμβάνει φθηνό αγροτικό ρεύμα.
«Κούρεμα» στον ΕΝΦΙΑ – Αναλυτικός οδηγός
Κριτήρια
Φέτος δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ όσοι πληρούν συγκεκριμένα οικογενειακά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα έχουν τα νοικοκυριά με τρία ή
Νέο «χτύπημα» Σαουλίδη: Δεν θεωρώ ότι το να μείνω κομματικά άστεγος θα με απομακρύνει από τη στέγη του προοδευτικού χώρου
Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει όλα τα πρόσωπα και όλοι οι φορείς οι οποίοι βρίσκονται στην Κεντροαριστερά να ανοίξουν έναν διάλογο, να επιχειρήσουν μια συναίνεση, μια συμπόρευση, ούτως ώστε η χώρα να αποκτήσει μια εναλλακτική, μια πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης».
Μάλιστα, ο Α. Σαουλίδης παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φέρει μόνο του την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό: «Αυτό δεν το λέω εγώ, αυτό δυστυχώς αποτυπώνεται στις
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026
Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"
"Έχει περάσει προ πολλού η κόκκινη γραμμή. Τα μέτρα έχουν εξειδικευτεί μια χαρά. Έχω κάνει επιχειρήσεις χωρίς επιδοτήσεις, χωρίς χαμηλή φορολογία, χωρίς κλειδωμένη χαμηλή τιμή στο ρεύμα. Γιατί μια επαγγελματική ομάδα να παίρνει δια της βίας ό,τι θέλει;", διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο, αλλά πρωθυπουργός είναι, δεν μπορεί να περιμένει. Αν νομίζει κανείς ότι το κράτος είναι αδύναμο, κάνει λάθος. Ζητάω να εφαρμοστεί ο νόμος. Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει. Υπάρχουν υπεραρκετά εργαλεία".
Αυστηρό πλαίσιο για τις ΜΚΟ – Νέο νομοσχέδιο προβλέπει ποινές κάθειρξης για μέλη οργανώσεων που εμπλέκονται στις μεταναστευτικές ροές
Κεντρική στόχευση του νέου πλαισίου είναι η αποσαφήνιση των ρόλων. Το υπουργείο
Εκδικάζονται οι πρώτες αγωγές για τα μαζικά sms του Κυρανάκη
Τις αγωγές υπέβαλλαν πολίτες που στράφηκαν κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ, με βάση των ν.3471/2006, για ηθική βλάβη από την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ελλείψει άλλης νομικής βάσης που θα το επέτρεπε.
Το επίμαχο μήνυμα αναφερόταν σε στατιστικά στοιχεία για τροχαία δυστυχήματα, σε μια προσπάθεια αφύπνισης και εγρήγορσης των οδηγών, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να υπερασπίζεται την πρωτοβουλία του μετά τις αντιδράσεις.
Η Καρυστιανού πρώτα ευχαρίστησε τον Φαραντούρη και μετά του έδειξε την «πόρτα»
«O κ.Φαραντούρης μας βοήθησε πάρα πολύ με το άρθρο 86. Είναι μία κατάσταση πολύ ευαίσθητη. Είχαμε έρθει σε επικοινωνία με πολλούς δημοσιογράφους. Είχαμε έρθει σε επικοινωνία με δημοσιογράφους και κανάλια και κανείς δεν τολμούσε να το ακουμπήσει», είπε χαρακτηριστικά.
«Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, που είχε το θάρρος να βοηθήσει να γίνει αυτή η συγκέντρωση στο εξωτερικό και να ειπωθούν κάποια πράγματα και να γίνει η προκαταγγελία που κάναμε. Τον εκτιμώ σαν άνθρωπο», πρόσθεσε.
Η Μαρία Καρυστιανού όμως τόνισε ότι στο πολιτικό σχήμα που θα ηγηθεί δεν χωράνε εν
Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026
Σταματήστε τον Τραμπ
Ήδη, πάνω από 400.000 άνθρωποι απαιτούν απ’ τους ηγέτες του κόσμου να αντισταθούν στον Τραμπ και να υπερασπιστούν τις αξίες μας! Ένωσε κι εσύ τη φωνή σου στην έκκληση και το Avaaz θα την παραδώσει σ’ όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου.
Υπογραψε εδω
Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε το παρακάτω email που στείλαμε νωρίτερα:
Μετά την επίθεση στη Βενεζουέλα, ο Τραμπ πλέον απειλεί Κολομβία, Κούβα και Μεξικό, και σχεδιάζει ανοιχτά να καταλάβει τη Γροιλανδία. Λάβε μέρος στην έκκληση για να ζητήσουμε απ’ τις κυβερνήσεις του κόσμου να αντισταθούν στον Τραμπ, πριν να είναι πολύ αργά!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Φίλη, φίλε,
Ποιος είναι ο επόμενος;
Η παράνομη επίθεση του Τραμπ στη Βενεζουέλα έχει σοκάρει όλο τον κόσμο και παρόλα αυτά
Τι αλλάζει όταν πιέζουμε και δεν σωπαίνουμε
Κάθε εβδομάδα προσπαθώ να κάνω κάτι απλό αλλά ουσιαστικό:
Nα μην συνηθίζουμε την αδικία και να μη σιωπούμε μπροστά στο αυτονόητο.
Να είμαι παρών εκεί όπου υπάρχουν ερωτήματα, πίεση και ανάγκη για καθαρές απαντήσεις.
Γι’ αυτό μοιράζομαι μαζί σας το βίντεο από τα Θεοφάνεια στο Κολυμβητήριο Ζωγράφου, έναν χώρο που άνοιξε μετά από πίεση που ασκήσαμε μέσα και έξω από τη Βουλή: https://www.facebook.com/reel/1761772757841484
Μερικά από όσα κάναμε αυτές τις ημέρες:
🏛️ Στη Βουλή
Μίλησα ξεκάθαρα για το νομοσχέδιο Δένδια: οι παράλογες ρυθμίσεις του θα καταργηθούν, όταν αναλάβουμε κυβερνητική ευθύνη.
Παράλληλα, έθεσα δύο ζητήματα που δεν μπορούν να περιμένουν:
Διεθνές δίκαιο ή RealPolitik
σε μια «απειλητικά υπερκινητική» συγκυρία
Η επίκληση του διεθνούς δικαίου και η δήλωση σεβασμού του είναι μια από τις κρίσιμες παραμέτρους της εξωτερικής πολιτικής μιας μεσαίας δυτικής χώρας, μέλους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα, που έχει ιδιαίτερο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας πέραν του ευρωπαϊκού και του νατοϊκού. Όμως η δήλωση αυτή δεν συνιστά από μόνη της ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική και συνεκτικό δόγμα εθνικής ασφάλειας. Αυτά που συνθέτουν την εθνική ισχύ και διαμορφώνουν τον συσχετισμό των δυνάμεων είναι προφανώς πολύ περισσότερα από το διεθνές δίκαιο.
Η αναγωγή στο διεθνές δίκαιο κατά τον ελληνικό επίσημο και γενικότερα τον δημόσιο λόγο της τελευταίας πεντηκονταετίας που έχει στην αφετηρία της το καταγωγικό τραύμα της
Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026
Παραστάσεις διαμαρτυρίας: Τετάρτη 07/01, 18:30, Δημαρχείο Καλαμαριάς Πέμπτη 08/01, 18:30, ΕΡΤ 3 Παρασκευή 09/01, 09:00, Δικαστήρια
Τον Ιούνιο, η εργοδοσία μεθόδευσε, μαζί με την αστυνομία, την σύλληψη του συναδέλφου και ενός συνδικαλιστή, μέλους του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με την ψευδή και χυδαία κατηγορία για εκβιασμό, σε ραντεβού για τη δήθεν καταβολή των δεδουλευμένων. Αστυνομικοί του “ελληνικού FBI” έσυραν τους συναδέλφους στα κρατητήρια
Ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο η Ευρωπαϊκή Ενωση;
Οπως και να το βλέπουμε το ποτήρι, σήμερα ο ευρωπαίος πολίτης ζει καλύτερα από τον Αμερικάνο υπό τον Τραμπ, τον Ρώσο υπό τον Πούτιν και τον Κινέζο υπό τον Σι. Πιο καλά στα οικονομικά του, αισθάνεται πιο ελεύθερος να λέει την άποψη του και να κάνει τις επιλογές του. Θα ήθελε ακόμα περισσότερα αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. Θα ήθελε μεγαλύτερη και ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη από αυτή που έχει σήμερα ή τουλάχιστον ίση με τους άλλους. Που μάλλον δεν μπορεί να την έχει. Έχει αποδείξει όμως ότι όταν πρέπει να αντισταθεί στον φασισμό και στον ναζισμό, τα καταφέρνει, με δυσκολία μεν και βαρύ κόστος αλλά τα καταφέρνει. Οταν έπρεπε το 1950 να ξεκινήσει η διαδικασία για μια Ευρωπαϊκή Πολιτική Αμυνας, η Γαλλία δίστασε, οι έξι της ΕΟΚ επαναπαύθηκαν στην στήριξη των ΗΠΑ και τώρα οι 27 τρέχουν και δεν προφταίνουν. Γκρινιάζουμε ότι οι αποφάσεις στην ΕΕ λαμβάνονται με καθυστέρηση, αλλά αυτό είναι το κόστος της δημοκρατίας. Το έχουμε ξαναπεί, ότι όταν μια απόφαση πρέπει να παρθεί στην ΕΕ περνώντας από σαράντα κύματα συσκέψεων και ψηφοφοριών όλων των αρμοδίων οργάνων, η λήψη απόφασης στο τέλος μπορεί να θεωρηθεί ως θαύμα. Καθυστερεί μεν αλλά μόνο έτσι γίνεται αποδεκτή από όλους τους εμπλεκόμενους. UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen Μετά την Συνθήκη της Ρώμης το 1957 και την ίδρυση της ΕΟΚ, η Ευρώπη έτρεχε με γρήγορους ρυθμούς. Γίναμε
Μετωπική κυβέρνησης - αγροτών μετά το "όχι" στα νέα μέτρα - Πρόστιμα για τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα
Σε ώτα μη ακουόντων έφτασαν τα μέτρα που ανακοίνωσαν χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και 3 ακόμη υπουργοί ( Κ. Τσιάρας, Θ. Πετραλιάς, Δ. Παπαστεργίου) με τους αγρότες να αποφασίζουν 4ημερο αποκλεισμό της Αθηνών-Λαμίας και τον Παύλο Μαρινάκη να προειδοποιεί για την παρέμβαση των αρχών. Όλα δείχνουν ότι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να οδηγηθούν σε σύγκρουση, με τους αγρότες να κόβουν την χώρα στα δύο με αποκλεισμούς και των παρακαμπτήριων οδών και την αστυνομία να θέτει σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο για την αποτροπή των επιδιώξεων τους.
Ο Λοβέρδος χαρακτήρισε «ψεκ» τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται πολιτικά η Καρυστιανού
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός με το ΠΑΣΟΚ και πλέον στέλεχος της ΝΔ, με αυτό το άκρως προσβλητικό σχόλιο, άνοιξε τη κουβέντα για τον πολιτικό φορέα που ετοιμάζει η Καρυστιανού, κάνοντας αναφορά και στην αντιπολίτευση, για την οποία σχολίασε πως θα ζημιωθεί από την ύπαρξη ενός κόμματος της.
«Λογικά το κόμμα Καρυστιανού απευθύνεται στο 100% της κοινωνίας. Ωστόσο ποιοι αντέδρασαν; Ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και ο Βελόπουλος. Το κόμμα Καρυστιανού επηρεάζει και το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα, αντιδρούν,
Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026
Γ. Παπανδρέου: Η Βενεζουέλα δεν χρειάζεται κηδεμόνα, αλλά ειρηνική και δημοκρατική μετάβαση που να πηγάζει από τη βούληση του λαού της
Κόλαφος ο Ανεστίδης στη Κομοτηνή, αποχωρεί από τη ΝΔ: «Τελευταία φορά που φοράω μπλε»
Ο αγροτοσυνδικαλιστής που ήταν μέλος του κυβερνώντος κόμματος, φανερά εξοργισμένος, δήλωσε πως «αν και δεν με διαγράφουν από το κόμμα, είναι η τελευταία μέρα που φοράω μπλε»!
Καταχειροκροτούμενος, ο Ανεστίδης, που ελέγχεται από τις ελληνικές αρχές για τυχόν εμπλοκή στις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, έβαλε κατά του πρωθυπουργού τον οποίο όπως είπε, οι αγρότες θέτουν «προ των ευθυνών του» και για την υπογραφή Mercosur που είναι να πέσει την Πέμπτη στην ΕΕ.
«Να μην μπει στο αεροπλάνο στις 7 του μηνός να πάει να υπογράψει την συνθήκη
Σχόλιο Ευάγγελου Βενιζέλου σε σχέση με το χθεσινό επεισόδιο προσωρινής αδυναμίας ελέγχου και διαχείρισης του FIR Αθηνών
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, έκανε το ακόλουθο σχόλιο σε σχέση με το χθεσινό επεισόδιο προσωρινής αδυναμίας ελέγχου και διαχείρισης του FIR Αθηνών:
Για κάθε χώρα η Διαχείριση της Εναέριας Κυκλοφορίας (ATM), η παροχή Υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας (ATS) και όλα τα συναφή ζητήματα που σχετίζονται με αυτό που συνήθως ονομάζουμε FIR, είναι υψίστης σοβαρότητας ζητήματα αεροναυτιλίας και ασφάλειας πτήσεων.
Για την Ελλάδα επιπλέον αυτής της ιδιαίτερα σοβαρής όψης, η διαχείριση του FIR Αθηνών έχει, τα τελευταία πενήντα χρόνια και ιδίως μετά την αποχώρηση (το 1974) και την επιστροφή
Υπομονή τέλος για την κυβέρνηση με τους αγρότες - Μπαίνει μπροστά το plan B
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι μετά τα όσα θα ειπωθούν στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η πόρτα του διαλόγου θα κλείσει και τα μέτρα θα νομοθετηθούν μονομερώς, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Για την κυβέρνηση το ποτήρι ξεχείλισε, οι προσκλήσεις για διάλογο έγιναν αλλά απαντήσεις δεν δόθηκαν.
Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν να ακούσουν τα μέτρα, αλλά οι διαθέσεις των σκληρών των μπλόκων, παραμένουν "άγριες" με εισηγήσεις για κόψιμο της εθνικής στα δύο,
Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026
Η μεγάλη διαρροή – Γιατί το διαθέσιμο εισόδημα «εξατμίζεται» παρά τις ονομαστικές αυξήσεις
Το φαινόμενο αυτό δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός «εκρηκτικού κοκτέιλ» όπου οι ονομαστικές αυξήσεις υπολείπονται του πραγματικού κόστους διαβίωσης, ενώ η φορολογική αρχιτεκτονική και οι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις λειτουργούν ως «σιωπηλοί εκκαθαριστές» των όποιων κερδών.
Αυξήσεις vs κόστος ζωής
1. Η «παγίδα» των συνταξιούχων: αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων κινείται σε επίπεδα που υπολείπονται του πραγματικού πληθωρισμού.
Ανδρουλάκης για Βενεζουέλα: H πολιτική αλλαγή σελίδας δεν έρχεται ποτέ με τα όπλα
"Στο διεθνές περιβάλλον ενίσχυσης του αναθεωρητισμού και του δικαίου του ισχυρού, η χθεσινή δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι βαθιά προβληματική και πλήρως αναντίστοιχη προς την ιστορία της χώρας μας", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι σε αντίθεση με τις δηλώσεις τόσο Ευρωπαίων Αξιωματούχων δεν βρήκε να πει έστω μία λέξη για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου.
Επιμένουν στη ΝΔ στα περί ανασχηματισμού
Στη Νέα Δημοκρατία η συζήτηση για παρεμβάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο συνεχίζεται… ακάθεκτη, με τη σεναριολογία για το ποιος μένει, ποιος μετακινείται πού, ποιος φεύγει και ποιος έρχεται να δίνει και να παίρνει.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες πληροφορίες/φήμες/κάποιος-μου-είπε-κάτι, ο χρόνος του ανασχηματισμού μετακινείται κάπως και πλέον προσδιορίζεται από τα μέσα Φεβρουαρίου ως τις αρχές Μαρτίου.
Επίσης, όσον αφορά στα πρόσωπα, λέγεται ότι ο Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα βουλευτές από την περιφέρεια και ειδικά από αγροτικές περιοχές της χώρας – για ευνόητους λόγους.
Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: «Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε με μισόλογα και σοφιστείες»
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην απάντηση που εξέδωσε προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι «απέφυγε να απαντήσει στην αναλυτική ανακοίνωση μας, που αποδόμησε σημείο-σημείο το “success story” της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα» και ότι «ουσιαστικά ομολόγησε το ψεύδος του». «Προσπάθησε να εξαπατήσει, αλλά αποκαλύφθηκε», προσθέτει.
«Ας μην αγωνιά για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και ας αρχίσει να προβληματίζεται για τις επιδόσεις του κόμματος του, καθώς οι “λεβεντιές” της Νέας Δημοκρατίας και των “γαλάζιων ακρίδων” στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα μείνουν αναπάντητες από τον ελληνικό λαό», αναφέρει ακόμη.
2026: Η χρονιά των ακραίων ανισοτήτων
Τώρα, στην αυγή του νέου έτους, για ένα πράγμα μπορεί να είμαστε βέβαιοι: το 2026 θα κουβαλάει στις πλάτες του την οικονομική πραγματικότητα του 2025, της χρονιάς που έφυγε και που σημαδεύτηκε από δύο στοιχεία: Την αύξηση του κόστους ζωής (affordability) το οποίο οδήγησε εκατομμύρια εργαζόμενους ανά τον κόσμο (παρ΄ότι εργάζονται σκληρά) να μην τα βγάζουν πέρα. Κι όπως έγραψε το Protagon, η λεγόμενη «κρίση του affordability» απασχολεί τους εννέα στους δέκα πολίτες σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες και διαταράσσει τις πολιτικές ισορροπίες διεθνώς, καθώς συνεχίζει να διαπερνά τις μεγαλύτερες δημοκρατίες του κόσμου, τιμωρώντας κυβερνήσεις και αποδυναμώνοντας παγιωμένες πολιτικές συμμαχίες.
Η διεύρυνση των οικονομικών ανισοτήτων σε τέτοιο σημείο που οδήγησε στο
Το ξανασκέφτηκε ο Πλεύρης
Οι δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και έδωσαν στην αντιπολίτευση την ευκαιρία να «πυροβολήσει» την κυβέρνηση για έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, αλλά και να ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν συμφωνεί με τέτοιες απόψεις.
Τέλος πάντων, μετά το «πυρ ομαδον» που δέχθηκε, ο Θ. Πλεύρης επιχείρησε να διαχωρίσει τα διεθνή δικαστήρια από οργανισμούς όπως η Διεθνής Αμνηστία, λέγοντας ότι «τα διεθνή
Νέα παρέμβαση Ραγκούση: Να δώσουμε προτεραιότητα στην Ελλάδα που παράγει κι όχι στην Ελλάδα που καταναλώνει
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα πρέπει να περάσει από την υπερκατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων, στην παραγωγή, επισημαίνοντας ότι η χρεοκοπία του 2009 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη πολιτική των υπέρογκων εισαγωγών.
"Έέχει έρθει η ώρα για μια ριζικά νέα κουλτούρα οικονομικής πολιτικής. χει έρθει η ώρα να αλλάξουμε το βασικό αξιακό προσανατολισμό στην ελληνική οικονομία. Πρέπει εμπλέκοντας
Ο Βενιζέλος δεν βλέπει να απογειώνεται το κόμμα Τσίπρα – Τι είπε για Καρυστιανού
Σε όλα τα θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος , μιλώντας στην εκπομπή «15 λεπτά» με τον Γιώργο ...
-
Το σήμα για την έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου τεύτλων, και βέβαια τη λειτουργία των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζ...
-
Η Γερμανία έχει βγάλει 360 εκατ. ευρώ μόνο από τους τόκους που πληρώνει η Ελλάδα για το χρέος της, αποκάλυψε πρόσφατα με ερώτησή του στη...
-
ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Όπως προσπάθησα να δείξω στα προηγούμενα άρθρα, μόνο ριζικές αλλαγές στην οικονομική και πολιτική δομή μπορούν να ...
-
Καθ’ οδόν προς τις Βρυξέλλες ένας ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας (αυτές οι συνομιλίες στο αεροπλάνο γίνονται πάντα υπό τον όρο της εχε...
-
«Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται αλλά παραμένει ευμετάβλητη», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας τ...
-
«Δεν θεωρούμε την φετινή χρονιά χαμένη. Δεν θα είναι χρονιά ρεκόρ αλλά από μία μικρότερη πίτα η Ελλάδα θα διεκδικήσει κομμάτι», τόνισε ο...
-
Κ. Μ.: Ακούγεται σαν χιούμορ, αλλά η ερώτηση έχει σοβαρές προθέσεις. Ποιος κόντεψε περισσότερο να μας αποβάλει από το ευρώ; Το χρέος αυτό κα...
-
Σε franchise κατάστημα YES! STORES στη Δελφών, συνάδελφος διεκδικεί εδώ και 1 χρόνο τα δεδουλευμένα του. Ο εργοδότης δεν εφάρμοζε την υποχρε...
-
Καθησύχασε τις ανησυχίες των επενδυτών για τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρω-περιφέρειας, ο Έβαλντι Νοβότνι, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεν...
-
Συγχαρητήρια στη Πρόεδρο Φώφη Γεννηματα! Σε ένα ωραίο και μεγάλο σε διάρκεια αγώνα μεταξύ εννιά υποψηφίων ήρθε πρώτη και με διαφο...









































.jpg)


