Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Απογοήτευση σε πολλές κοινωνικές ομάδες από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Φουντώνει η ανησυχία στο εσωτερικό της Ν.Δ. καθώς η κοινωνία εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη από τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα. Η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ και στα είδη πρώτης ανάγκης και οι αυξήσεις στα φάρμακα και στην ενέργεια συνθέτουν πλέον το σκηνικό το οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά.
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., που καθημερινά πλέον εισπράττει τη δυσαρέσκεια των πολιτών, οι οποίοι εμφανίζονται ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
Το γεγονός ακόμα ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να χάνει δυνάμεις, παρότι η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, λειτουργεί επιβαρυντικά στο κλίμα ανησυχίας που υπάρχει στο εσωτερικό της Ν.Δ. με την εσωκομματική αντιπολίτευση να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι το κόμμα χάνει την επαφή του με τον κόσμο.

Δυναμικές απαντήσεις

Η κυβέρνηση εμφανίστηκε να επιχειρεί ένα restart με την κοινωνία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις των επαγγελματικών ομάδων δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Αστυνομικοί, γιατροί, νοσηλευτές, αλλά και οι άνθρωποι του τουρισμού εμφανίζονται να επικρίνουν την κυβέρνηση και να μιλούν για μεγάλη κοροϊδία, καθώς οι αυξήσεις που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός είναι πενιχρές και δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Στο ίδιο κλίμα εμφανίζονται να είναι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι περίμεναν ένα πιο γενναιόδωρο πακέτο.

Η επικοινωνιακή διαχείριση των εξαγγελιών φαίνεται να μην αποδίδει καθώς πλέον εργαζόμενοι και σωματεία απαντούν δυναμικά στους ισχυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ένστολοι αντιμετωπίζουν ως κοροϊδία την αύξηση των 55 λεπτών (μεικτά, περίπου 42 λεπτά καθαρά) την ώρα για τα νυχτερινά, ενώ και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν μιλήσει για «εμπαιγμό» αναφερόμενοι στα κίνητρα για στελέχωση μονάδων σε άγονες και παραμεθόριες περιοχές της χώρας.

Την ίδια στιγμή η αύξηση του τέλους ανθεκτικότητας θα φέρει επιβαρύνσεις 250 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες θα επωμιστούν τα ξενοδοχεία και τα Airbnb. Θέμα προέκυψε και με τις κρουαζιέρες, καθώς η κυβέρνηση θα επιβάλει τέλος 20 ευρώ ανά επιβάτη στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι η κυβέρνηση εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά ούτε και για την εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους.

Η διαχρονική φράση «η ακρίβεια ήρθε για να μείνει» φαίνεται ότι κυριαρχεί σε όλους τους τομείς, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων τα ελληνικά νοικοκυριά χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πέρα από τα σχολικά είδη παράλληλα αρχίζουν τα φροντιστήρια και οι ξένες γλώσσες, γεγονός που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό κορβανά.

Καζάνι που βράζει η Υγεία

Παράλληλα, τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας παραμένουν το ίδιο σοβαρά, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού ότι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά στο ΕΣΥ, ενώ η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών μέσα στο κόμμα.

Οι επιθέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον των γιατρών και των νοσηλευτών έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τους βουλευτές της Ν.Δ. καθώς θεωρούν ότι με τη στάση του ο υπουργός Υγείας προκαλεί την κοινή γνώμη τη στιγμή που τα πράγματα δεν έχουν καλυτερεύσει ιδιαίτερα στην Υγεία. Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα θέματα στον τομέα της Υγείας και η ακρίβεια αποτελούν τα δύο σημαντικότερα προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την ψήφο των πολιτών.

Την ίδια ώρα το ιατρικό προσωπικό της χώρας συνεχίζει να μεταναστεύει, καθώς οι μισθοί στο ΕΣΥ δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο Γεωργιάδης χαρακτήρισε «συμμορία της μιζέριας» όσους διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά γίνονται από αριστερούς και κομμουνιστές που τα βλέπουν όλα «μαύρα».

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά τον χαρακτηρισμό «κάφροι» που είχε απευθύνει ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν απευθυνόμενος σε γιατρούς και νοσηλευτές που διαμαρτύρονταν, ενώ πριν από μερικές μέρες εμφανίστηκε έξαλλος να λέει ότι έχει βαρεθεί να ακούει τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται.

«Ο κόσμος μάς γύρισε την πλάτη, απογοητευμένος από τα φαινόμενα αλαζονείας της κυβέρνησης. Κάποιοι δεν φαίνεται να πήραν το μήνυμα» λένε γαλάζιοι βουλευτές, προσθέτοντας ότι ο Γεωργιάδης έχει αρχίσει να γίνεται πολύ ακραίος και ότι αυτή τη συμπεριφορά του θα την πληρώσει η κυβερνώσα παράταξη.

Μόλις προ ημερών, σε συνάντησή του με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Ασκληπιείο της Βούλας, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι γκρίνιαζαν «με τη γνωστή κασέτα». «Η κασέτα είναι η ίδια, δεν έχει σημασία. ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, τα ίδια. Τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια» είπε…
https://www.madata.gr/epikairotita/politics/927174-apogohteysh-se-polles-koinonikes-omades-apo-tis-prothypoyrgikes-exaggelies-sth-deth.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτ...