Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

«Μασάζ» Μητσοτάκη στους βουλευτές της ΝΔ μετά τους 11 – Τρέχουν να τους δουν και οι υπουργοί υπό το φόβο των ερωτήσεων

Η σπουδή και η ταχύτητα που έδειξε η Αφροδίτη Λατινοπούλου και ο Κυριάκος Βελόπουλος να υπερασπιστούν και να υιοθετήσουν τις κατηγορίες του Μάριου Σαλμά λίγο μετά την διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία φανερώνουν τις άγριες διαθέσεις που υπάρχουν στα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος να προσελκύσουν με οποιοδήποτε τρόπο ψηφοφόρους και στελέχη του.

Αυτή τη σπουδή μεταφέρουν προς τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας και γαλάζιοι βουλευτές οι οποίοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν από την διαρροή ψηφοφόρων τους προς τα δεξιά αυτά κόμματα. Γι’ αυτό και εκτιμούν ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η πολιτική πίεση που ασκούν στην κυβέρνηση με επιπλέον ερωτήσεις οι οποίες θα στοχεύουν ακριβώς αυτό το κοινό που σήμερα εμφανίζεται αρκούντως δυσαρεστημένο από την κυβερνητική πολιτική και έτοιμο να αγκυροβολήσει σε αυτά τα κόμματα.

Τις ανησυχίες των βουλευτών, παρά τα όσα συνέβησαν με το Μάριο Σαλμά, κατανοούν σε μεγάλο βαθμό και τα κυβερνητικά στελέχη. Και μπορεί οι βουλευτές να έχουν παράπονα από τη συμπεριφορά κάποιων υπουργών όμως αυτά τα παράπονα δεν είναι οριζόντια.

Πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης πήρε την απόφαση να βρεθεί με τους βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην επιτροπή δικαιοσύνης της Βουλής προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την ουσιαστική συμβολή τους στην επεξεργασία των νομοσχεδίων που έχει φέρει.


Παρών στη μάζωξη ήταν και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Σταύρος Καλαφάτης όποιος έχει λάβει εντολή να κάνει πιο σφιχτή και πιο ουσιαστική από δω και πέρα την σχέση υπουργών και βουλευτών.

Η αρχή θα γίνει σήμερα το μεσημέρι με τη Νίκη Κεραμέως ενώ έπονται και άλλοι υπουργοί καθώς στη ΝΔ υπάρχουν οι πληροφορίες ότι οι επόμενες ερωτήσεις που πιθανώς να κάνουν την εμφάνισή τους να αφορούν την δράση και τα σχέδια κάποιων υπουργών που θα συναντηθούν το προσεχές διάστημα να τους βουλευτές.


Η ελπίδα είναι πως αυτά που θα ειπωθούν σε αυτές τις συναντήσεις και κυρίως τα ερωτήματα και οι διαφορετικές απόψεις που θα διατυπώσουν οι βουλευτές ως σημείο προβληματισμού για τα κομμάτια της πολιτικής που ασκούν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα μπορούν τελικά να οδηγήσουν στην ακύρωση της κατάθεσης αυτών των ερωτήσεων.

Το βασικό μασάζ πάντως στους παραπονεμένους διαφωνούντες και πικραμένους βουλευτές ετοιμάζεται να κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, καθώς κατανοεί ότι η περαιτέρω διατήρηση της απόστασης ανάμεσα στο Μαξίμου και μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες.


Το περίγραμμα των πρωτοβουλιών έδωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων με τη φράση «ο πρωθυπουργός κάνει καθημερινά, όταν είναι στη Ελλάδα, συναντήσεις και με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, γιατί είναι και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας».


Στο σχέδιο για την σύσφιξη των σχέσεων συγκαταλέγεται και ο εορτασμός για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης. Μάλιστα η αφίσα που κυκλοφόρησε χθες έχει τον τίτλο «Πάμε Ρηγίλλης» και η ελπίδα του Μεγάρου Μαξίμου είναι αυτή η γιορτή να δώσει το έναυσμα για μια επιχείρηση επανασυσπείρωσης του κόμματος.

Το κατά πόσο αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από εκείνους που θα αποφασίσουν να δώσουν το παρών στην εκδήλωση και χωρίς αμφιβολία τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο τι θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς οι οποίοι προς το παρόν κρατούν σιγή ιχθύος.

Πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου κατανοούν πια πλήρως ότι η όποια προσπάθεια ανάταξης της δημοσκοπική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να στεφθεί με επιτυχία αν σε αυτή δεν είναι αρωγοί και οι γαλάζιοι βουλευτές.
https://www.topontiki.gr/2024/09/24/masaz-mitsotaki-stous-vouleftes-tis-nd-meta-tous-11-trechoun-na-tous-doun-ke-i-ipourgi-ipo-to-fovo-ton-erotiseon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...