Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Έκτακτο: Η απόφαση ανατράπηκε

Φίλες και φίλοι,

Είναι τρομακτικό. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μόλις κατάργησε το συνταγματικό δικαίωμα εκατομμυρίων ανθρώπων στην ασφαλή και νόμιμη άμβλωση!

Αλλά ακτιβίστριες κι ακτιβιστές απ’ όλο τον κόσμο αντιστέκονται – και χρειάζονται τη βοήθειά μας! Υπόγραψε την ανοιχτή επιστολή τους και βοήθησε να την κάνουμε εκκωφαντική.

Όταν πιάσουμε 1 εκατομμύριο φωνές, θα τη δημοσιεύσουμε σε αμερικανικά ΜΜΕ – υπόγραψε με ένα πάτημα και διάδωσέ το παντού!
ΥΠΟΓΡΑΦΩ
Φίλες και φίλοι στις ΗΠΑ,

Σήμερα οι καρδιές μας ραγίζουν με τις δικές σας, καθώς εκατομμύρια από εσάς χάνετε το θεμελιώδες δικαίωμά σας στην ασφαλή άμβλωση.

Ως φεμινίστριες και φεμινιστές απ’ όλο τον κόσμο, που έχουμε αγωνιστεί για το δικαίωμα στην πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις συχνά υπό τις πιο εχθρικές συνθήκες, σας γράφουμε για να μοιραστούμε ένα μήνυμα: η αλληλεγγύη είναι η άμυνά μας.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα έχει πραγματικές και καταστροφικές συνέπειες, ειδικά για γυναίκες χαμηλότερου εισοδήματος, γυναίκες μικρότερης ηλικίας ή μαύρες και λατίνες γυναίκες.

Αυτό δεν είναι το τέλος του αγώνα μας. Είναι η αρχή μιας νέας εποχής για το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ – κι έχετε τη δύναμη να την πλάσετε όπως θέλετε.

Την τελευταία δεκαετία, τα κινήματα για το δικαίωμα στην άμβλωση έχουν κατακτήσει απίστευτες νίκες ανά τον κόσμο. Γιατί κατεβήκαμε στους δρόμους. Μοιραστήκαμε τις ιστορίες μας. Ανταλλάξαμε γνώση. Κι αρνηθήκαμε να μείνουμε στην αφάνεια, ακόμα κι όταν κινδυνέψαμε.

Τρέφουμε βαθύ σεβασμό για τις γενναίες κι ασταμάτητες προσπάθειές σας να υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας, και θέλουμε να γνωρίζετε πως δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια – είμαστε μέρος του αγώνα σας.

Σας στέλνουμε αλληλεγγύη απ’ όλο τον κόσμο.

Και προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν κι όλους τους νομοθέτες – αυτός ο αγώνας είναι και δικός σας. Σας καλούμε να υπερασπιστείτε το δικαίωμα εκατομμυρίων Αμερικανίδων στην άμβλωση και δεν θα ησυχάσουμε αν αποφασίσετε να τις αφήσετε να υποφέρουν.

Με εκτίμηση,

Ακτιβίστριες κι ακτιβιστές για το δικαίωμα στην άμβλωση απ’ όλο τον κόσμο

ΥΠΟΓΡΑΦΩ

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που χρειάζεται να ενώσουμε τις φωνές μας με άλλους ανθρώπους για να φωνάξουμε για το σωστό – κι αυτή είναι μια τέτοια στιγμή. Δεν αφορά μόνο μια χώρα – ο πόλεμος ενάντια στα σώματά μας είναι παγκόσμιος. Όπως κι η αντίστασή μας.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Paula Ávila-Guillén (Κολομβία), Marta Alanis (Αργεντινή), Lidia Casas Becerra (Χιλή), Regina Fonseca Discua (Ονδούρα), Rossina Guerrero (Περού), Morena Herrera (Ελ Σαλβαδόρ), Sandra Mazo (Κολομβία), Karuna Nundy (Ινδία), Mónica Roa (Κολομβία), Ailbhe Smyth (Ιρλανδία) και 93 ακόμα ακτιβίστριες κι ακτιβιστές για το δικαίωμα στην άμβλωση απ’ όλο τον κόσμο, κι όλη η ομάδα του Avaaz (δες ολόκληρη τη λίστα με τις υπογραφές εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου