Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Βγάζει μπροστά τους νέους το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Να αλλάξει …βιτρίνα, επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που ποντάρει πολλά στην ανανέωση προσώπων όπως αποτυπώθηκε στην εκλογή νέων οργάνων, για αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί επιβεβαιώνουν τις φήμες, ότι σκοπός είναι πολλά από τα νέα και αξιόλογα πρόσωπα που εξελέγησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, να κληθούν άμεσα να σηκώσουν το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος στα τηλεπαράθυρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παλιοί γνώριμοι θα μείνουν σπίτι, αφού η εμπειρία πάντα είναι ζητούμενο. Από την άλλη, η φρέσκια παρουσία, με μεστό λόγο και κύρος, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη λίγο πριν από τις εκλογές.

Πολλά από τα πρόσωπα που εξελέγησαν στα όργανα του κόμματος τις τελευταίες ημέρες, εξάλλου, είναι νέα σε ηλικία, αυτοδημιούργητα αλλά με βαρύ ήδη βιογραφικό, και αποφασίζουν

αίφνης να μπουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, χωρίς να έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτή, αλλά γιατί αντίθετα επιθυμούν να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους. «Η Πολιτική προσελκύει ξανά», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμώντας ότι όλα αυτά τα νέα παιδιά έχουν πειστεί πως είναι η Πολιτική που μπορεί να δώσει τις λύσεις. Για αυτό και αποφάσισαν να δώσουν τον πολύτιμο χρόνο τους σε αυτήν.

Η ανανέωση, εξάλλου, έγινε πρώτα από όλα πράξη, στο πρόσωπο του 36χρονου νέου Γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλου, ενός ανθρώπου αυτοδημιούργητου, με όραμα και πάθος για την Πολιτική. Στην ίδια κατηγορία, ανήκει ο πρώτος σε ψήφους στην εκλογή του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, Στέφανος Ξεκαλάκης. Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ξεχωρίζει για τις ικανότητες, αλλά και το ήθος του, αφού άνθρωποι που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση τρέφουν τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπό του. Αίσθηση προκάλεσε και η εκλογή σε πολύ καλή θέση, μόλις στην έκτη, πολύ πάνω από ‘μπαρουτοκαπνισμένα’ στελέχη του κόμματος, του Κώστα Χρυσόγονου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, την παράσταση κλέβουν τα νεότερα στελέχη, που μπήκαν δυναμικά στην κούρσα της εκλογής στα όργανα του κόμματος, και τα κατάφεραν περίφημα, ενώ παράλληλα δεν άφησαν πίσω τις καριέρες τους στον ιδιωτικό τομέα. Για ρίσκο που πρέπει να πάρουν οι νέοι και να προσπαθήσουν για το καλύτερο μιλά η τέταρτη σε σταυρούς στο Πολιτικό Συμβούλιο, Ελένη Χρονοπούλου, που κουβαλά μαζί της ένα βαρύ βιογραφικό ως νομικός σύμβουλος στο Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ενεργό συμμετοχή στα κοινά έχει από την εκλογή της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Αθηναίων το 2019, η Ρωξάνη Μπέη, που πλέον είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αλλά παραμένει και στο πόστο της στον δήμο Αθηναίων ως το πέρας της θητείας της, προκειμένου να τιμήσει την εμπιστοσύνη όσων την στήριξαν.  Ως καθήκον αντιλαμβάνεται την συμμετοχή στα κοινά η Όλγα Μαρκογιαννάκη, εργαζόμενη μητέρα, διδάκτωρ του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University και ιδρυτικό στέλεχος νεοφυούς εταιρείας τεχνοβλαστού, επίσης μέλος του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Πολλά χρόνια βρίσκεται ιδεολογικά στον χώρο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γεράσιμος Σκαφίδας, που, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου πλέον, αντιλαμβάνεται ως κινητήριο δύναμη για το επόμενο βήμα «το όραμα και τους ξεκάθαρους στόχους για την παράταξη και τη χώρα» του Νίκου Ανδρουλάκη. Πρώτη σε ψήφους εξελέγη στην ΕΔΕΚΑΠ (για δεύτερη θητεία) η Ρένια Ζαρκαδούλα. «Για να μπορείς να ζητάς περισσότερα, πρέπει να συνεισφέρεις και εσύ. Όχι μόνο να κρίνεις», λέει η νεαρή δικηγόρος που υπήρξε και θα είναι εκ νέου υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές, με στόχο αυτή την φορά την ανανέωση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

http://www.matrix24.gr/2022/06/allazi-vitrina/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου