Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Στη «σέντρα» βγάζει το Μαξίμου τον Πετρόπουλο!

Δεν κρύβεται η δυσαρέσκεια του Μαξίμου στον επικοινωνιακό και όχι μόνο χειρισμό στο θέμα των μειώσεων των συντάξεων και τα βέλη συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλου.
Σύμ,φωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η δυσαρέσκεια άρχισε να φουντώνειόταν "έσπασαν" τα τηλέφωνα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα της προηγουμενης εβδομάδας, όταν οι συνταξιούχοι πήγαιναν στα ΑΤΜ και δεν ήξεραν ...από πού τους ερχόταν η μείωση!

Από την Επικουρική, το ΕΚΑΣ, ή το Μέρισμα, αν και το τελευταίο αφορά μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους;
Το μεγάλο κάζο για το υπουργείο Εργασίας - που χρεώνεται ο Τ. Πετρόπουλος - ήταν ότι δεν επικοινώνησε καθόλου το θέμα της μετάθεσης της καταβολής τωνεπικουρικών για την δεύτερη εργάσιμη του επόμενου μήνα. Αποτέλεσμα εκατομμύρια απόμαχοι της εργασίας που δεν γνώριζαν την συγκεκριμένη αλλαγή (που την υπαγορεύει η τεχνική λειτουργία του υπερ- Επικουρικού Ταμείου) με αποτέλεσμα να βλέπουν μειώσεις από 100 έως και 300 ευρώ, χώρια την επιστροφή του ΕΚΑΣ για τον Ιούνιο!
Η αλήθεια είναι ότι το υπουργείο ενημέρωσε για την αλλαγή στην καταβολή των επικουρικών με σχετική ανακοίνωση, αλλά μόλις δύο μέρες πριν την καταβολή των συντάξεων. Και αυτό δεν έγινε γνωστό στους συνταξιούχους. Προβληματική ήταν η εμφάνιση του υπουργού και στη Βουλή, όπου το βάρος της επιχειρηματολογίας του ήταν ότι οι - μικρές όπως είπε περικοπές - είναι γνωστές και ψηισμένες!
"Πύρ και μανία" είναι και ο κομματικός μηχανισμός! "Σε μια εποχή που κλείσαμε την πλέον δύσκολη αξιολόγηση, που βγαίνουμε ξανά προς τα έξω, που μαζεύεται ο κόσμος να ακούσει, έρχεται το χαστούκι με το αλαλούμ των συντάξεων", έλεγε χαρακτηριστικά ανώτατος κομματικός παράγοντας.
Αυτή πάντως η εικόνα και η ζημιά που έγινε, επέσπευσε την απόφαση της κυβέρνησης για την ανακούφιση των 100.000 που έχασαν οριστικά η μέρος του ΕΚΑΣ.
Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο Γ.Κατρουγκαλος "ψάχνουμε με τον πρωθυπουργό και τον Γ. Χουλιαράκη αντισταθμιστικά μέτρα, να δώσουμε κάτι για να τους ελαφρύνουμε. Εξετάζουμε την επιδότηση των λογαριασμών ΔΕΚΟ ή του ΕΝΦΙΑ ως αντισταθμιστικό μέτρο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ»
Να δουμε αν η λύση που θα δοθεί θα είναι πραγματική και θα καταφέρει να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση, που έγινε ακόμα χειρότερη λόγω λάθος χειρισμών!
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέρδη και απώλειες στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Σκαμπανεβάσματα έχουν συνεχώς οι προσπάθειες για «ενωτικό» κλίμα στο ΠΑΣΟΚ . Πάντως μετά την Ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής, η οποία...