Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ευκλείδης Τσακαλώτος ο νέος τσάρος της οικονομίας


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, μετά την παραίτηση σήμερα το πρωί του Γ. Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ η τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον προκάτοχό του Γ. Βαρουφακη έχει οριστεί στις 8:30 μμ, ενώ λίγο πιο πριν, στις 8 μμ θα γίνει η ορκωμοσία.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών έχει μηδενικό χρόνο προσαρμογής δεδομένου ότι αύριο θα πρέπει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να παρουσιάσει τις προτάσεις όπως αποφασίστηκαν σε επίπεδο πολίτικων αρχηγών στο Eurogroup. Ωστόσο, από νωρίς θεωρείτο ως ο επικρατέστερος για τον θώκο του υπουργού Οικονομικών λόγω της συμμετοχής του μαζί με τον Γ. Βαρουφάκη στα τελευταία κρίσιμα Eurogroup, του κομβικού ρόλου που είχε όλο το τελευταίο διάστημα ως
συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης αλλά και της καλής εικόνας που υπάρχει για το πρόσωπό του από τους Θεσμούς.
Νωρίτερα, ο Γ. Βαρουφάκης είχε εκφράσει την προσδοκία ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ειδικότερα, εξερχόμενος από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε "θα σας δούμε με τον Ευκλείδη αύριο”.
Σε ερώτημα που του έθεσαν αν ο κ. Τσακαλώτος θα είναι ο νέος υπ. Οικονομικών απάντησε "το ελπίζω” και αποχώρησε από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...