Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Σε ευχαριστώ για όσα σκέφτεσαι για εμένα, πατριώτη


Στη μικρή, κλειστή μας κοινωνία γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Όλοι! Μέχρι πριν από μερικές ημέρες, εκτιμούσαμε ή δεν εκτιμούσαμε ο ένας τον άλλο με βάση τον χαρακτήρα του, τα όσα περάσαμε μαζί, το αν μπορούσαμε να ανταλλάξουμε μια κουβέντα, το αν μπορούσαμε να πιούμε παρέα ένα ποτό και να πούμε ότι "ωραία περάσαμε και απόψε".
Μέχρι πριν από μερικές ημέρες, βρισκόμασταν στις ίδιες παρέες και, ξαφνικά, ο άνθρωπος που ξέρεις τόσα χρόνια έγινε γερμανοτσολιάς, υποταγμένος φιλελές και εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Ο ίδιος άνθρωπος που έχεις βοηθήσει και σε έχει βοηθήσει, ναι, αυτός τα παίρνει χοντρά από σκοτεινά κέντρα για να κατεβαίνει σε συγκεντρώσεις. Ναι, αυτός ο άνθρωπος δε δικαιούται να πει τη γνώμη του γιατί είναι διαφορετική από τη δική σου. Αν την πει, θα γίνει εχθρός σου γιατί, ναι, είναι προδότης και ας μη σε έχει προδώσει ποτέ.

Δε με ενδιαφέρει τι σου έχουν πει οι άλλοι υποστηρικτές τού ΝΑΙ. Τώρα μιλάμε για εμένα. Δε σε έβρισα, δε σε έθιξα, δεν υποτίμησα λεπτό τη νοημοσύνη σου και δεν τρελάθηκα ξαφνικά για να συμφωνώ με τον Άδωνι, τη Βούλτεψη ή όποιον άλλο βλέπεις αυτήν τη στιγμή ως κόκκινο πανί.
Για τις επόμενες ημέρες λοιπόν, επέλεξες να με κάνεις εχθρό σου. Ελπίζω όμως ότι από Δευτέρα, όσα σκέφτηκες για εμένα, πατριώτη, θα τα ξεχάσεις τόσο εύκολα όσο τα υιοθέτησες. Ελπίζω ότι από Δευτέρα θα αρχίσουμε να ξαναμοιραζόμαστε τους καημούς και τις χαρές μας. Εκτός και αν είχες δίκαιο τελικά, πατριώτη, και ο Σόιμπλε μού έχει κανονίσει ρετιρέ με θέα στο Blitzer Garten.
http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...