Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα ζωής


Η παρακάτω ιστορία δεν χρειάζεται μεγάλο κείμενο να τη συνοδεύσει. Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία πέρασε από το ημερολόγιο της χώρας μας, δυστυχώς χωρίς να συνοδευτεί από μεγάλες αποφάσεις και έργα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα όσων πραγματικά περνούν έναν Γολγοθά για να ικανοποιούν απλά τις καθημερινές τους ανάγκες, όπως όλοι μας.
Η τέχνη, όμως, συγκεκριμένα η μουσική υπάρχει για να αφυπνίζει και να στέλνει σπουδαία μηνύματα, κυρίως όταν αυτό συμβαίνει μέσα από τα παιδιά.
Πέρυσι λοιπόν το καλοκαίρι, ξεκίνησε σαν μια σκέψη στην αρχή, αυτό που αργότερα πήρε σάρκα και οστά, ένα μήνυμα που θέλησαν να περάσουν τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών-Βαρήκοων Πάτρας σε συνεργασία με το 26ο Δημοτικό σχολείο Πατρών, που έφτασε να γίνει ένα υπέροχο τραγούδι.
Τη μουσική και τους στίχους έγραψε ο Γιώργος Παράμερος, μετά από μια συγκινητική γνωριμία του με τα παιδιά του ειδικού σχολείου κωφών. Έπειτα, σε συνεργασία με τους δασκάλους των δύο σχολείων και τους γονείς των παιδιών έφτιαξαν το βίντεο κλιπ «Μήνυμα ζωής», τραγουδώντας και στη νοηματική γλώσσα, στέλνοντας σε όλους ένα ηχηρό μήνυμα για να αφυπνίσουν συνειδήσεις, να ευαισθητοποιήσουν, αλλά κυρίως για να δείξουν σε όλους μας πώς πρέπει να είναι ο κόσμος που τα παιδιά ονειρεύονται να φτιάξουν, ένας καλύτερος κόσμος.
Για όποιον βρεθεί στην Πάτρα το Σάββατο 13 Δεκέμβρη, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα υπάρχει παζάρι με υπέροχα χειροποίητα δώρα που φτιάχτηκαν στο 26ο Δημοτικό σχολείο, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν στο σύλλογο «Φλόγα», ενώ τα παιδιά που τραγούδησαν το μήνυμα ζωής θα βρίσκονται εκεί μαζί με το φίλο τους πια Γιώργο Παράμερο, για να ξαναθυμηθούν σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα το συγκινητικό τους τραγούδι.
http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας; – Τι θα κρίνει τη μάχη της Κυριακής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας το βράδυ της Κυριακής θα μάθουν ποιος από τους δύο θα είναι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα – τουλ...