Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πράσινο από ευρωβουλή στους προϋπολογισμούς της ΕΕ για 2014-15


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) ενέκρινε την Τετάρτη το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015, καθώς και τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2014.

Ο προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει 145,32 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων, 141,21 δισ. ευρώ σε πληρωμές και επιπλέον 4,25 δισ. ευρώ για την εξόφληση των απλήρωτων λογαριασμών του 2014.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τα ποσά που δεχόμαστε φτάνουν στην καλύτερη περίπτωση για να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα του ευρωπαϊκού χρέους. Αυτό που μου δίνει ελπίδα είναι το σχέδιο για τη μείωση των ανεξόφλητων λογαριασμών», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμών Jean Arthuis (Φιλελεύθεροι, Γαλλία) προσθέτοντας ότι οι «κυβερνήσεις ανέλαβαν πολιτικές δεσμεύσεις τις οποίες δεν τήρησαν».

Προτεραιότητες του ΕΚ, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ήταν οι εξής: η εύρεση επαρκών κονδυλίων για την εξόφληση των πιο επειγόντων εκκρεμών λογαριασμών που αφορούν αναδόχους που εργάζονται σε έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ στα διάφορα κράτη-μέλη, η επίτευξη συμφωνίας επί ενός λεπτομερούς σχεδίου για την τακτοποίηση των συσσωρευμένων ανεξόφλητων λογαριασμών και η διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για επενδύσεις σε τομείς τους οποίους τα ίδια τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έθεσαν ως προτεραιότητα στη διάρκεια των πολιτικών τους δεσμεύσεων.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού 2025

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Β' Συνόδου της Κ' Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. ...