Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

«Προσπαθείτε να διατηρήσετε τις ισορροπίες σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή»

Συνάντηση Παπούλια με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σ. Αραβίας


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σαουδικής Αραβίας (Σούρα), Αμπντουλάχ Μπιν Ιμπραήμ Αλ Σεϊχ, είχε σήμερα το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας είπε στον υψηλό επισκέπτη του ότι ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή είναι σημαντικός, εξηγώντας: «Προσπαθείτε να διατηρήσετε τις ισορροπίες σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή με πολλά προβλήματα, και βέβαια το ενδιαφέρον της Ελλάδος είναι άμεσο, γιατί ανήκει σ΄αυτή τη γέφυρα της περιοχής και οποιεσδήποτε ταραχές ή διαταραχές τις αισθανόμαστε στην Αθήνα».

Ο ρόλος της Αυτού Εξοχότητος είναι πολύ σημαντικός, με ιδιαίτερο ειδικό βάρος και με πολλούς …πονοκέφαλους που έχουμε όλοι μας από την κατάσταση».

Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος, από την πλευρά του, εξήρε τις σχέσεις των δύο χωρών και προσκάλεσε τον κ. Παπούλια να επισκεφθεί εκ νέου το Ριάντ, ενώ τόνισε ότι «πραγματικά η Ελλάδα έχει μία βασική και ξεχωριστή θέση στην περιοχή».
      http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...