Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Πάρτι: «Χρυσές» συντάξεις με εισφορές «ψίχουλα»!


Ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank ανακάλυψε τώρα ότι το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Ιονικής - Λαϊκής Τράπεζας και Αλλων Τραπεζών (ΤΑΠΙΛΤ - ΑΤ) είναι στα όρια της χρεοκοπίας και ζητά την ίδρυση επαγγελματικού Ταμείου. Παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια ο σύλλογος όφειλε να παρακολουθεί τα οικονομικά του Ταμείου -παραθέτει, μάλιστα, απίστευτα στοιχεία-, φαίνεται ότι ασχολιόταν μόνο με το πόσα έμπαιναν στην τσέπη. Τώρα, όμως, το πρόβλημα έφτασε στο απροχώρητο.


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΤΑΠΙΛΤ - ΑΤ είναι ότι οι εισφορές το 2013 έφτασαν τα 10.304.064 ευρώ, ενώ το κόστος για συντάξεις ήταν διπλάσιο, δηλαδή 20.933.448 ευρώ. Κατά το τρέχον έτος, υπολογίζεται ότι οι εισφορές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, αλλά οι συντάξεις εκτινάσσονται στα 41.394.696 ευρώ. Ακόμα χειρότερα είναι τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου για το επόμενο έτος: το 2015, με δεδομένο ότι το Ταμείο θα επιβαρυνθεί και από τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank και της Πειραιώς, οι εισφορές υπολογίζεται ότι θα υποχωρήσουν στα 8.065.608 ευρώ, ενώ το κόστος για την καταβολή των συντάξεων θα αυξηθεί στα 50.390.623 ευρώ.


Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank προσθέτει ότι υπάρχουν περίπου 2.300 «παλαιοί συνταξιούχοι» που εισέπραξαν συντάξεις για τις οποίες ο συσχετισμός εισφορών - παροχών «ξεπερνά κάθε λογική» (τώρα το θυμήθηκε). Παρατίθενται δε παραδείγματα στα οποία, ενώ το ποσό που καταβλήθηκε ως εισφορά ανήλθε στα 1.097,92 ευρώ, το ποσό σύνταξης που χορηγήθηκε ανέρχεται στις 198.593,76 ευρώ.


Ο σύλλογος θεωρεί ότι η διοίκηση του Ταμείου «προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να περισώσει ό,τι μπορεί». Κατηγορεί, όμως, τους παλαιούς συνταξιούχους, που εμπόδισαν την τροποποίηση του καταστατικού και ουσιαστικά απαγόρευσαν «κάθε μορφή νοικοκυρέματος, που θα διασφαλίζει έστω τις εισφορές των εργαζομένων και των νέων συνταξιούχων».
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...