Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

13.583 προσλήψεις μονίμων σε υπουργεία και φορείς


Αναλυτικό ρεπορτάζ από το πιο πλήρες ένθετο για θέσεις εργασίας, από σήμερα και κάθε Τρίτη με τη δημοκρατία

Ανασύσταση εκ βάθρων για ολόκληρο τον στενό δημόσιο τομέα επιχειρούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την πρόσληψη 13.583 νέων μόνιμων υπαλλήλων σε αντικατάσταση προσωπικού που αποχωρεί από τις υπηρεσίες μέσα από τον θεσμό της διαθεσιμότητας.

Το «Βρίσκω Δουλειά» εξασφάλισε και δημοσιεύει κατ΄ αποκλειστικότητα ολόκληρο τον πίνακα με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως ακριβώς τον ενέκρινε τις προηγούμενες μέρες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.


Οι νέες προσλήψεις θα υλοποιηθούν έως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Ηδη η ανεξάρτητη Αρχή επεξεργάζεται τις πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, στις Εφορίες και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. Στον συνολικό αριθμό των 13.583 θέσεων περιλαμβάνονται και 2.414, οι οποίες δεν καλύφθηκαν το 2013.

Οι προσλήψεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε τομείς που αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Ενδεικτικά αναφέρονται η Υγεία, με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, η στελέχωση ασφαλιστικών ταμείων, οι μηχανισμοί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.

Στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό που θα διαθέτει προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης. Υπενθυμίζεται ότι η πείρα μοριοδοτείται για την πρόσληψη (έως 420 μόρια) είτε αυτή αποκτήθηκε από τον ιδιωτικό τομέα είτε σε θέσεις εποχικού προσωπικού. Τα μεταπτυχιακά, ο βαθμός του τίτλου σπουδών και η γνώση ξένων γλωσσών κρίνουν τον διορισμό των υποψηφίων.

Η επιλογή του νέου προσωπικού θα γίνει με το σύστημα της «σειράς προτεραιότητας». Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι θα καταγραφούν σε πίνακα κατά φθίνουσα σειρά, ανάλογα με τα μόρια που αντιστοιχούν στο κάθε τυπικό προσόν τους

Οπως προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα με τις προσλήψεις για το 2014, τη μερίδα του λέοντος αποσπούν τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Αμυνας. Αντιθέτως, καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας - Θράκης. Ολόκληρος ο προγραμματισμός κινείται στη βάση «ένας αποχωρεί - ένας (περισσότερο ικανός και προσοντούχος) προσλαμβάνεται».

Σημειώστε τα κρίσιμα σημεία της διαδικασίας των διορισμών: Οι ένστολοι θα επιλεγούν, σύμφωνα με τον νόμο, από τους φορείς χωρίς τη συνδρομή του ΑΣΕΠ. Η πρόσληψη για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού ενδέχεται να γίνει με γραπτό διαγωνισμό. Η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι 20ήμερη και οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ.
http://www.dimokratianews.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Πώς και πού θα ψηφίσουν τα μέλη, οι φίλοι και οι 6 υποψήφιοι

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας - Θα λειτουργήσουν 950 εκλογικά τμήματα...